Zwaartafelen: stoere houten tafels met een verhaal

0
3683

Aan tafel wordt lief en leed gedeeld. Er wordt aan gelachen, aan gehuild, op gedanst en gefeest. Bij Zwaartafelen in Amersfoort kunt u terecht voor stoere houten tafels. Voor een tafel voor het hele gezin. Voor een tafel voor het leven. Laat u inspireren in de showroom en wordt deel van uw eigen verhaal met een tafel van Zwaartafelen.

Volgens Frank van Reij is het avontuur van Zwaartafelen begonnen met het maken van een tuinset voor eigen gebruik. “Een leuke, stoere, grote en robuuste set konden we niet in de winkel vinden. Dus zijn we zelf aan de slag gegaan met dikke oude balken. Anders dan anders en zeker niet alledaags. Die tuinset zag er top uit en je kon er met gemak met 16 man aan eten.” Zijn vrouw Laura kwam vervolgens met het briljante idee om de tafel eens voor de grap op Marktplaats te zetten. Binnen een dag was de set verkocht. “De tuinset werd opgehaald door vier militairen met een grote legertruck. Een zware tafel met moeite getild door vier stoere militairen.” Dag tuinset! Van het één kwam het ander en in 2009 zag Zwaartafelen het licht. Samen met zijn compagnons en goede vrienden Martijn Reddering en Christian Gilles heeft Frank van Zwaartafelen inmiddels een begrip in de regio gemaakt.

STOERE TAFELS VOOR HET LEVEN

“Wij maken echte houten tafels met een unieke uitstraling, kwalitatief en tijdloos. We hebben bewust voor hout gekozen omdat het gewoon een prachtig mooi natuurproduct is. Je kunt er alles van maken en geen tafel of meubelstuk is hetzelfde.” Elk meubelstuk is uniek. Niet alleen van formaat, maar ook van vorm. “Het hout dat wij gebruiken is en blijft immers een natuurproduct met knoesten en oude roestige spijkergaten.” De tafels van Zwaartafelen zijn volgens Frank dan ook niet zomaar houten objecten. “Onze tafels zijn een uitbreiding van het gezin: Stoer en met liefde gemaakt. Oftewel: een tafel voor het leven. Energie zetten wij om in creativiteit en we werken daarom met veel plezier aan een tafel die we speciaal voor jou ook op maat maken. Wij verzinnen, ontwerpen en bouwen bovendien alles in onze eigen kleine en gezellige werkplaats.”

EIGEN PRODUCTIE

Het team van Zwaartafelen werkt vooral met Europees eiken. Het hout wordt naar Nederland gehaald en hier kunstmatig teruggedroogd tot een juist vochtpercentage zodat de tafel over 100 jaar nog steeds mooi is. “Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van hout van omgewaaide bomen uit Thailand. Hier worden plakken van gesneden. Echt een prachtige houtsoort met een warme structuur en iedere plak is anders.” Voor buitenmeubilair is gekozen voor het Zuid-Afrikaanse Bilingahout. Deze houtsoort wordt volgens Frank al eeuwen gebruikt voor molens, sluisdeuren en damwanden en is echt onverwoestbaar. Een tafel bij Zwaartafelen is qua kosten vergelijkbaar met een kwaliteitstafel bij een meubelspeciaalzaak. “Maar je krijgt bij ons altijd een uniek exemplaar. Elke tafel wordt bij ons met de hand gemaakt op de maat die jij wilt. Elke breedte en lengte is mogelijk. Daar staat natuurlijk een prijskaartje tegenover. Elke tafel heeft echter ook een sterk verhaal dat u kunt vertellen aan uw gasten. Eigenlijk verkopen wij geen tafels, maar sterke verhalen”, zegt Frank met een brede glimlach.

INTERESSE?

Misschien heeft u een bepaald meubelstuk in gedachten? Of wilt u een stoere houten tafel. Of wellicht wilt u een originele, gebruikte, industriële lamp. Kom dan gezellig langs in de showroom in Amersfoort. De koffie staat altijd voor u klaar.

Zwaartafelen
Nijkerkerstraat 35A HAL 35B, Amersfoort
T 033-2586063
www.zwaartafelen.nl

Fotografie: Nico Brons