Geef uw huid een nieuw gezicht met esthetische dermatologie

0
3401

Steeds meer mannen en vrouwen bekommeren zich om de uiterlijke tekenen van huidveroudering. De esthetische dermatologie speelt hierop in met niet-chirurgische ingrepen waarbij injectables en laserbehandelingen worden ingezet om u een frisse en vooral natuurlijke uitstraling te geven. Nieuwe ontwikkeling is de CO2RE gefractioneerde laser voor huidverjonging die de praktijk eind maart introduceerde. De beste periode voor een behandeling is tijdens de donkere wintermaanden om blootstelling aan zonlicht te minimaliseren.

David Njoo heeft sinds enkele jaren een laagdrempelige praktijk in esthetische dermatologie. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich bekwaamd in het verbeteren van de gezichtshuid met behulp van injectables en lasers. U kunt daarbij denken aan het wegwerken van rimpels of een verslapte huid. Maar ook het behandelen van lippen of het tegengaan van overmatig zweten behoort tot de mogelijkheden. Als gerenommeerd allround dermatoloog heeft David een grote kennis van de fysiologie en anatomie van de huid, waardoor hij exact weet of uw huid geschikt is voor een esthetische behandeling en hoe deze zal reageren. In zijn praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein heeft hij zich gespecialiseerd in behandelingen met injectables, zoals botox en fillers, en lasers.

WAT ZIJN INJECTABLES?

Bij het ouder worden, verandert volgens David de kwaliteit van de gezichtshuid. “De huid wordt droog, vertoont rimpels en lijntjes en gaat verslappen. Door middel van injectables kan ik deze ouderdomsverschijselen corrigeren.” Injectables zijn vloeistoffen of gels die met een fijn naaldje in de huid worden gespoten. Hiermee worden rimpels verminderd en gezichtscontouren verbeterd. Het resultaat is een natuurlijk verjongde huid. De effecten hiervan zijn veel beter dan die van antirimpelcrèmes, en is uiteindelijk goedkoper en effectiever dan de aanschaf van deze crèmetjes.

VOORDELEN INJECTABLES

De meeste mensen die hun huid willen verjongen, zijn volgens David nog niet aan plastische chirurgie toe. “Mensen kijken zwaar op tegen de narcose en de operatie zelf. Bovendien is men bang dat de effecten, dus ook de niet-gewenste, permanent zullen zijn, en dat er geen weg meer terug is. Bij een behandeling met injectables daarentegen is er geen narcose nodig en mensen kunnen na een behandeling gewoon weer hun leven oppakken. Het wordt in de wandelgangen ook wel ‘lunchbreak session’ genoemd”, zegt David met een glimlach. “Van een botox-behandeling zie je na een klein uurtje niets meer van de prikpunten en na een fillerbehandeling zijn eventuele bijwerkingen zoals roodheid en zwelling al na een paar uurtjes een stuk verminderd. Je kunt dus gewoon weer aan het werk.” Het belangrijkste voordeel vindt David echter, dat zijn behandelingen een tijdelijk effect hebben. “Al het ingespoten materiaal wordt na een bepaalde periode namelijk weer op een natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken.”

CO2RE-LASER

De CO2RE gefractioneerde laser is een geavanceerd laserapparaat en wordt toegepast in de behandeling van huidaandoeningen zoals acnelittekens, voorstadia van huidkanker (actinische keratosen) en zonbeschadigde huid. “Daarnaast is het een populaire behandelmethode om rimpels, lijnen, littekens, en pigmentvlekken in het gezicht te doen verdwijnen. Het resultaat is dan weer een frissere, strakke en verjongde gezichtshuid.” Deze vorm van huidverjonging wordt volgens David ook wel ‘skin resurfacing’ genoemd, omdat u de huid in feite van een nieuw uiterlijk voorziet. Met de CO2RE-laser wordt uw huid behandeld met een matrix van laserstralen, waarbij tussenliggende fracties van de huid intact worden gelaten. Hierdoor kan uw huid sneller genezen en is de CO2-laserbehandeling veiliger dan ooit. Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een zuurstofdoorlatende en wondgenezende foundation (Oxygenetics) waardoor mensen niet bang hoeven te zijn dat ze niet toonbaar zijn. Bovendien werkt de crème ontstekkings- en infectieremmend waardoor de huid snel kan herstellen. De CO2RE gefractioneerde laser kan daarnaast gemakkelijk worden gecombineerd met een botox- of fillerbehandeling. Wel raadt David aan om geen fillerbehandeling te doen wanneer u op korte termijn ook nog een laserbehandeling wilt ondergaan. De laser lost namelijk het fillermateriaal op. De beste periode om een laserbehandeling te ondergaan is volgens David overigens de winterperiode.

GOEDAARDIGE HUIDTUMOREN

De laser is volgens David een welkome aanvulling en is geschikt voor zowel medische als esthetische indicaties. Omdat bovendien vanaf 1 januari 2014 veel cosmetische behandelingen van goedaardige huidtumoren als moedervlekken, fibromen, acné en ouderdomswratjes uit het zorgpakket zijn gehaald, is dat een extra argument om voor een behandeling met de CO2RE-laser te kiezen. “De duur van het bereikte effect komt namelijk dicht in de buurt van dat van operatieve ingrepen zoals een facelift”, benadrukt hij. “Factoren die de duurzaamheid van het effect kunnen beïnvloeden zijn de leeftijd, algemene gezondheid, rook­- en zongedrag en hoe goed u voor uw huid zorgt.”

ACNÉLITTEKENS

Een toepassing waar de CO2RE-laser zichtbaar uitkomst biedt, is bij de behandeling van acnélittekens. Acné komt volgens David veel voor en vormt een groot probleem. “Iedereen heeft wel eens een vorm van acné gehad en wetenschappelijk onderzoek toont zelfs aan dat dit bij circa 40% van de gevallen uit de hand loopt en kan ontaarden in acnélittekens. Ook met medicijnen is dit helaas niet altijd te voorkomen”, benadrukt hij. “Ook ‘softe’ oppervlakkige behandelingen (microdermabrasie, peelings, etc.) zoals die door andere behandelaars worden toegepast, bieden slechts ten dele een oplossing. Met name bij de diepere littekens schieten deze behandelingen toch echt tekort. De CO2RE-laserbehandeling zorgt echter voor een langdurig aantoonbaar resultaat.”

MEER INFORMATIE

David Njoo houdt praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein en is telefonisch (06-44702873) bereikbaar tijdens kantooruren. Een afspraak maken kan eenvoudig via zijn website www.davidnjoo.nl.

Fotografie: Nico Brons