Lasertherapie: De oplossing voor huidproblemen en overbeharing

0
3451

Wilt u een huid die er 10 jaar jonger uitziet? Een strakkere huid met minder rimpeltjes? Heeft u last van littekens, acné, couperose of pigmentvlekken? Heeft u last van overbeharing op uw kin, bovenlip of hals? Wilt u uw wenkbrauwen en eyeliner altijd perfect op orde hebben? Stap dan eens binnen bij het medisch cosmetische centrum Medikos in Amersfoort en profiteer van meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van huidverbetering, definitief ontharen en permanente make-up.

Medikos is een medisch kosmetisch centrum opgericht door Yolande Werkman en is gespecialiseerd in professionele huidtherapie-, huidverjonging-, laserontharing- en schoonheidsbehandelingen. Yolande Werkman, zelf huidtherapeute(lid NVH), heeft haar praktijk opgericht in 1994 en heeft dit na jarenlange ervaring uitgebouwd tot een veelzijdige Huid & Laser Kliniek. Het team van Medikos in Amersfoort bestaat uit een team van vier gediplomeerde huidtherapeuten, drie schoonheidsspecialistes, een cosmetisch arts (NVCG) en een permanent make-up specialist. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met dermatologen in de regio. Voor een optimaal resultaat biedt Medikos een passende behandeling volgens de laatste inzichten op (para)medisch en cosmetisch gebied met de nieuwste laserapparatuur.

LASERSPECIALIST

Medikos is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in laserbehandelingen en werkt met verschillende lasers. “Er is namelijk niet één universele laser waarmee je alle huidaandoeningen kunt behandelen”, legt Yolande uit. “Voor iedere golflengte hebben we daarom een aparte laser die zich richt op een bepaalde kleur, bijvoorbeeld rode huid of donkere haartjes. We willen immers niet de goede huid beschadigen.” De schade aan de huid die laser en IPL door ondeskundig gebruik kan veroorzaken is namelijk behoorlijk groot. De overheid overweegt volgens Yolande dan ook om laser- en IPL-behandelingen in de toekomst alleen door dermatologen en huidtherapeuten te laten uitvoeren. Een goede zaak vindt Yolande. “Op deze manier kunnen cliënten in bescherming worden genomen tegen diegenen die daarvoor niet voldoende zijn opgeleid.”

ADVIES OP MAAT

“Cliënten krijgen bij ons altijd eerst kosteloos en vrijblijvend een intakegesprek waarbij de behandelmogelijkheden worden besproken en de wensen worden geïnventariseerd. We nemen dan rustig de tijd om de verschillende behandelingsmogelijkheden door te nemen. Elke huid en elke aandoening is immers anders en dient voor een optimaal resultaat op een eigen, specifieke manier behandeld te worden. Dat kan met een laserbehandeling of een chemische peeling, maar ook door verschillende methoden te combineren.” Een behandeling die volgens Yolande zeer geschikt is voor huidverjonging en -verbetering bij onder meer littekens, pigmentvlekken en acné is fractional CO2-lasertherapie.

FRX CO² LASER

“Deze effectieve laser wordt met succes voor huidverjonging en -verbetering ingezet”, legt Yolande uit. “Maar ook bij ontsierende huidafwijkingen als huidverkleuringen, littekens, acné, striae, wratten en fibromen biedt deze laser uitkomst.” De Fractional CO² laser dringt namelijk diep in de huid door en stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor de huid verstrakt, gladder wordt en de huid er jaren jonger en stralender uitziet. “Rimpels worden gereduceerd zonder operatief ingrijpen, chirurgie of injectables en het herstel na een behandeling verloopt snel en voorspoedig.” Volgens Yolande is deze laser echt ideaal als u een mooiere en jongere huid wilt.

DEFINITIEF ONTHAREN

Met de geavanceerde laserapparatuur van Medikos kan ook ongewenste haargroei effectief en vrijwel pijnloos worden behandeld. De Variable Pulsed Light (VPL), de opvolger van de IPL, is de nieuwste en meest veilige manier om te ontharen. Met deze VPL kunnen bijna alle haar- en huidtypen worden behandeld. Deze methode is volgens Yolande zo precies, dat alle energie ook daadwerkelijk in het haarzakje terecht komt. De omliggende huid wordt zo gespaard en oververhitting, zoals bij laser en IPL, wordt voorkomen. “Overigens zorgt de VPL ook voor uitstekende resultaten bij acné, roodheid en pigmentvlekken.

SCHIMMELNAGELS WEG

Ook schimmelnagels (in de volksmond ook wel kalknagels genoemd) behoren bij Medikos tegenwoordig tot het verleden. “Met de nieuwe MedArt NeoNail laser kunnen we de schimmelnagels snel en effectief behandelen zonder het gebruik van medicijnen en dus zonder bijwerkingen”, aldus Yolande. “De laserstralen dringen diep door en doden de schimmelinfectie zonder het nagelbed te beschadigen. Meestal zijn slechts twee à drie behandelingen nodig. Na twee tot drie maanden volgt een controle. Cliënten worden goed voorgelicht om herinfectie te voorkomen. Zowel hand- als voetnagels kunnen worden behandeld.”

SCHOONHEIDSSALON

Daarnaast bent u bij Medikos aan het juiste adres voor diverse schoonheidsbehandelingen, permanente make-up, hotstonemassages, visagie, manicure en pedicure, want Yolande is tevens allround gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Daarmee combineert zij twee vakgebieden die elkaar positief aanvullen.

Medikos
Lage Boog 124-126, Amersfoort
T 033-2865064
www.medikos.nl
Medikos is op afspraak geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Fotografie: Nico Brons