Sterke slangen leven langer

0
861

Om te voorkomen dat de tuinplanten tijdens droogteperiodes verpieteren, is water geven essentieel. Duurzame tuinslangen helpen daarbij. GARDENA presenteert nieuwe slangen met een zeer lange levensduur. Beter voor het milieu en beter voor de portemonnee.

Gerecycled materiaal

De nieuwe EcoLine tuinslang bestaat voor meer dan 65% uit gerecycled materiaal. Het eindresultaat is een vorst- en Uv-bestendige slang die bovendien vrij is van weekmakers en schadelijke stoffen. De zogenoemde PowerGrip biedt optimale grip en een veilige, lekvrije verbinding tussen slang en GARDENA-koppelstukken. Behalve een losse tuinslang is er ook een complete set verkrijgbaar inclusief kraan- en slangstuk, waterstop en tuinspuit, eveneens gemaakt van gerecycled materiaal. De hoogwaardige kwaliteit wordt onderstreept doordat GARDENA maar liefst 30 jaar garantie geeft. De EcoLine collectie, met producten van gerecycled materiaal, bestaat verder uit een snoeischaar, onkruidsteker, handschepje, broes en zwenksproeier.

Sterk als een autogordel

De textielslang Liano van GARDENA is robuust, licht en flexibel. Het geheim zit ‘m in de zeer flexibele binnenslang die een omhulsel van textiel heeft. Dat is van hetzelfde materiaal als waar autogordels van zijn gemaakt. In vergelijking met reguliere tuinslangen wegen Liano-slangen de helft minder. Na gebruik kun je ‘m ook compact opbergen. De Liano is Uv-bestendig en hoeft tijdens vorstperiodes niet naar binnen. Er zijn twee textielslangen: de Liano Life en de Liano Xtreme, waarbij de laatstgenoemde extreem slijtvast is. Zelfs als je de slang vaak sleept over een ruwe ondergrond of langs stekelige struiken, beschadigt ie niet. Liano Xtreme is verkrijgbaar met een diameter van 13 en 19 mm. Die laatste is ideaal als je snel een grotere hoeveelheid water nodig hebt.  Wel tuinplanten watergeven maar geen buitenkraan? Er is een Indoor-variant die je dankzij een speciale adapter kunt aansluiten op elke binnenkraan. Na gebruik berg je de slang en toebehoren op in een speciale tas. GARDENA geeft 15 jaar garantie op Liano Life textielslangen en maar liefst 30 jaar op Liano Xtreme.

Verkoopinformatie

EcoLine tuinslang: vanaf € 64,99 (20m)
EcoLine tuinslang (incl. EcoLine kraanstuk, slangstuk, waterstop en tuinspuit): vanaf € 79,99 (20m)
Textielslang Liano Life: vanaf € 35,69 (10m)
Textielslang Liano Xtreme (incl. kraankoppelstuk en broes): vanaf € 50,99 (10m)
Textiel Liano Xtreme Indoor set (incl. adapter voor binnenkraan, broes en opbergtas): € 76,49 (10m).
GARDENA producten zijn verkrijgbaar bij tuincentra, bouwmarkten en webwinkels. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.

Fotografie: Gardena