900 jaar inspirerende kasteelmomenten

0
955
Hotel Schloss Mittersill

Midden in het ongerepte landschap van het Nationaal Park Hohe Tauern, hoog boven het schilderachtige Salzachdal, troont sinds 1150 het statige kasteel Mittersill. Het landgoed ademt niet alleen geschiedenis, het is ook een bijzonder stijlvolle locatie voor exclusieve ontspanning. Geworteld in het verleden, verankerd in het heden, geleefd met hart en ziel. De kasteel-spa verwent je in een statige ambiance, het door Gault&Millau bekroonde restaurant verleidt je met zijn unieke setting en de suites vertellen boeiende verhalen.

Waar ooit de leden van de exclusiefste societyclub ter wereld elkaar ontmoetten en de internationale jetset kind aan huis was, staat ook nu nog alles in het teken van elegant genieten. Tot de gasten van kasteel Mittersill behoorden Hollywoodsterren zoals Clark Gable, Bob Hope en Rita Hayworth, en sprankelende persoonlijkheden zoals de hertog van Windsor, Henry Ford II en de sjah van Perzië. In dit kasteelhotel hangt nog altijd de glamour van vervlogen tijden. Prachtige parketvloeren, waardevolle antieke meubels en schilderijen benadrukken de statige sfeer van dit historische gebouw. In elk van de 54 kamers en suites is de grootse geschiedenis van het kasteel zorgvuldig bewaard gebleven, vakkundig gepresenteerd door edel design.

Hotel Schloss Mittersill

De kasteeltuin van slot Mittersill is een refugium, een plek van rust en kracht: ideaal voor meditatie, yoga, momenten van stilte en om jezelf te verliezen in een boek. Het verwarmde buitenzwembad opent een indrukwekkend panorama op het Salzachdal en de omliggende bergen. De edele kasteel-spa ontvangt zijn gasten in een gebouw dat geraffineerd aanleunt tegen de historische kasteelmuren. Elke keer weer betoveren de ontspanningsruimten je met hun overweldigende uitzicht, en de elegante sauna’s bezorgen je kracht en energie. De spa-experts gebruiken uitsluitend hoogwaardige producten van Sothys Paris en zorgen deskundig voor het fysieke, mentale en spirituele evenwicht van elke gast.

In het kasteelrestaurant komt het allerfijnste uit de keuken en de kelder op tafel. Topproducten en specialiteiten uit de regio worden verwerkt tot ware tongstrelingen. Gault&Millau heeft de kasteelkeuken meermaals met een koksmuts bekroond. Met twee vorken geven ook van À la carte en falstaff geweldige beoordelingen. Van de binnenplaats van het kasteel tot de gewelfde kelder: je vindt hier vele bijzondere plekken om te genieten van de lekkernijen uit de keuken en de unieke wijnkelder.

De zomer in kasteel Mittersill is synoniem van natuurwellness: je ademt zuivere berglucht in, snuift de geuren op van vers hooi, groene weiden en bergbloemen, luistert naar het geklater van de beekjes en geniet van het verre uitzicht over bergen en dalen tot aan de hoogste bergtop. Maak een wandeling door het Nationaal Park Hohe Tauern, ga fietsen en golfen of neem een bosbad dat je lichaam en geest in harmonie brengt. Skiërs en winterwandelaars worden door de winter extra verwend. Op slechts enkele minuten rijden van kasteel Mittersill ligt de langste natuurlijke rodelbaan ter wereld. Trek erop uit om te langlaufen, sneeuwschoenwandelingen en skitochten te maken.

Hotel Schloss Mittersill
Thalbach 1
5730 Mittersill
Oostenrijk
+43 6562 20200
www.schloss-mittersill.com