Sport en wellness verzetten bergen

0
1305
Sport & Wellnesshotel Held

Beweging is gezond en maakt je gelukkig, dat is geen geheim. Mensen die graag een actieve levensstijl aanhouden, zijn enthousiaste bezoekers van het Zillertal. Zij vinden vooral de nazomer en de herfst de mooiste periode om in deze veelzijdige bergwereld te wandelen en te fietsen. “Keep in shape” is het motto van het Sport- und Wellnesshotel HELD****s in Fügen. Als je van een sportieve aanpak houdt, zul je verbluft zijn.

Fitness is voor hotel Held een erezaak. De nieuwe fitnesszone is van topniveau. De sfeer is stimulerend, de uitrusting is het allernieuwste op het gebied van sporttechnologie, en het uitzicht is er een dat je alleen maar in de bergen vindt. De trainingstoestellen zijn van marktleider Technogym. Er zijn loopbanden, ergometers, steppers, een halterbank, toestellen voor krachttraining voor het hele lichaam en twee Kinesis-trainingstoestellen. De cardiotoestellen zijn uitgerust met internet, muziek, spelletjes en een geïntegreerd tv-systeem. De Kinesis-toestellen maken “vrije” kracht- en bewegingstraining mogelijk en stimuleren het uithoudingsvermogen, het evenwicht, de kracht en de mobiliteit.

Het activiteitenprogramma van het Sport- en wellnesshotel Held is veelomvattend – bij zonneschijn of sneeuwvlokken, in de zomer en in de winter. Sportieve sessies in het fitnesscentrum en yogasessies horen er altijd bij. Zeker nu de zomerhitte voorbij is en de herfst langzamerhand zijn intrede doet, lokt de natuur je naar buiten – voor nordic walking, wandeltochten, fiets- en mountainbiketochten of om te kneippen in de natuurlijke zwemvijver. Een gediplomeerde wellnesstrainster en de twee hotelmanagers Anni en Gerhard zorgen persoonlijk voor de veelzijdige programma’s. Wil je kracht tanken, energie opdien en de bergen beleven? De nazomer en de herfst zijn er ideaal voor.

Natuurlijk hebben actieve berggenieters ook hun welverdiende rust nodig. In het wellnesslandschap van Held Hotel & Spa kun je je als hotelgast door en door ontspannen. Vermoeide spieren moeten weer opgepept worden. De herfst is het moment om je immuunsysteem met wellness voor te bereiden op het komende koude jaargetijde. Ook self-care en beauty mogen niet tekortkomen. Relaxen en genieten van het bergpanorama, een goed boek lezen, de geur van hooibloemen opsnuiven, een weldadige massage – in hotel Held zijn er vele mogelijkheden om je stressniveau te verlagen en jezelf in de watten te leggen. Op milde nazomerdagen is een duik in de biologische zwemvijver nog een waar genot. De prachtige tuin van 3.000 m2 heeft een ligweide, day beds, een kruidentuin, zonneterras en nog veel meer. Het buitenzwembad en de outdoorwhirlpool zijn heerlijk warm. Binnenzwembad, zoutwaterstoombad, alpendensauna, biosauna, huttenpanorama-buitensauna, diverse rustzones, beauty- en wellnessbehandelingen: niets doen en niets hoeven te doen, dat is vakantie.

Net zoals hotel Held graag dat beetje extra biedt op het gebied van actief zijn en wellness, laat ook de keuken zich van zijn ambitieuze kant zien. Chef-kok Martin creëert culinaire hoogstandjes tussen streekgebondenheid en innovatie. Lokale kwaliteitsproducten en verse kruiden uit de hoteltuin hebben voorrang in zijn potten en pannen. Hij combineert op geraffineerde wijze regionale lekkernijen uit het Zillertal met internationale fijnproeverservaringen. Als je wilt, kun je je vakantiedag beginnen met een ontbijt met sekt. Het ¾ wellnessverwenpension omvat een uitgebreid ontbijtbuffet, een lunchbuffet, gebak ‘s middags en een zesgangenavondmenu. De wijnkelder van hotel Held is een schatkamer voor kenners en liefhebbers. Hij herbergt liefdevol geselecteerde, voornamelijk Oostenrijkse wijnen.

Sport & Wellnesshotel Held

Oktoberspecial (9–27.10.22)

Bij een verblijf vanaf 4 nachten 1 nacht gratis – prijs p.p.: vanaf 480 euro

Actief in de bergen (te boeken tot 1.11.22)

Services: 3 nachten, 1 dag huur van e-bike, 1 lunchpakket, gevarieerd activiteitenprogramma met begeleide wandelingen – prijs p.p.: vanaf 521 euro

Sport & Wellnesshotel Held**** Superior
Kleinbodenerstraße 6
6263 Fügen/Zillertal
Tel.: 0043 (0)5288 62386
info@held.at
www.held.at