Chef Diego Buik introduceert High Slider

0
1333
Diego's Burgers

Genoeg van scones, mini-sandwiches en die eindeloze bakkies thee tijdens de geijkte high tea? Dan heeft Chef Diego Buik vanaf deze week een brutaal alternatief in petto. Met het idee dat burgers ontzettend veelzijdig zijn, ontwikkelde hij de ‘High Slider’ – het perfecte alternatief voor een traditionele brunch of lunch aan de Rotterdamse wateren. Waar moet je dan aan denken? Drie malse sliders (oftewel; kleine burgers) die perfect combineren met de champagne van wijnhuis Perrier-Jouët. Geserveerd op een elegante etagère vind je een juicy beef slider, een krokante kip slider én de smakelijke veganistische variant. Gecombineerd met een goed glas bubbels het recept voor een geslaagde culinaire middag. Chef Diego vertelt over het originele idee: “Een high tea kennen we natuurlijk wel. Het is een leuk concept, alleen niet meer zo spannend. Eerder een uitje om met je schoonouders te ondernemen. Tijd voor een opwindende culinaire tegenhanger dus. Daarom introduceren we de High Slider: bubbels en burgers zorgen voor een verrassend smaakvolle -en een tikkie brutale smaakcombinatie.”

De High Slider

De drie sliders die worden geserveerd tijdens de High Slider zijn misschien alle drie burgers, toch lijken ze niet op elkaar. De Classic bestaat uit een dertig dagen dry aged -waarbij het vlees op een gecontroleerde manier wordt gerijpt- rundvlees patty, met bacon, cheddar en een signature burgersaus. De Chicken is een gedurfde combinatie van een krokante kipburger, geserveerd met spicy ketchup, truffel, honing, geitenkaas en coleslaw. Als laatste is er de Vegan: een patty gemaakt van Beyond Meat, huisgemaakte kimchi en spicy mayonaise. Over de smakencombinaties van de burgers met de champagne is behoorlijk wat denkwerk aan vooraf gegaan: “Eigenlijk vergeten mensen vaak hoe goed champagne bij burgers combineert. Zeker de champagne van Perrier-Jouet, met zijn fruitige afdronk, vormt een heerlijke smaaksymbiose met de boterige umamismaak van de burgers. De fijne bubbel maakt de smaakcombinatie compleet.”

Diego Buik

Diego's Burgers

Diego Buik is de chef van restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam. Hij heeft niet alleen de prijs van ‘Beste burger van Rotterdam’ op zijn naam mogen schrijven, maar ook het record gevestigd van ‘Duurste hamburger ter wereld.’ Deze burger, gemaakt met bladgoud, kaviaar en kreeft had een prijskaartje van maar liefst €2050 en heeft zelfs de kaart van Burgerhub in Ryiad, Saoedi-Arabië gehaald. Chef Diego staat bekend om zijn experimentele burgers en verrassende smaakcombinaties.

Diego’s Burgers
Posthumalaan 13, 3072 AG Rotterdam
010-2540074
www.diegosburgers.com