Kwaliteit, transparantie, interactie en klanttevredenheid

0
1596
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij - Fotografie: Hermen Buurman

Het gaat ook in de regio Zuidplas goed met de verkoop en verhuur van woningen en bedrijfsonroerend goed. Maar het aanbod wordt wel steeds kleiner. Alleen al door het krimpende aanbod van woningen komt aan de prijsstijgingen maar geen einde. De transactieprijs is volgens de recente NVM-cijfers gestegen tot 410.000 euro voor de gemiddelde verkochte woning.

“Dit is een stijging ten opzichte van het tweede kwartaal 2020 van bijna 20% en daarmee de grootste stijging sinds 1995 toen de metingen zijn gestart”, weet makelaar Hans van der Panne. Hij is directeur/eigenaar van Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij met representatieve vestigingen in Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. Anno 2021 is het alweer vijftien jaar geleden dat hij als makelaar actief werd in de regio Zuidplas. Inmiddels is zijn makelaarskantoor een begrip voor de verkoop en verhuur van woningen en bedrijfshuisvesting. “We zijn een partij die verankerd is in ons werkgebied. Vanuit onze professie zijn we op de hoogte van alle ins en outs van de vastgoed- en woningmarkt in dit gebied. De woonconsument waardeert onze bedrijfswaarden die we vanaf het eerste moment vasthouden: kwaliteit, transparantie, interactie en klanttevredenheid. Het maakt niet uit of de consument op zoek is naar een woning, een bedrijfsruimte, een verkoopmakelaar, een aankoopmakelaar, een taxateur of een gratis waardebepaling. Op elk gebied zijn we productief. Bovendien zijn we te volgen op social media, waar de nieuwste woningen en bedrijfspanden direct worden gepresenteerd. Om het contact naar onze klanten te onderhouden en daar waar nodig te verstevigen, geven we twee keer per jaar ons eigen magazine uit waarin alles is te lezen wat de woonconsument wil weten. Daar komt bij dat we tot een van de vijftig landelijk opererende makelaarskantoren behoren die zich aangesloten heeft bij Qualis. Wij zijn immers gespecialiseerd in het hogere en topsegment van de woningmarkt in deze regio. Wij hebben dit verdiend door onze uitstekende reputatie en veelal leidende marktpositie. Door onze gezamenlijke en actieve Qualis-marketing benaderen wij actief de juiste doelgroep die op zoek is naar een woning boven de 750.000 euro. Deze doelgroep ontvangt 4 keer per jaar het Qualis magazine.”

Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij - Fotografie: Hermen Buurman

Warme broodjes

In zijn kantoor in Zevenhuizen gaat Van der Panne nader in op de prijsstijgingen in de woningmarkt. Een ontwikkeling die vooral starters raakt. “Jonge consumenten die aan het begin staan van hun woningcarrière hadden het de afgelopen jaren niet gemakkelijk op de woningmarkt”, aldus de makelaar. “Ze hadden het zelfs moeilijk. Allereerst is er weinig betaalbaar aanbod. Rijtjeshuizen en hoekwoningen gaan als warme broodjes en vaak ruim boven de vraagprijs over de toonbank. Daardoor worden er steeds hogere prijzen gevraagd. Dat maakt het zeker voor starters moeilijk om een betaalbaar huis of appartement te vinden. Starters hebben namelijk veel concurrentie van bieders die meer te besteden hebben. En dat wordt nog lastiger met de wetenschap dat de huizenprijzen ook in het komend jaar zeker met 10% zullen stijgen. Kortom, door de strengere hypotheekregels die in 2018 ingevoerd zijn, moeten starters al een aardig startkapitaal gespaard hebben om een huis te kunnen kopen. De hoogte van de maximale hypotheek mag tegenwoordig namelijk niet hoger zijn dan de marktwaarde van de woning. Alle bijkomende kosten, zoals notariskosten of een eventuele verbouwing, moeten dus uit eigen zak betaald worden. Gelukkig hebben we een hypotheekadviseur in ons pand in Nieuwerkerk aan den IJssel: Richard Koudijs van Koudijs Hypotheken. Afhankelijk van de obstakels die woonconsumenten in het algemeen en zeker starters in het bijzonder tegenkomen bij het financieren van hun woning, heeft Koudijs altijd wel een oplossing in huis.”

Sterke positie in bedrijfshuisvesting

Ook in het bedrijfsonroerend goed ziet Van der Panne minder aanbod. Desalniettemin is hij positief gestemd over de kansen van ondernemers in de uitgestrekte regio die zijn makelaarskantoor vertegenwoordigt. “Door de positieve flow in de regio Zuidplas en Groot-Rotterdam die er leeft onder ondernemers, is er veel vraag naar bedrijfshuisvesting”, aldus de makelaar. “Dat geldt ook voor Capelle aan den IJssel waar we de laatste jaren een sterke positie hebben verworven. De sterke vraag heeft tot gevolg dat er minder aanbod is. Dat heeft natuurlijk invloed op de prijsontwikkeling. Voor ondernemers die in dit deel van Nederland bedrijfsruimte zoeken, stropen we de mouwen graag op. Of het nu gaat om de verkoop of verhuur van een winkelpand, kantoor, een bedrijfshal of de aankoop van bouwkavel, we volgen de ontwikkelingen nauwgezet.”

Realtime

Het team dat werkzaam is voor Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij bestaat uit acht medewerkers. Een hecht team dat met korte communicatielijnen werkt, dusdanig dat de slagvaardigheid en betrokkenheid voor de klant wordt vergroot. ‘Een tikkeltje eigenwijs maar tegelijkertijd gaan wij voor niets minder dan het beste resultaat’, staat het pontificaal op haar website. “Wij willen ons blijvend onderscheiden, bijvoorbeeld in transparantie”, voegt de makelaar aan zijn uitleg toe. “In ons online dossier kan de klant realtime en overal ter wereld zijn of haar dossier inzien. Een prachtige tool waardoor de klant optimaal van de voortgang van het duurzame bezit op de hoogte wordt gehouden. Gemak dient de mens, nietwaar?”

Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij - Fotografie: Hermen Buurman

Van der Panne
woning- & bedrijfsmakelaardij

Dorpsstraat 9, Nieuwerkerk aan den IJssel
T. 0180-332222
www.vdpanne.nl

Fotografie: Hermen Buurman e.a.