Zelfbewuste vrouwen shoppen bij Garbo Mode

0
1988
Garbo Mode - Fotografie: Marc de Jong

Ben jij een zelfbewuste vrouw? Dan is de slagingskans bij Garbo Mode 100 procent. In een prachtige boutique in de gezelligste winkelstraat van Scheveningen verkopen ze uitsluitend dameskleding en accessoires van bijzondere modelabels als Essentiel Antwerp, Rabens Saloner, Stella Nova, Nomansland, Six Ames, Munthe, Bellerose, Love Stories en Anni Lu.

Een statige vrouw op leeftijd, ze blijkt later bijna 90 jaar te zijn, klopt bij Lara Leugs aan. Ze is op zoek naar een spijkerbroek waarmee ze flinke wandelingen kan maken. Die van Mac zit haar bijna als gegoten. Hij is alleen net iets te lang. “Ik speld hem voor u af en breng hem naar de overkant.” Ze doelt op klerenmaker De Gouden Schaar. “De verstelkosten zijn bij de prijs inbegrepen.” Service is bij Garbo Mode geen loze kreet. De volgende klant is een jongedame van nog geen 25 jaar. Het blijkt de kracht van de huidige boutique aan de Frederik Hendriklaan in Scheveningen. “Nadat we Garbo Mode in 2018 overnamen, hebben we de collectie wat verjongd. Moeders en dochters komen bij ons vaak samen shoppen, en negen van de tien keer slagen ze allebei bij Garbo Mode.”

Comfortzone

Het prettige aan Garbo Mode is dat je er niets wordt opgedrongen. “Bij twijfel zeggen wij: niet doen. Wij proberen met onze klanten binnen hun comfortzone te blijven. Anders gaan ze het toch niet dragen, en dat is zonde.” Garbo Mode staat voor de zelfbewuste vrouw, de vrouw die de Zweedse actrice Greta Garbo was. “Ze was met Marlene Dietrich een van eerste vrouwen die een broek aantrok.” Garbo Mode is zo’n boutique die je onmogelijk met lege handen verlaat. Alles in de collectie is een aanwinst voor je garderobe. Garbo Mode is klassiek en casual tegelijkertijd. Zowel tijdloos als fashionable. “Wijd is hip momenteel, en blouses met pofmouw. De pofmouw is dé zomertrend van 2021. Rustige pasteltinten voeren nu nog de boventoon. Richting de herfst zul je meer kleur gaan zien,” verklapt Lara Leugs. Ze runt Garbo Mode samen met Karima Hoogendoorn. Ze kennen elkaar van het schoolplein in Reeuwijk. Wachtend op de kinderen raakten ze met elkaar in gesprek. Ze werden vriendinnen, en uiteindelijk compagnons. De gebundelde expertise bleek een gouden greep. Lara Leugs werkte eerder onder meer als accountmanager in diverse sectoren waaronder de modebranche. Karima Hoogendoorn heeft ruim 17 jaar aan winkelervaring achter haar naam staan.

Van top tot teen

Bij Garbo Mode zie je geen volgepropte kledingrekken. Dat oogt niet alleen heel aangenaam, dat maakt vooral dat je niets mist. Dat kekke vegan leather beige jasje zie je er niet over het hoofd. Wil niet zeggen dat ze van elk kledingstuk slechts één maat hanteren. De overige maten liggen netjes bewaard in verborgen voorraadkasten. Met een outfit van Garbo Mode kun je je nog onderscheiden. De merken die Garbo Mode voert, zijn exclusief en/of heel bijzonder. “De meeste merken kun je elders in de stad niet of nauwelijks vinden, en al helemaal niet in de mix zoals wij die verkopen.” Rabens Saloner, Stella Nova, Six Ames en Munthe uit Denemarken, Essentiel Antwerp en Bellerose uit België en Femme du Sud uit Nederland, het is slechts een kleine greep uit de modelabels die je terugvindt bij Garbo Mode. De accessoires van Garbo Mode, van zonnebrillen tot handtassen, van haarclips tot handgemaakte sieraden van Petra Reijrink, zijn minstens zo stijlvol. De haarbanden van SeTOU stemmen je vrolijk, alsmede de sneakers en lingerie. “We kleden je van top tot teen.” Steeds meer vrouwen weten Garbo Mode te vinden en dat is dan ook de reden dat Lara Leugs en Karima Hoogendoorn op zoek naar versterking. Ben jij modebewust, klantvriendelijk en parttime beschikbaar? Schroom niet om de dames te bellen of te mailen.

Garbo Mode
Frederik Hendriklaan 59 B, Den Haag
T. 070-3503738
www.garbomode.nl

Fotografie: Marc de Jong