Maaltijdservice verovert landelijke markt met plantaardige, bourgondische gerechten

0
1820
EAT.PEASY

Maaltijdservice EAT.PEASY breidt zijn bezorggebied uit. Voortaan kun je niet alleen in Rotterdam, maar in heel Nederland genieten van plantaardige en bourgondische gerechten zonder daarvoor ook maar een minuut in de keuken te hoeven staan. EAT.PEASY maakt 100 procent plantaardige gerechten met gebalanceerde voedingswaarden waar je energie van krijgt. Dát is pas comfort food, aldus EAT.PEASY.

Abonnement

PostNL Food zorgt ervoor dat je – waar en wanneer je maar wil – thuis kunt genieten van een verrassende en voedzame maaltijd van EAT.PEASY. De gerechten zijn overal in Nederland te bestellen, met uitzondering van de Waddeneilanden en Kaag. Daarnaast introduceert EAT.PEASY een abonnementservice. Hiermee krijg je wekelijks zelf samengestelde verse en smaakvolle maaltijden thuisgestuurd. Zo hoef je je geen zorgen te maken over wat je moet koken, zijn ook gehaaste bezoekjes aan de supermarkt verleden tijd en eet je lekker veel groenten. Bovendien kan je met je flexibel opzegbaar abonnement volop variëren dankzij het wekelijks wisselende menu.

Droom

Brein achter het concept is Maaike Stift, een ondernemende Rotterdamse met een flinke passie voor voeding en gezondheid. Het verhaal van EAT.PEASY begint een paar jaar geleden. Vanwege darmproblemen, vermoeidheid en een opgeblazen gevoel startte Maaike haar zoektocht naar een gezond voedingspatroon. “Ik ben gestopt met het eten van vlees en lactose, gaan experimenteren en steeds meer gaan lezen over een plantaardige voeding”, vertelt ze. Dat nieuwe voedingspatroon werkte goed voor Maaike, maar ze wilde ook graag anderen helpen. Daarom volgde Maaike een studie Plant-Based Nutrition. Met de kennis die ze opdeed, begon ze met het koken van plantaardige maaltijden voor collega’s. Haar creaties vielen zó goed in de smaak dat ze haar baan opzegde om haar droom achterna te gaan. In juli 2019 was EAT.PEASY een feit.

EAT.PEASY

Geen konijnenvoer

EAT.PEASY wil vooral ver weg blijven van ‘saaie salades, geitenwollensokkengerechten en konijnenvoer’. “Uiteindelijk moet het gewoon beestachtig lekker zijn”, vindt de Rotterdamse ondernemer. Daarom besteedt Maaike veel tijd en aandacht aan de juiste smaakbalans, gebruikt ze ingrediënten met spannende structuren en kiest ze voor verschillende bereidingswijzen (zoals pekelen en stomen). Het resultaat: verse en voedzame maaltijden bomvol natuurlijke en gevarieerde ingrediënten. Denk aan Sri Lankaanse Curry, een Ultieme Veggie Lasagne en een Soba Noodle Salade met Pinda Tempeh. Iedere maaltijd bestaat uit minimaal 250 gram groenten. “We gebruiken zo veel mogelijk whole foods, zonder troep zoals geraffineerde suikers en e-nummers”, legt Maaike uit. Ook aan allergieën is gedacht. Daarom is er een ruime keuze uit maaltijden zonder gluten.

Over EAT.PEASY

Geen tijd, zin of inspiratie om te koken maar wél behoefte aan gevarieerde en vooral lekkere plantaardige gerechten? EAT.PEASY biedt uitkomst. De missie van oprichtster Maaike Stift: zo veel mogelijk mensen inspireren om vaker plantaardig te eten. Dat doet ze door geen vegan junkfood te bereiden, maar écht voedzame maaltijden waar je energie van krijgt. Maaike: “Hiermee hoop ik mensen op een positieve en laagdrempelige manier te ondersteunen in een gezonde levensstijl. Van drukke, jonge gezinnen en sporters tot ouderen die niet voor zichzelf willen of kunnen koken.”

Meer weten: www.eatpeasy.nl