‘Een droom is een wens vanuit het hart’

0
1647
Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie: Nico Brons

Een goede nachtrust is essentieel voor de mentale gezondheid, omdat voldoende slaap de kans verkleint op vatbaarheid voor tal van ziekten. Een regelmatige en goede slaap werkt versterkend en kan dus het coronavirus uit ieders lichaam weren. De garantie voor een goede nachtrust begint bij Slaaphof Slaapcomfort in Harderwijk.

Slaap is de belangrijkste predictor van een gezond dagritme. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een verstoord slaappatroon een zwakker immuun/afweersysteem hebben. Het is dus belangrijk om een vast slaap-waakschema aan te houden. Iedereen kan voor zichzelf bedenken wat het fijnste bioritme is. Want de uren binnen het natuurlijke bioritme leveren de beste kwaliteit slaap. Wanneer een goede 7 á 8 uur slaap wordt gepakt, heeft het lichaam voldoende tijd gehad om te herstellen. De consument zal echter direct bij de eerste indrukken in de twee etages telende representatieve showroom van Slaaphof Slaapcomfort direct uit zijn of haar slaapstand worden gezet. Verbazingwekkend. Van tijd tot tijd wordt de inrichting van de showroom gewijzigd zodat de consument weer fris aan zijn of haar ontdekkingstocht kan beginnen tussen al het comfort dat uit de hoge hoed lijkt te komen van Klaas Vaak.

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons

Post-it notes

“Net als een frisse wind door de showroom, vragen nieuwe tijden voor nieuwe benaderingen”, opent directeur/eigenaar Henk van ’t Hof aan de spreektafel die ondanks de interieurwijzigingen, nooit van zijn plaats lijkt geweest. “Het zijn benaderingen die bruggen slaan tussen business, technologie, design en de mensen die uiteindelijk lang van het bedcomfort willen genieten. We beginnen samen met de klant altijd met een schone lei, zodat hij of zij aan het eind van het gesprek het gevoel heeft dat het advies nuttig was om uiteindelijk een gezonde slaap te verwezenlijken. ‘Een droom is een wens vanuit het hart’ zei Walt Disney ooit. En dat begint met een serie post-it notes waarop elk een kwalificatie en eisen waaraan een bed aan moet voldoen. Van de kwalificaties en eisen maken we dan een hitparade van met op nummer één de grootse wens. Met alle post-it notes komen we in veel gevallen met de klanten tot een heel andere keus dan het bed waarvoor ze aanvankelijk in de showroom zijn gekomen. Het duurste bed hoeft niet per definitie de beste oplossing te zijn. Zeker niet met de wetenschap dat eventuele lichamelijke klachten in de keuze meegenomen moeten worden.”

Meting

Van ’t Hof is ervan overtuigd dat een duurzame relatie met de consument pas is opgebouwd als het maatwerk rondom het slaapcomfort een uitgerust gevoel biedt. “Aan het woord maatwerk hing een vijftal jaren geleden merkwaardig genoeg nog een luchtje”, legt de directeur uit. “Als mensen aan maatwerk denken, roept dat toch vaak een negatieve associatie op als maatwerk is duur, je krijgt nooit precies wat je hebben wilt, projecten lopen uit en je maakt je volledig afhankelijk van je leverancier. Onzin. Maatwerk moet passend zijn. Punt.”

Van ’t Hof neemt als voorbeeld zijn modieuze bril die op zijn neusbrug pronkt. “Kijk, een bed is net als een bril. Het gaat niet om de dikte van het glas maar om de juiste strekte ervan. Zo is het ook met ons menselijk lichaam in ruststand. Het gaat niet alleen om het lichaamsgewicht. Het postuur en lighoudingen zijn minstens zo belangrijk. Iedereen heeft wel eens aan het strand op zijn of haar rug in het zand gelegen. Als je na een kwartier met pijnlijke schouders en rug opstaat, zie je aan de afdruk op het zand precies welke delen van het lichaam de nodige ondersteuning verlangen. Ook in de zaak kunnen we de meting verrichten. Daarna is de keuze van de consument afhankelijk van de intake en de post-it notes. Sommige merken die we vertegenwoordigen zijn voor bepaalde posturen minder geschikt. Daar zijn we als adviseur eerlijk in.”

Drukverlagend

Bij Slaaphof Slaapcomfort op ontdekkingstocht gaan, is dagdromen in een droomwalhalla. Opvallend is dat de detaillist veel Nederlandse merken vertegenwoordigt, zoals Avek. Dit is een toonaangevende Nederlandse producent van bedden, boxsprings, matrassen en bedbodems. Of wat te denken van Eastborn. “Dit merk heeft vele opties wat betreft ligcomfort en het uiterlijk van de boxspring”, duidt de detaillist. “Er is ruime keuze uit diverse (top)matrassen, hoofdborden, kleuren en afmetingen. Maar ook bij onze zuiderburen betrekken we het slaapcomfort dat naadloos past in ons assortiment, zoals de productrange van Ergosleep Helemaal op maat van ieders lichaam. Die verwevenheid van lichamelijk comfort met esthetische schoonheid, vormt de basis voor een goede nachtrust. Ontdek het bed dat naadloos elke lichaamsprofiel volgt. Ontspannen en genieten. Dat geldt ook voor Tempur. De drukverlagende matrassen van dit merk bieden herstel, comfort en rust. Dankzij het visco-elastische materiaal vormt dit matras zich naar elke contour van het lichaam.”

Tussen alle gerenommeerde merken is een deel van de showroom ingericht met de producten van Schramm, een merk ontworpen door jonge designers. Droombedden, ontstaan vanuit daadkracht en passie. Met een helder design voor mensen die oog hebben voor het essentiële. “De consument kan zijn of haar persoonlijke droombed samenstellen dankzij de ontelbare combinatiemogelijkheden met de diverse varianten, hoofdborden, panelen, stoffen, matrassen, poten, etc. Vakmanschap uit Duitsland, dus.”

Van ’t Hof: “Swissflex ontbreekt natuurlijk ook niet. Zij bewegen qua prijs in een middelhoge segment. Het gaat hier om zeer innovatieve lattenbodems voor elke lichaamsbouw en in alle slaapposities. Deze zijn compatibel met vrijwel elk ledikant. De lattenbodem kan naar wens vrijstaan, in een bedomranding worden ingelegd of met de standaard meegeleverde inbouwset in een handomdraai worden gemonteerd. Lattenbodems zijn, in combinatie met poten, ook als vrijstaand bed te gebruiken.” Er is zelfs een boxspringmodel van!

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie: Nico Brons

Ochtendjassen

Uiteraard schudt de ontdekkingstocht bij Slaaphof Slaapcomfort iedereen wakker. Ook als het gaat om accessoires voor de verwende slapers. Van ’t Hof: “Neem bijvoorbeeld onze fijne hoofdkussens. Maar wat is nou een goed kussen? Moet ik een laag of juist een hoog hoofdkussen hebben? Hoe hoog of laag een hoofdkussen dient te zijn is afhankelijk van meerdere factoren. Als laatste speelt de persoonlijke voorkeur een rol. Daarnaast hebben we ochtendjassen, mooi bed- en badtextiel en alle andere zaken die nauw te maken hebben alles wat te maken heeft met het comfort dat tussen welterusten en goedemorgen. Zullen we ons eens aan de post-it notes zetten. We komen er echt wel uit om het droom werkelijkheid te maken.”

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie: Nico Brons

Slaaphof Slaapcomfort
Deventerweg 2, Harderwijk
T. 0341-410164
www.slaaphof.nl

Fotografie: Nico Brons