Femme Makelaars: dé boutique makelaar waar u ertoe doet

0
2027
Femme Makelaars - Fotografie Maybelline Koense

Bij Femme Makelaars bent u geen nummer, niet één van de honderden huizen in de etalageruit. Bij deze boutique makelaar uit Reeuwijk staat persoonlijke aandacht zelfs nú de woningmarkt behoorlijk overspannen is, hoog in het vaandel. “Koopcontracten versturen wij niet digitaal, die komen wij persoonlijk langsbrengen en toelichten.”

Femme Makelaars - Fotografie Maybelline Koense

Marisca-Celine van Leeuwen komt ons met een stralende lach tegemoet. Ze informeert naar onze heenreis, ze vraagt hoe het gaat, in hoeverre de coronacrisis impact heeft op ons leven. Je zou verwachten dat de RMT registermakelaar, taxateur en tevens eigenaresse van Femme Makelaars direct van wal steekt. Het tegendeel is waar. Ze zit niet op een schopstoel. Ze neemt uitgebreid de tijd. Voor jou. Bij Femme Makelaars doe je er serieus toe. Geen moment heb je het gevoel dat de volgende cliënt zich alweer aandient. Marisca-Celine van Leeuwen hekelt lopendebandwerk en dat is een verademing in een markt die tamelijk verhit is. “Koopcontracten versturen wij niet digitaal. Koopcontracten komen wij persoonlijk langsbrengen, met een lekkere fles bubbels erbij.” Het fenomeen boutique makelaar is door Femme Makelaars uitgevonden. Iedereen kent het verschil tussen een groot warenhuis en een boetiek. Iedereen kent het verschil tussen een hotel en een boetiekhotel. Precies dat verschil onderscheidt Femme Makelaars van een gemiddeld makelaarskantoor. Dat persoonlijke, dat oog voor details, dat maakt dat Femme Makelaars de ene na de andere lovende review op Funda en andere huizensites ontvangt voor de geleverde diensten. Je hoeft bij Femme Makelaars niets zelf uit te zoeken, je wordt van a tot en met z begeleid. Service met een hoofdletter S. “We doen er alles aan om onze cliënten maximaal te ontzorgen.”

Geen etalageruit

Elk huis roept herinneringen op. Lief maar soms ook leed is er volop in gedeeld. “Afstand doen van een huis doen mensen meestal niet zonder reden en al helemaal niet zonder gevoelens,” vertelt Marisca-Celine van Leeuwen. “Gezinsuitbreiding, of juist het tegenovergestelde. Kinderen die het huis uitgaan of een partner die is overleden waarvoor het huis te groot is geworden. Trappen die door fysiek ongemak die niet of nauwelijks belopen meer kunnen worden waardoor gelijkvloers wonen een noodzaak is geworden. Achter elke verkoop schuilt een verhaal, achter elke verkoop schuilen emoties. Wij vinden dat je als makelaar daar niet aan voorbij mag gaan. Ik wil niet suggereren dat wij het beter doen, maar wij nemen wel de tijd. Persoonlijke belangen gaan voor commercieel gewin. Wij jagen niemand op. We schuiven niet gelijk allerlei papieren onder je neus.”

Bij Femme Makelaars hangen geen honderden huizen in de etalageruit. Sterker, er hangt helemaal niets in de etalageruit. Je bent bij Femme Makelaars als huizenbezitter niet nummer zoveel. “We houden ons aanbod bewust heel bescheiden. Voor ons is de persoonlijke klik belangrijk en daarom houden wij het kleinschalig. Als wij geen klik hebben met een bepaalde woning en/of met de cliënt, dan nemen wij deze niet in de verkoop. We staan dan ook vierkant achter elk huis dat wij verkopen. Met klik bedoel ik echter niet dat een huis krasvrij moet zijn, want elk huis heeft krasjes. De onderhoudsstaat weegt natuurlijk mee in de waardebepaling maar die is voor ons niet doorslaggevend in de beslissing het in de verkoop te nemen. We zijn ook geen high-end woningmakelaar. We verkopen weliswaar villa’s van een miljoen of meer maar we verkopen ook rijtjeshuizen in het middensegment. Met klik bedoelen wij of wij er voor dat geld zelf zouden willen wonen. Je voelt als een huis met warmte is omringd of met noeste arbeid is opgebouwd.”

Femme Makelaars - Fotografie Maybelline Koense

Oprecht advies

In tegenstelling tot het aanbod is het netwerk van Femme Makelaars heel groot. “We hebben van bijna alle makelaars in de regio de meeste volgers op social media. We zijn vorig jaar november bij RTLZ op tv geweest en recent benaderd voor Heel Holland Woont op RTL4. De opnames hiervoor vinden begin mei plaats! Vrijwel elke woning verkopen wij voor de vraagprijs of daarboven.” Femme Makelaars verbloemt niets. De foto’s van de huizen op haar website en op die van huizensites als Funda zijn niet uitvergroot. “Wat je op de foto’s ziet, is een reëel beeld. De foto’s komen overeen met de werkelijkheid. Een huisbezichtiging valt dan ook nooit tegen. De woning is zelden kleiner dan je dacht. We staan voor eerlijkheid. Wat heb je eraan geen oprecht advies te geven?”

Van een 9-tot-5-mentaliteit zijn ze bij Femme Makelaars wars. “We zijn elke werkdag tot 21 uur bereikbaar, en op zaterdag tot 17 uur. In dringende gevallen mag er 24/7 een WhatsAppbericht worden verstuurd, die 24/7 gelijk zal worden beantwoord. We zijn ook bereid op zondagen te werken, maar die keuze laten we geheel over aan de cliënten. We willen niemand kwetsen. We zullen de zondagsrust niet verstoren voor wie die eerbiedigt.” Femme Makelaars staat ingeschreven in het register van het NRVT, het belangrijkste register voor taxaties in Nederland, en is daarmee getoetst dat het voldoet aan de Europese regelgeving. “We leveren steevast een vakkundig, compleet en indien gewenst een NWWI gevalideerd rapport.” Vanzelfsprekend helpt Femme Makelaars ook degenen die hun droomhuis hebben gevonden en overwegen een bod uit te brengen en degenen voor wie de zoektocht naar de ultieme woning nog moet beginnen. Femme Makelaars regelt bezichtigingen en de eigendomsoverdracht en adviseert bij bouwkundige en juridische zaken. “Een huis kopen is een grote stap in je leven, een grote uitgave. Je moet dat niet even tussendoor willen doen. De aankoop doen we met evenveel liefde en aandacht als de verkoop. Zowel als verkoopmakelaar als aankoopmakelaar richten we ons vooral op het Groene Hart (Reeuwijk, Bodegraven, Woerden en Gouda) en op delen van Rotterdam. In deze gebieden weten we wat er speelt.”

Femme Makelaars doet haar naam recht aan. Femme Makelaars wordt uitsluitend gerund door dames. “Vrouwen zijn doorgaans empathischer dan mannen. Wij denken heel erg mee met onze cliënten, op alle vlakken. We sluiten bij Femme Makelaars zeker geen mannen uit. Als een mannelijke makelaar past binnen ons bedrijf, als hij onze filosofie deelt, is hij van harte welkom. Als onze volgende collega een man blijkt te zijn, passen we de naam wellicht aan in Femme & Homme Makelaars.”

Femme Makelaars - Fotografie Maybelline Koense

Femme Makelaars
Platteweg 27, Reeuwijk
T. 085-1301933
www.femme-makelaars.nl

Fotografie: Maybelline Koense