Holland Parket: voor elk interieur een passende vloer

0
2302
Holland PArket - Fotografie Nico Brons

“Onze custom made vloeren zijn werkelijk tot in het detail gebaseerd op alle wensen, behoeften en eisen van particulieren en zakelijke klanten”, stelt adviseur van Holland Parket, Wim Donkersteeg. “Een houten vloer moet afgestemd worden op de beoogde sfeer in de ruimte. Hierbij kan het gaan om een romantische, klassieke of landelijke sfeer.”

Gelet op het aantal telefoontjes dat op dit vroege tijdstip bij Holland Parket binnenkomt, is dat ook de parketbranche de wind volop in de zeilen heeft ondanks de coronacrisis. De consument heeft tijd om zijn of haar woonprogramma eens flink aan te pakken. Holland Parket is gehuisvest in een prachtig pand op Kamp 37 waar de consument wordt ondergedompeld in een ambiance die vakmanschap uitstraalt. Bovendien is aan de productgroepen duidelijk te zien dat het aanbod is afgestemd om de behoefte van de consument. “We willen ons onderscheiden met de waarden flexibiliteit en custom made”, bekent Wim Donkersteeg. “Heeft u interesse in custom made vloeren van de hoogste kwaliteit? Dan bent u van harte welkom. Wij bieden interessante collecties en mogelijkheden. Als professional bieden wij een enorm assortiment, met onder meer houten vloeren de prijstechnische aantrekkelijke kurkvloeren, zoals van het Portugese merk Wicanders, de grootste producent ter wereld. Kurk is veel meer dan een duurzame grondstof. Het biedt ook geweldig comfort. De honingraatstructuur bevat miljoenen met lucht gevulde cellen die de unieke eigenschappen ervan verklaren. Kurk is een uiterst efficiënte natuurlijke geluidsremmer omdat de cellen werken als akoestische isolator. Door het loopgeluid tussen kurk- en laminaatvloeren te vergelijken, bevestigen tests dat kurkvloeren een uitzonderlijk resultaat hebben dat het loopgeluid tot 53% vermindert. Uiteraard kan de consument kiezen uit verschillende kleuren. Ww hebben zelfs kurk vloeren met een fotoprint van hout. Niet van echt te onderscheiden.”

PVC

“Dan hebben we een grote collectie laminaat en PVC-vloeren”, vervolgt Donkersteeg. “Laatstgenoemde vloeren zijn niet meer weg te denken op de Nederlandse huiskamervloeren. PVC is dun, soepel, enorm sterk, vochtbestendig en slijtvast. Het kan tegen zwaar gebruik en is verkrijgbaar in duizenden soorten prints, kleuren en variaties. De PVC vloer wordt meestal in stroken geleverd, vergelijkbaar met een planken vloer. De stroken worden naast elkaar gelegd en aan elkaar ‘geklikt’ of verlijmd zodat er een fraai geheel ontstaat. De slijtvaste PVC vloeren zijn daarom een goede keuze. Dit type vloer reageert niet op vocht en andere nattigheid. Daarmee zijn deze vloeren een ideale oplossing voor elke ruimte in huis. Net als echt hout en laminaat vloeren, zorgen de PVC vloeren voor een minimum aan loopgeluiden. Dat onze vloeren qua look en feel niet onder doen voor de natuurlijk houten variant maakt de keus voor PVC extra eenvoudig.” Daarnaast heeft Holland Parket een exclusieve lijn met parketdelen die uit spoorbielzen zijn gezaagd. “Dit verschaft de houten vloer zeer ruige en robuuste uitstraling”, aldus Donkersteeg. “De consument heeft met deze parketvloer zeker wat bijzonders in huis! Met een grote diversiteit aan kleuren is er voor elk interieur een passende oplossing. Door de ruige uitstraling van de spoorbielzen is het borstelen en verouderen niet nodig. Populair en hip is en blijft de visgraat vloer. Het hout is bovendien altijd optimaal gedroogd alvorens het gelegd wordt. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs.”

Deskundigheid

Het is belangrijk dat de vloer precies die sfeer creëert die de consument wenst, en daar zijn de custom made vloeren voor. De consument kiest vaak voor hout in het algemeen en Europees eiken in het bijzonder. Eiken is variabel zodat de consument hier zijn of haar vloer zelf kan samenstellen. Zij bepalen de breedte en het aantal noesten. Daarnaast kan de vloer geschaafd, geschuurd of verouderd worden opgeleverd. En of het nog niet genoeg is kan ook de kleur van de eiken vloer worden bepaald. Donkerste daarover: “We hebben oliën in vijftig verschillende kleuren. Dat geeft de geschuurde vloer een totaal andere uitstraling. En dat weten niet veel consumenten. Alle werkzaamheden worden door onszelf aangenomen en uitgevoerd. En dat geldt ook als de parketvloer aan een onderhoudsbeurt toe is. Wij hebben vakmensen in vaste dienst en beschikken over professionele apparatuur. Voor de behandeling van de vloer kan de consument kiezen uit lak, olie of was, elk met zijn unieke uitstraling. Een houten vloer vraagt aan de ander kant onderhoud. Dat is niet moeilijk. Een keer in de tien jaar moet de vloer geschuurd worden. Kortom, advisering, levering, leggen onderhoud is bij Holland Parket onder een dak geplaatst. Ook voor parket- en traprenovatie bent u bij ons aan het juiste, vakkundig adres! Bovendien komt onze deskundigheid tot zijn recht als het in patronen gelegd kan worden. Wij komen vrijblijvend thuis voor een stukje advies.”

Holland Parket
Kamp 37, Amersfoort (033-4755501)
Vening Meineszstraat 2, Ede (0318-621572)
www.hollandparket.nl

Fotografie: Nico Brons