Van Wiefferen: Waarmaken wat de adviseurs beloven

0
2413
Van Wiefferen - Fotografie Nico Brons

U bent uniek en u wilt dit ook in uw interieur tot uitdrukking brengen. Binnen het uitgebreide assortiment aan vloer-, raam- en wandkleding van Van Wiefferen in Amersfoort vindt u precies wat u zoekt voor de inrichting die bij u past. Maar de interieuradviseurs van Van Wiefferen gaan veel verder en ondersteunen u ook bij het maken van een realistisch interieurplan. In de showroom of desgewenst bij u thuis. En een eigen team van stoffeerders en monteurs zorgt ervoor dat alles wat in de winkel is beloofd ook wordt waargemaakt.

U heeft ze ongetwijfeld al eens gezien: die gele bussen. De gele bussen van interieurinrichter Van Wiefferen zijn namelijk al decennialang een vertrouwd gezicht in de straten van Amersfoort en omstreken. De montageteams vormen volgens Edith van Wiefferen dan ook een belangrijke schakel in het succes van het bedrijf. “Zij moeten immers waarmaken wat onze adviseurs hebben beloofd”, zegt Edith met een brede glimlach. “Zodra de klant een keuze heeft gemaakt, gaan ze langs om alles kosteloos nog eens exact op te meten om fouten te voorkomen. Immers meten is weten. Nadat alles is nagemeten worden de materialen besteld en vervolgens bij de klant gemonteerd en / gestoffeerd. In tegenstelling tot veel andere bedrijven hebben wij er bewust voor gekozen om eigen stoffeerders in dienst te hebben. Zo weten we altijd met wie we te maken hebben en kunnen we de kwaliteit die onze klanten van ons verwachten ook garanderen. Klanten vinden het bovendien ook prettig om de vertrouwde en bekende gezichten weer terug te zien, dat geeft een vertrouwd gevoel.” De afgelopen jaren is het team gestaag gegroeid, maar de ‘harde kern’ is vaak al tientallen jaren in dienst en fungeert als opleider en kennisbaak voor nieuwe collega’s en vakmensen in opleiding. “Je merkt dat door de digitalisering steeds minder mensen met hun handen willen werken. Dat terwijl de banen voor het oprapen liggen. Om dat tegen te gaan, zijn wij al enkele jaren een erkend leerbedrijf. Dit begint langzaam vruchten af te werpen, maar we staan altijd open voor ervaren stoffeerders die ons team willen versterken of mensen die het vak willen leren.”

Familiebedrijf

Het familiebedrijf Van Wiefferen uit Amersfoort bestaat al ruim 60 jaar. Begonnen als de vloerenspecialist voor Amersfoort en omstreken, heeft het bedrijf door de jaren heen een goede naam en reputatie opgebouwd op het gebied van de complete woninginrichting. Met toonaangevende merken als Parade, Bonaparte, Holland Haag, Forbo, Kendix, De Ploeg en Eijffinger in combinatie met ervaring en vakmanschap, bent u bij Van Wiefferen aan het juiste adres.

Breed assortiment

“Je kunt bij ons eigenlijk voor alles op het gebied van woning- en interieurinrichting terecht”, aan het woord is Edith van Wiefferen. Als onderdeel van Binnen hebben we een kerncollectie die door elke winkel wordt gevoerd. Daarnaast heb je natuurlijk ook eigen inbreng. Zo hebben we een breed aanbod op het gebied van vloeren (o.a. tapijt, pvc, laminaat, vinyl en parket) en raambekleding (o.a. gordijnen, plissé, vouwgordijnen).” Maar ook voor horren en overige binnenzonwering kunt u bij Van Wiefferen terecht. Hoewel het bedrijf door de jaren heen de focus heeft verlegd van vloeren naar een totaalpakket op het gebied van interieurinrichting, zijn de ‘roots’ niet vergeten. Zo worden traplopers nog altijd op de ambachtelijke manier gemonteerd en vormen houten vloeren, PVC en marmoleum een belangrijk deel van de collectie.

BINNEN bij Van Wiefferen

Van Wiefferen is lid van BINNEN. “Binnen is een groep met winkels die vakmanschap en service hoog in het vaandel hebben staan en werken met gerenommeerde fabrikanten en leveranciers.” Kwaliteit en service staan daarbij voorop. Twee waarden die volgens Edith uitstekend aansluiten bij de kernwaarden van Van Wiefferen. De combinatie van de twee is dan ook een goede match met veel voordelen voor de klanten.

Deskundig advies op maat

“Het is leuk om mensen goede adviezen te geven. Daarbij schroom ik niet om eens ‘nee’ te verkopen, als je weet dat iemand echt niet gelukkig gaat worden met een bepaalde keuze, maar uiteindelijk ligt de beslissing uiteraard bij de klant”, aldus Edith. En dat die aanpak werkt, blijkt wel. Volgens Edith is het bovendien belangrijk om de tijd te nemen voor de klanten en goed te luisteren, ook al is tijd tegenwoordig een schaars goed. “Soms komen klanten voor een enkele ruimte binnen, maar schakelen ze ons uiteindelijk in voor de complete styling van hun huis. Dat is een blijk van vertrouwen in ons vakmanschap.”

De interieurwereld is voortdurend in beweging. “Zo zien we dat behang aan een revival bezig is. Van het behangen van een enkel paneel tot een volledige muur. Veel mensen zetten behang in om een contrast te creëren in de woning. En in plaats van de hele woning te laten stuccen, kiest men voor renovlies in combinatie met luxere verfsoorten in warme kleuren. Ook zonwering is ongekend popualair. “Door het veranderende klimaat en de steeds warmere zomers kiezen veel mensen voor screens aan de binnenkant om de warmte buiten te houden.” En het merk KeJe (onder meer bekend van de horren) heeft de Lamella ontwikkeld. “Dit is een uniek, nieuw systeem voor een kunststof kozijn. De Lamella is een combinatie van een jaloezie en een shutter in één en wordt middels een magneetsysteem in het kozijn gemonteerd. Uitermate geschikt dus voor draaikiepramen. Een geduchte concurrent van de traditionele shutters”, aldus Edith. Daarnaast worden akoestische gordijnen steeds populairder. In ruimtes, waar geen akoestische wand- of plafondelementen aangebracht kunnen worden, bieden akoestische gordijnen een oplossing. Deze gordijnen zijn bekleed met een akoestisch textiel en kunnen desgewenst voor ramen aangebracht worden of rustzones in ruimtes afbakenen.

Inspiration Tour 2020

Op zaterdag 17 oktober en zaterdag 7 november organiseert Van Wiefferen een Inspiration Tour. Ontwerp samen met een professionele binnenhuisarchitect de woonruimte van uw dromen. U ontvangt een sfeertekening van uw kamer en concrete suggesties voor kleuren, materialen en stoffen. Zo kunt u direct aan de slag! “De expertise van topmerken en de beste professionals komt samen in de Inspiration Tour”, aldus Edith.

Van Wiefferen - Fotografie Nico Brons

Van Wiefferen
Hogeweg 45, Amersfoort
033-4721605
www.vanwiefferen.com

Fotografie: Nico Brons