Verwondering oogsten en oog hebben voor elk detail

0
1940
Schoonheidssalon Mooi en Zeker - Fotografie Nico Brons

Voor de betere versie van jezelf ga je naar Mooi en Zeker. In de salon van Tamara van Dam kun je terecht voor permanente make-up behandelingen van onder meer de wenkbrauwen, ogen en lippen. “Ik ben in het bezit van een GGD-vergunning waardoor de klant ervan verzekerd is dat ik werk volgens de huidige, strenge hygiënerichtlijnen”, aldus de schoonheidsspecialiste.

De salon van Mooi en Zeker maakt een keurige, schone indruk en biedt een tegenwicht tegen de maatschappelijke dynamiek en stress die iedereen dagelijks ervaart. “Sinds ik in 2014 afscheid nam van een baan in de juridische dienstverlening, heb ik gelijk mijn langgekoesterde wens in vervulling laten gaan: het runnen van een eigen wimperstudio. Van lieverlee heb ik mijn activiteiten kunnen verbreden met andere disciplines in het beautyvak. Stilstaan past niet in mijn arbeidsethos waarin zelfredzaamheid bovenaan staat. De wens om permanente make-up aan te bieden in mijn salon stond al vanaf de start van mijn onderneming op mijn wensenlijstje. Na diverse cursussen heb ik uiteindelijk de opleiding bij Irma Hulscher gevolgd. Een van de weinige opleiders waarbij je een erkend diploma haalt. Een waarbij je uitgebreide tekenlessen krijgt en kleurenleer. Zo heb ik mij écht kunnen specialiseren op het gebied van permanente make-up, ofwel PMU. Daarnaast heb ik ook diverse masterclasses gevolgd om mij nog meer te bekwamen en nog meer kennis op te doen van de nieuwste technieken. De techniek vraagt precisiewerk waarbij met een flinterdunne naald pigment vlak onder de opperhuid wordt ingezet. Een vaste hand en oog voor detail zijn één van de vele vereisten voor een goed resultaat. PMU is de manier om de wenkbrauwen of eyeliner altijd perfect op orde te hebben. Nooit meer bijwerken met een potlood. Perfect onder alle omstandigheden, waar je ook bent of wat je doet. Perfect in het zwembad, de zee, in de sauna, tijdens vakantie. Of je nu lacht of huilt van geluk, de make-up blijft altijd perfect zitten. Denk nu niet dat ik alleen vrouwen als klant heb. Ook mannen vinden steeds meer de weg naar mijn salon wanneer ze meer accent willen in hun wenkbrauwen.”

Schoonheidssalon Mooi en Zeker - Fotografie Nico Brons

Lippen

Mis je de volle lippen van vroeger of vind je je mond niet symmetrisch genoeg? Permanente make-up zorgt voor een karaktervolle uitstraling zonder de lippen continue bij te hoeven werken met een lippenstift of lippotlood. PMU blijft namelijk altijd zitten en geeft een frisse, levendige kleur aan jouw lippen waardoor jouw hele gezicht gelijk gezonder oogt en straalt. Van Dam: “Een PMU-behandeling, neemt doorgaans één tot twee uur in beslag. De behandeling voor de lippen duurt iets langer. Al met al beginnen alle behandelingen met een intake, zodat ik precies in kaart kan brengen wat de klant wenst. Ook vraag ik of de klant allergieën of huidaandoeningen heeft. Daarna teken ik eerst het gewenste model. Wanneer het model naar wens van de klant is, wordt de permanente make-up aangebracht. Tijdens de behandeling wordt veelvuldig gechecked samen met de klant of de vorm goed wordt gezet. Wanneer de permanente make-up net is gezet, is deze erg zichtbaar en nadrukkelijk aanwezig. De kleur zal tijdens de genezing lichter worden. Het echte resultaat is dus pas na vier weken te zien. Bij een eerste behandeling wordt veel pigment afgestoten. Hierdoor zijn één tot twee nabehandelingen nodig. Deze behandelingen zitten uiteraard bij de prijs inbegrepen. Ik wil overigens de consument op het hart drukken om eerst goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden op permanente make-up gebied en eerst bij diverse salons te informeren voordat een keuze gemaakt wordt. Een goede PMU-specialist heeft geïnvesteerd in diverse opleidingen, goed werkmateriaal en apparatuur. Een GGD-vergunning is bovendien verplicht. Mooi en Zeker oogst in ieder geval verwondering. Ook hebben we oog voor elk detail. Pas als de klant tevreden is, ben ik ook tevreden.”

Schoonheidssalon Mooi en Zeker
Bitterkruid 55, Amersfoort
T. 06-49399992
www.mooienzeker.nl

Nieuwe locatie

Mooi en Zeker heeft door de groei haar wellness en permanente make-up behandelingen in gescheiden ruimtes ondergebracht. Mooi en Zeker is vanaf 1 november 2020 te vinden op De Verwondering 2 te Amersfoort.

Fotografie: Nico Brons