Klimbos Fun Forest: Coronaproof parel in de natuur

0
2014
Fun Forest

Op avontuur tussen de bomen op vier stadse locaties door heel Nederland. Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven! Ook in coronatijd kun je veilig de boom in en wordt iedere familiedag, groepsactiviteit, kinderfeestje of bedrijfsuitje een unieke beleving.

Slingeren en suppen

Fun Forest bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. Slingerend tussen de bomen kom je overal nieuwe uitdagingen tegen. Bij Fun Forest Rotterdam kan je niet alleen het bos in, maar ook het water op met een supboard. Baan je een weg langs de zeilboten en sup over het glinsterende water naar de andere kant van de Kralingse Plas.

Een uitdaging voor jong en oud

In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud. Voor de kleinste klimmers is er de Monkey Trail met evenwichtsbalken, touwnetten, wiebelbruggen, klimrekken en lianen. Maar er zijn ook parcoursen voor volwassen waaghalzen op 15 meter hoogte met een bungee jump én een vrije sprong. Een middagje klimmen is niet alleen leuk met vrienden of familie, het is momenteel ook het perfecte teamuitje. “In tijden van thuiswerken en online vergaderen missen veel werknemers persoonlijk contact met hun collega’s”, aldus ‘Forest Chief’ David Balhuizen, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de vier klimbossen. “Bij Fun Forest kun je elkaar in de frisse buitenlucht en met voldoende afstand weer ontmoeten. Perfect voor teambuilding!”

Zorgeloos klimmen

Goed nieuws voor alle avonturiers: ook in coronatijd kun je veilig door de bossen klauteren. De klimparken zijn aangepast aan de huidige coronamaatregelen. Zo is de groepsgrootte verkleind en is één deelnemer per platform toegestaan (tenzij je uit hetzelfde huishouden komt). Zo wordt er altijd voldoende afstand gehouden en kan iedereen zorgeloos buiten klimmen.

Sociale missie

Afgelopen jaar mocht Fun Forest meer dan 100.000 sportievelingen verwelkomen in de parken door heel Nederland. Naast het beleven van een unieke middag in de natuur, draag je als bezoeker ook bij aan de sociale missie van Fun Forest. De organisatie biedt leerwerktrajecten aan voor jongeren die moeite hebben met het vinden van werk. David Balhuizen: “Jeugdwerkloosheid is een groot probleem, zeker in coronatijd. We zijn ontzettend trots dat 25 procent van onze banen in het klimpark wordt ingevuld door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen en echt een verschil maken voor de maatschappij.”

Overige informatie
Bosbaan 6, 1182 AG Amstelveen
T. 088-369 7000
www.funforest.nl