Nieuw op ‘de Gijsbrecht’: Lafeber Horen & Zien

0
2760
Lafeber Horen & Zien - Fotografie Nico Brons

Op vrijdag 28 augustus opende Lafeber Horen & Zien haar deuren in de gezelligste straat van Hilversum: ‘De Gijsbrecht’. Het voormalige pand van de Zeeman heeft een complete metamorfose ondergaan, is coronaproof en biedt nu oog- en hoorzorg op hoog niveau. Stap nu binnen voor een kop kwaliteitskoffie en maak kennis met het enthousiaste en vakkundige team van Lafeber Horen & Zien.

Als ik deze nieuwe optiek aan de Gijsbrecht van Amstelstraat binnenstap voor een interview met eigenaar Wim Lafeber ervaar ik direct de vriendelijkheid van het personeel. Als ik plaatsneem aan de balie annex bar en om me heen kijk, dan valt mij direct de ruimtelijkheid op. Alsof er reeds is voorgesorteerd op de nieuwe werkelijkheid van afstand houden. Ruimtelijkheid die wordt gecombineerd met warme kleuren die het geheel af maken en wegvoeren van de klinische sfeer die je bij veel opticien aantreft. Wim en zijn team hebben bij de inrichting van het pand optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Achterin bevinden zich drie ruime meetruimten waar een adviseur in alle rust optimaal advies aan klanten kan geven. Elke ruimte is voorzien van state-of-the art apparatuur die door het team van Lafeber Horen & Zien met speels gemak wordt bediend. Voorin zijn de monturen ter inspiratie in mooie kasten tentoongesteld. Ondertussen pruttelt de San Remo koffiemachine die mij een heerlijk bakje verse koffie voorschotelt. Perfect, denk ik. Als er reeds aandacht aan de koffie wordt besteedt, dan is dat een goede opmaat. Het zijn immers de kleine details die een bedrijf maken of breken.

Moderne en zelfstandige opticien

Wim Lafeber is erg blij dat hij na maanden van verbouwen eindelijk de deuren van zijn tweede optiek kon openen. “Ik was al enkele maanden op zoek naar een geschikte locatie in deze levendige straat waar veel zelfstandige ondernemers zitten. Toen ik hoorde dat het voormalige pand van de Zeeman vrij zou komen, heb ik direct actie ondernomen. Het was weliswaar iets groter dan ik in gedachten had, maar de locatie is top en nu was het tevens mogelijk om Horen & Zien op één locatie te combineren. In maart leek het echter alsof ik in een heuse achtbaan terecht kwam”, vertelt Wim. “Ik kreeg op 16 maart – de dag van de lockdown – de sleutel van dit pand aan de Gijsbrecht van Amstelstraat. Dat was dus even schrikken, want wat voor weerslag zou corona op de optiekwereld hebben. We zijn immers een contactberoep.” Wim ging echter niet bij de pakken neerzitten en besloot om vol door te pakken met ‘het nieuwe leven’ in het achterhoofd. Ondernemen in het algemeen, maar de optiek in het bijzonder is hem immers met de paplepel ingegoten. Bovendien stond zijn gezin volledig achter hem. En het resultaat mag er zijn.

State-of-the-art

“We hebben van de nood een deugd gemaakt en alles ingericht met het oog op afstand houden. Daarnaast hebben we wat extra maatregelen genomen om de bezoeker een nog veiliger gevoel te geven.” Als voorbeeld noemt hij het plaatsen van spatschermen, het continu reinigen van apparatuur en monturen en het gebruik van bril en mondkapjes. “Bovendien kunnen we veel apparatuur nu ook op afstand bedienen.” Ook het innovatieve centreersysteem van glasleverancier Hoya heeft een prominente doch onopvallende plek gekregen in deze trendy ‘brillenwinkel’. Wim toont mij het systeem, dat eruit zien als een spiegel. “Het systeem maakt gebruik van zes camera’s om alle relevante gegevens – waaronder montuurgegevens, afstand tussen de glazen, montuurdoorbuiging, pupilafstand – te bepalen. Hierdoor kunnen wij onze klanten een optimaal kijkcomfort bieden”, legt Wim uit.

Full-service oogzorg

Lafeber Horen & Zien is een unieke plek in Hilversum waar de gezondheid van uw ogen en oren centraal staat. Daarbij ligt de focus niet alleen op de sterkte van uw glazen of lenzen, maar op het eindresultaat: optimaal kijkcomfort. “Er zijn namelijk diverse factoren die uiteindelijk voor comfortabel zicht zorgen. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek bespreken wij eerst de klachten en wensen, vervolgens kijken wij wat voor u het maximaal haalbare is en dan pas naar welke oplossing daar het beste bij past”, legt Wim uit. “Een vakkundige oogmeting is daarbij van essentieel belang. Indien er aanvullend onderzoek wenselijk is, dan onderzoekt onze optometrist de afwijking en stuurt u zo nodig door naar de oogarts. Middels een volledig en onafhankelijk advies, bieden wij de meest optimale oplossing. Dit kunnen enkelvoudige of multifocale brillenglazen zijn, maar bijvoorbeeld ook multifocale contactlenzen. Of wellicht speciale glazen voor een digitale levensstijl die rekening houden met het intensief werken en lezen voor nabij. Ons huidige digitale leven vereist immers nieuwe optische ondersteuning.”

Lafeber Horen & Zien - Fotografie Nico Brons

Horen

Ook voor hoortoestellen bent u bij Lafeber Horen & Zien op het juiste adres. Heeft u het gevoel dat u minder goed hoort en zoekt u een hoortoestel? Of wilt u graag op maat gemaakte gehoorbescherming of zwemdoppen? “Wat uw wens ook is, u kunt bij onze audicien terecht voor álle hooroplossingen. Wij voeren bovendien professionele hoortesten uit, voorzien u van persoonlijk advies en helpen u graag met de zoektocht naar de optie die het beste bij u past.

Lafeber Horen & Zien - Fotografie Nico Brons

Service en klantvriendelijkheid

Klanten kunnen dan ook altijd binnenlopen om hun montuur bij te stellen, glazen te laten reinigen of voor het vervangen van een verloren schroefje. Het team van Lafeber Horen & Zien ontmoet u graag in de winkel en zal de tijd voor u nemen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u uw ogen laten meten? Maak dan nu een afspraak voor een helder en transparant zichtadvies op maat. Een hartelijk groet, een vers kopje kwaliteitskoffie en een integer advies en bovendien volledig coronaproof. Dat is waar Lafeber Horen & Zien voor staat.

Lafeber Horen & Zien
Gijsbrecht van Amstelstraat 174, Hilversum
T. 035-3037174
E. info@lafeberhorenenzien.nl

Fotografie: Nico Brons