Warmteverlies stijlvol oplossen

0
3024
GlasXL

U zit heerlijk op de bank in uw jaren dertig woning. Het is lekker warm in uw woonkamer, maar plotseling voelt u een koude luchtstroom. U kijkt om u heen en ziet direct de bron van de kou: het open trapgat. U wilt graag het warmteverlies tegengaan, maar ook het open karakter van uw trapgat behouden. Tijd om de experts van GlasXL te bellen

Pierre Overdijk van GlasXL uit Moordrecht kent de problematiek maar al te goed. “Elke week worden we meerdere malen gebeld door mensen die hier mee te maken hebben. Warmteverlies via een open trapgat is erg vervelend en kan bovendien leiden tot een onaangenaam hoge gasrekening. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om het trapgat dicht te maken middels een omtimmering en een dichte deur. Maar waarom zou u niet kiezen voor een esthetische oplossing waarbij de openheid van het trapgat behouden blijft, maar u wel van het warmteverlies af bent. Omdat wij als glas- en deurenspecialist verder denken, hebben wij een transparantie oplossing met een industriële uitstraling ontwikkeld.”

Dutch Design pur sang

Pierre raakte geïnspireerd door de stalen kozijnen uit de jaren zestig. Tot aan halverwege dat decennium waren ze niet weg te denken uit een woning. De kozijnen waren sterker, gingen aanzienlijk langer mee en vroegen minder onderhoud dan houten kozijnen. Met de opkomst van aluminium en kunststof kozijnen waren stalen kozijnen een tijdje ‘out of the picture’, maar inmiddels zijn deze unieke kozijnen, met hun robuuste uiterlijk, weer helemaal terug van weggeweest.” Industriële deuren en wanden zijn volgens Pierre dan ook een heuse meerwaarde voor zowel woningen als ook kantoren. Waar eeuwenlang deuren als functioneel voorwerp werden ingezet om twee ruimten van elkaar af te sluiten, is het nu ook mogelijk een stijlvolle en plafondhoge deur te plaatsen waar men ook doorheen kan kijken.

Eigen ontwerp

GlasXL bedacht daarom een eigen concept dat volledig in de eigen productiefaciliteit in Moordrecht wordt geproduceerd. “Door veiligheidsglas te omkleden met gecoate aluminium profielen creëerden wij een geweldige nieuwe mogelijkheid met interieurglas. Bovendien kunnen de profielen in elke gewenste RAL-kleur gespoten worden en is een levertijd van slechts 3 tot 4 weken mogelijk.” De omkadering ligt weliswaar vast, maar u bepaalt de verdeling van de profielen en elke maat is mogelijk. Ontwerp zo uw eigen industriële pendeldeur, schuifdeur, trapgatafdichting, douchewand of … tja, zegt u het maar. Er is zoveel mogelijk. GlasXL krijgt veel verzoeken voor taatsdeuren. En door het verplaatsen van de vloerveer naar de ‘onderschoen’ van uw deur kan de taatsdeur ook op vloeren met vloerverwarming worden geplaatst.”

GlasXL - Fotografie Hermen Buurman

Meer weten?

Wilt u een einde maken aan het warmteverlies in uw woning, of wilt u uw interieur echt afmaken met industriële deuren of panelen op maat van GlasXL? Bezoek dan de showroom van maandag tot en met vrijdag 08:00 tot 17:00 uur en zaterdagochtend op afspraak.

GlasXL
Oostpolderweg 1, Moordrecht
T. 0182-375502
www.glasxl.nl

Fotografie: Hermen Buurman