Alles klopt bij Van Ruiven Wooninterieurs op maat

0
2452
Van Ruiven Wooninterieurs op Maat - Fotografie Marc de Jong

Bij Van Ruiven denken ze in oplossingen. Ingewikkelde afmetingen, bij Van Ruiven weten ze er raad mee. Een gepersonaliseerd meubelstuk, in welke stijl dan ook, alles is er mogelijk. Van Ruiven gevestigd in Berkel en Rodenrijs is gespecialiseerd in wooninterieurs op maat.

Slagen doe je bij Van Ruiven steevast. Die prachtige kast waarop je je oog hebt laten vallen, die krijgen ze bij Van Ruiven geheid passend in jouw interieur. Die dressoir of eettafel die jij in gedachten hebt, maken ze bij Van Ruiven geheel in jouw stijl. Als je je wilt onderscheiden dan klop je aan bij Van Ruiven. Bij Van Ruiven is namelijk alles maatwerk. Veel meubels gaan levenslang mee, of in elk geval een flinke periode. Iets wat lang meegaat, moet voor de volle honderd procent naar wens zijn, vinden ze bij Van Ruiven. Het perfecte meubelstuk, het droommeubel, ligt daar binnen handbereik. ”Alles wat wij doen, doen wij uitsluitend voor jou. Niets wat hier wordt gemaakt is al eerder gemaakt”, benadrukt directeur Marcel van Ruiven de exclusiviteit van zijn bedrijf.

Van Ruiven Wooninterieurs op Maat - Fotografie Marc de Jong

Interieurontwerper Marcel van Ruiven rolde na de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag het familiebedrijf in – destijds nog gehuisvest in de Spaanse Polder in Rotterdam. Hij nam het 35 jaar geleden van zijn vader over en verhuisde later naar een compleet nieuw onderkomen in Berkel en Rodenrijs. Deed zijn vader alles nog met de hand, gaandeweg heeft de computer een groot deel van het precisiewerk overgenomen. ”Het frezen doet de computer op basis van het ontwerp dat wij digitaal invoeren. Innovatie is het sleutelwoord. Op het gebied van innovatie hebben wij een flinke voorsprong.”

Persoonlijke aandacht

De werkvoorbereiding begint veelal bij de klant thuis. ”Persoonlijke aandacht is ons handelsmerk. We luisteren naar de klant. We proeven ook vrijwel altijd de sfeer in de woning of in het kantoorpand. Klassiek, modern, landelijk, we zijn van alle markten thuis. We meten uiteraard alles nauwkeurig op. Eén millimeter kan letterlijk het verschil maken.” Hoe lastig de afmetingen soms ook kunnen zijn, Van Ruiven krijgt ze kloppend. Ruimtegebrek noopt sommige klanten elke centimeter optimaal te benutten. “We komen wel eens op piepkleine zolders met schuine daken waar een passende kast moet komen te staan. We komen daarentegen ook bij bedrijven die een uitzonderlijk lange vergadertafel of een balie met afwijkende rondingen wensen. Of bij villa’s waar een speciale bar bij het zwembad moet komen te staan die tegen elk weertype bestand is. Alles is mogelijk, in alle denkbare materialen – al geven wij onze voorkeur aan duurzame materialen.”

Interieurfabriek

De werkplaats bij Van Ruiven is een ultramoderne interieurfabriek waar de computergestuurde machines op volle toeren draaien en meubels met de grootst mogelijke zorg worden opgebouwd. Klanten kunnen dit proces, desgewenst, nauwlettend volgen. “We zijn een transparant bedrijf, klanten mogen tussentijds langskomen om de vorderingen te bekijken. We beschikken over een vakkundig montageteam. Monteren doen we uiteraard ter plekke. Van ontwerp tot montage, alles in eigen hand.”

Eerlijke prijzen

Van Ruiven staat alom bekend om zijn gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. ,”Onze prijzen zijn vergelijkbaar met die in een luxe meubelzaak. Je krijgt voor hetzelfde geld bij ons echter een uniek meubelstuk, volledig op maat gemaakt. We zijn daarnaast ook nog eens heel flexibel. Wordt het een uurtje later, rekenen we niets extra’s. Moet het voor een bepaalde tijd zijn afgeleverd, zetten wij een tandje bij.”

Van Ruiven Wooninterieurs op maat
Braillestraat 12, Berkel en Rodenrijs
T. 010-4153400
www.vanruiven.nl

Fotografie: Marc de Jong