De mooiste woning maak je zelf!

0
2555
Steenvlinder - Mijn Eigen Wiericke

Wonen zoals jij dat wilt? Dan is een eigen huis bouwen echt iets voor jou! Het kan in Mijn eigen Wiericke, het zelfbouwproject van Steenvlinder in Nieuwerbrug. Omringd door water en groen, bouw je hier een vrijstaand huis of een geschakelde woning.

“Heerlijk dorps wonen én uitstekend bereikbaar. Dat is het zelfbouwproject Mijn eigen Wiericke”, vertelt koperscoach Mila Kluen van Steenvlinder. “Binnen 5 minuten zit je op de A12 naar Utrecht of Den Haag. Ook fiets je makkelijk naar het station van Bodegraven of Woerden, met alle voorzieningen die je nodig hebt. En in het weekend haal je verse eitjes of eigengemaakte kaas bij de boer aan de dijk. De mogelijkheden bij Mijn eigen Wiericke zijn eindeloos en een zelfbouwwoning hoeft niet duurder te zijn dan een projectwoning!”

Steenvlinder - Mijn Eigen Wiericke

Er is voor elk wat wils

De kavels in dit zelfbouwproject zijn voor een zeer brede doelgroep geschikt en bieden de mogelijkheid voor het bouwen van verschillende soorten woningen, waaronder patiowoningen, geschakelde woningen en vrijstaande woningen. De patiowoningen bijvoorbeeld, zijn ideaal om gelijkvloers te wonen. De geschakelde woningen mogen wat meer de hoogte in, een perfecte gezinswoning. Met een hoekwoning geniet je van wat meer tuin om je heen. De vrijstaande kavels zijn natuurlijk aan alle kanten open met ruime tuin en aan het water. Ga je de hoogte in of benut je juist de breedte? Wil je enkel en alleen duurzame materialen verwerken in de gevel? Of juist veel glas? Jij ontwerpt, beslist en bouwt, want de mooiste woning maak je zelf!

Steenvlinder - Mijn Eigen Wiericke

De mooiste woning maak je zelf!

Het zelfbouwen van een woning is spannend en volgens Mila wel iets om eerst samen goed over na te denken “Sommige mensen kiezen liever voor een nieuwbouwwoning en worden niet gelukkig van een lange planningsfase waarin je zelf aan zet bent. Anderen worden weer heel gelukkig met een kavel en een cataloguswoning. Als je echter graag je eigen ding doet, dan is zelfbouwen een fantastisch alternatief. Als zelfbouwer heb je immers maximale invloed op de bouw van jouw eigen woning. Jij bepaalt wat er gebouwd wordt en met welke partijen – architect, adviseur, aannemer – je samenwerkt. En geloof mij, je kunt meer dan je denkt”, benadrukt Mila. “Vooral als je goede mensen om jou heen verzamelt. Steenvlinder helpt jou op weg en een koperscoach begeleidt je van optie tot bouw.”

Steenvlinder - Mijn Eigen Wiericke

Begeleiding van a tot z

“Wij bieden je een uitgebreid netwerk van adviseurs en specialisten. Zodra je een optie neemt op één van de nog beschikbare kavels, dan helpt een koperscoach je op weg in de wereld van zelfbouw. Je krijgt een gesprek met een architect of bouwer en gesprekken met een duurzaamheidsexpert en een financieel adviseur. Een optieperiode duurt 12 weken. Na deze periode ben je zeker klaar om te beslissen of je het avontuur aangaat!

Steenvlinder - Mijn Eigen Wiericke

Over Steenvlinder

Steenvlinder is dé specialist in Nederland voor zelfbouw en klushuizen. Jouw wensen, jouw droom staan voor de medewerkers van Steenvlinder centraal. “We weten uit eigen ervaring dat het bouwen van een uniek (klus)huis best een avontuur kan zijn. Wij geloven echter in de kracht van mensen. Volg jouw instinct en bepaal zelf wat goed voelt voor jou. Je kunt namelijk meer dan je denkt! We zien mensen groeien en dat motiveert ons.”

Steenvlinder - Mijn Eigen Wiericke

Kavelpaspoort

Als zelfbouwer in ‘Mijn eigen Wiericke’ krijg je veel vrijheid om jouw droomwoning te realiseren. “Maar om ervoor te zorgen dat alle zelfbouwwoningen in de buurt straks mooi bij elkaar passen, krijg je van ons een aantal simpele spelregels mee. Deze regels vindt je terug in het Kavelpaspoort. Zo weet je precies wat er wel en niet kan. “Het kavelpaspoort is in samenspraak met de gemeente opgesteld en zorgt ervoor dat je binnen vooraf gestelde kaders niet steeds de gang naar de gemeente of een welstandscommissie hoeft te maken. Wel zo handig”, aldus Mila.

Steenvlinder - Mijn Eigen Wiericke

Gebouwd op de toekomst!

Jouw nieuwe woning wordt gasloos. Een zeer groot voordeel van Mijn eigen Wiericke is dat je de kavel koopt inclusief een zogeheten warmtelus, zodat je jouw woning op een andere manier kunt verwarmen. Dat scheelt je al snel duizenden euro’s! Deze lus is honderden meters in de grond geslagen en haalt warmte uit de bodem. Dankzij de warmtelus kun je een warmtepomp in jouw woning plaatsen, in plaats van een ouderwetse CV-ketel. Een warmtepomp werkt overigens het best met vloerverwarming. Deze kun je in de zomer ook gebruiken om jouw huis te koelen. “Je kunt de warmtepomp ook combineren met andere duurzame maatregelen, zoals een zonneboiler, zonnepanelen en een warmteterugwin-installatie. Zo ben je klaar voor de toekomst!”

Steenvlinder
Oosteinde 237, Voorburg
T. 070-4449894
www.steenvlinder.nl / www.eigenwiericke.nl