MVL design: Omdat vastgoedstyling loont!

0
2516
MVL Design

Michelle van Laar is onlangs van start gegaan als vastgoedstyliste met haar eigen bedrijf MVL design. Ze weet als geen ander dat vastgoedstyling loont: “Het lijkt misschien gek om te investeren in een woning waar je toch weg gaat, maar gelukkig beseffen steeds meer mensen dat een gestileerde woning meer oplevert.” Ze heeft de opleiding als vastgoedstyliste bij het erkende House of KIKI (onder meer bekend van het RTL-programma: Uitstel van executie) succesvol afgerond en is aangesloten bij het Centraal Netwerk Voor Vastgoedstylisten. Michelle werkt met de unieke ‘hands-on’ methode, dit betekent dat er niet gewerkt wordt met dure en tijdrovende diagnose rapporten, maar de handen echt uit de mouwen gaan.

MVL Design

Vastgoedstyling

Waar tot 2008 de woningen nog ‘vanzelf’ verkocht raakten, moet de huizenbezitter tegenwoordig meer uit de kast halen om op te vallen binnen het huidige aanbod van de gemiddeld 100.000 te koop staande woningen. Alleen die woningen die goed gestyled, gefotografeerd én strak geprijsd zijn, hebben een grote kans om binnen korte tijd van eigenaar te wisselen. “Steeds meer mensen beseffen zich dat een gestileerde woning juist geld oplevert en hoe belangrijk het is, om er met je woning tussen al dat aanbod, goed uit te springen” aldus Michelle. “De juiste woningpresentatie is nodig om een goede eerste indruk te creëren, en om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken. Wanneer de woning in de verkoop komt, dan zijn de eerste zes weken het belangrijkst om potentiële kopers te triggeren. Via het internet bepaalt de potentiële koper al of het huis de moeite waard is om verder te bekijken en of er wel of geen afspraak voor een bezichtiging gemaakt wordt.” Michelle geeft aan dat de eerste indruk van een te koop staande woning voor 95% bepalend is.

Ook voor huizenverkopers die hun woning al lange tijd, zonder resultaat in de verkoop hebben staan, is er hoop. Uit een onderzoek van House of KIKI blijkt namelijk dat 70% van de woningen die al 1,5 jaar te koop staan, gemiddeld binnen 3 maanden worden verkocht. Dit na restyling en plaatsen van goede professionele foto’s door een stylist. Michelle vertelt dat behalve de mogelijkheid tot snellere verkoop er vaak ook een hoger bod gedaan wordt. Als alles ‘klopt’ in de woning volgt vaak door het enthousiasme ook een hoger bod.

MVL Design

Vraagprijs verlagen?

Duur hoeft de restyling niet te zijn, bezweert Michelle. “Nu wordt vaak de vraagprijs nog verlaagd met stappen van vijfduizend of tienduizend euro, terwijl je met vastgoedstyling voor een paar honderd euro hetzelfde resultaat bereikt. Dan zou ik het wel weten!”

MVL Design

Maatwerk

Naast vastgoedstyling en woningfotografie kan MVL design ook zorgen voor het inrichten van leegstaande woningen en modelwoningen, 2D plattegronden, 3D impressies en helpen bij het inrichten van de nieuwe woning doormiddel van interieurstyling. Hierdoor is er voor elke woning een oplossing op maat!

MVL design
Franciscusweg 275, Hilversum
T. 06-81509124
www.mvldesign.nl