“Een mooi en gedenkwaardig afscheid voor iedereen”

0
2158
Salet Uitvaartverzorging - Fotografie Roxanna Salet

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Op een moment dat de emoties van het afscheid de boventoon voeren, moet u naast allerlei algemene zaken ook de uitvaart regelen. Salet Uitvaartverzorging ondersteunt u daarin graag, zodat de uitvaart volledig naar uw wens en die van de overledene verloopt.

Als Salet Uitvaartverzorging uit Rotterdam de uitvaart voor u verzorgt dan zijn Jeroen of Roxanna Salet van begin tot eind uw vaste aanspreekpunt. “De gehele periode tussen overlijden en uitvaart en ook daarna houden wij persoonlijk contact met u”, legt Jeroen uit. “Wij zijn dag en nacht bereikbaar, luisteren naar uw wensen en ideeën, denken met u mee over de mogelijkheden en zorgen dat deze correct worden uitgevoerd. Als uitvaartverzorger krijg je namelijk de verantwoordelijkheid voor een mooi afscheid voor een persoon die geliefd is, van wie men houdt.”

Betrokken en ervaren

Jeroen is geboren en getogen in Rotterdam-Ommoord waar hij inmiddels ook met zijn vrouw en drie kinderen woonachtig is. Als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht is hij diverse malen uitgezonden naar gebieden waar het oorlog was. “Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met rouw en het verdriet dat nabestaanden kunnen hebben na het wegvallen van hun dierbaren. Hoewel ik het erg naar mijn zin had als beroepsmilitair besloot ik in 2007 een andere baan te gaan zoeken, waar ik meer thuis bij mijn gezin zou kunnen zijn.” Na als uitvaartleider bij een groot familiebedrijf in Rotterdam de fijne kneepjes van het vak te hebben geleerd en het mogen verzorgen van vele mooie uitvaarten, besluit Jeroen om zelfstandig door te gaan. “Begin 2016 ben ik met ondersteuning van mijn vrouw Roxanna gestart met Salet Uitvaartverzorging. Met mijn eigen onderneming kan ik mijn wens om te ondernemen combineren met mijn passie om mooie uitvaarten te verzorgen. Hierbij staat een persoonlijke benadering richting de nabestaanden centraal, opdat iedereen een mooi, betaalbaar maar vooral gedenkwaardig afscheid kan krijgen.”

Salet Uitvaartverzorging

Samen met u

Het nadenken over en vormgeven van de uitvaartplechtigheid doet Jeroen altijd in nauwe samenwerking met de nabestaanden. “Als ik bij een gezin kom dat net een dierbare heeft verloren, dan fungeer ik vaak als rots in de branding. Met kleine stapjes gaan we samen nadenken over de uitvaart. Ik bespreek met u wat uw wensen zijn ten aanzien van de opbaring en de uitvaartplechtigheid. In mijn werk streef ik ernaar dat de uitvaart een passend afscheid van uw dierbare wordt. Daarom adviseer ik u zo goed mogelijk over de vele keuzes die u kunt maken. Verder neem ik de dag voor de uitvaart samen met u alles nog eens tot in detail door, zodat de uitvaart vlekkeloos verloopt.”

Salet Uitvaartverzorging

Eigen rouwcentrum

Sinds april van dit jaar beschikken Jeroen en Roxanna bovendien over een eigen rouwcentrum in Rotterdam-Alexander met drie familiekamers en een aula waar een rouwbezoek of afscheidsplechtigheid kunnen plaatsvinden (zie kader). “Dit pand kwam op ons pad en paste goed bij onze wensen om uit te breiden. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om er een sfeervolle omgeving van te maken, waar mensen op een rustige manier afscheid van hun dierbare kunnen nemen.” Alle ruimten ademen rust uit en hebben een huiselijke sfeer.

Salet Uitvaartverzorging

Rouwcentrum Alexander

Wie kiest voor een rouwcentrum kan nu ook terecht bij Rouwcentrum Alexander. Rouwcentrum Alexander beschikt over drie intieme, sfeervolle familiekamers. Uw dierbare verblijft vanaf het overlijden tot aan de dag van de uitvaart in de familiekamer. U ontvangt een eigen sleutel, waarmee u 24 uur per dag beschikking hebt tot de familiekamer. Hierdoor is het mogelijk om altijd zonder afspraak bij uw dierbare langs te kunnen gaan, ook in de avonden en in de weekenden. U kunt in alle rust de laatste momenten samen met uw dierbare doorbrengen. Uiteraard is het toegestaan om bloemen, foto’s of andere herinneringen tijdelijk mee te nemen naar de familiekamers. In de familiekamers is het ook toegestaan bezoek te ontvangen. Dus als u iemand anders de mogelijkheid wilt geven afscheid te nemen dan kan dit. Mochten er meer dan tien mensen afscheid willen nemen dan is het mogelijk om dit in het rouwcentrum te doen.

Salet Uitvaartverzorging

Thuisopbaring

De dagen tussen een overlijden en de uitvaart zijn volgens Jeroen voor de nabestaanden vaak een hectische tijd. “Juist in deze dagen is het belangrijk dat zij het fysieke afscheid van hun geliefde in alle rust kunnen voorbereiden. Wij beschikken daarom over alle hulpmiddelen om de overledene thuis op te baren. mocht u dit vervelend vinden dan hebben wij de beschikking over drie familiekamers in ons eigen rouwcentrum waar u 24 ur per dag toegang heeft om in huiselijke sfeer afscheid te nemen.”

Een goede herinnering

Elke uitvaart is uniek en afhankelijk van de wensen verschillen de kosten van de uitvaart. Een eenvoudig, maar netjes verzorgd afscheid brengt minder kosten met zich mee dan als u bijvoorbeeld gebruik maakt van volgauto’s of heel veel belangstellenden verwacht. “Bij ons vindt u geen standaardpakketten voor een uitvaart”, legt Jeroen uit. “Ieder mens is immers uniek en verdient een uitvaart op maat. Elke uitvaart heeft bovendien zijn eigen verhaal. Samen met u zetten wij ons vol passie in om van de plechtigheid een afscheid te maken waar u later nog steeds met een goed gevoel aan terugdenkt. Want dat is waar het uiteindelijk in ons vak om draait: dat u aan de uitvaart een mooie herinnering overhoudt.” Vanuit de persoonlijke betrokkenheid en kennis van de regio kan Salet Uitvaartverzorging u bovendien uitgebreid informeren over de begraafplaatsen en crematoria.

Salet Uitvaartverzorging

Contact

“Bij het overlijden van uw dierbare kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen als u, uw eigen uitvaartwensen al bij leven wilt vastleggen. Dit doen we door middel van een wilsverklaring of via een voorbespreking. Daarnaast kunt u bij ons altijd uw uitvaartpolissen laten bekijken. Bent u goed verzekerd en zijn al uw wensen middels de polis gedekt? Door een kosteloze afspraak met ons te maken, krijgt u hier inzicht in.” Wist u overigens dat u ook met een natura uitvaartpolis vrij bent een eigen uitvaartverzorger te kiezen?

Salet Uitvaartverzorging
Christoffelkruid 59, Rotterdam
T. 010-7071540
www.saletuitvaartverzorging.nl

Rouwcentrum Alexander
Jakob van Akenstraat 78, Rotterdam
T. 06-41857921
www.rouwcentrumalexander.nl