Het mooiste haarwerk is ons vakmanschap

0
2285
Hair Consultancy Bussum - Fotografie Nico Brons

Aarzel niet lang en stap over de drempel. Hair Consultancy in Bussum heeft de expertise en vakmanschap om de klant op alle vlakken te helpen met een passend haarwerk van echt Europees haar. Alle haarwerken worden in een eigen atelier gemaakt zodat de textuur, kleur en dichtheid overeenkomt met het oorspronkelijke kapsel. Uiteraard kunt u maatgesneden nazorg verwachten.

“We streven ernaar om u er zo goed mogelijk uit te laten zien met een haarwerk wat goed bij u past.”, aldus José die al meer dan 28 jaar met veel plezier werkzaam is bij Hair Consultancy. Zij behoort tot een team van professionals dat in het kloppend hart van Hair Consultancy werkzaam is: het atelier. En dat is tevens het unieke van dit bedrijf. Vanaf het eerste oriënterende telefoontje tot en met een de finishing touch van elk haarwerk, is het team plus het management van dit bedrijf betrokken. “We zetten ons vakmanschap graag in om een hoge kwaliteit natuurlijk en passend haarwerk af te leveren”, vervolgt José. “Wat ik fijn vind in dit vak is de waardering en dankbaarheid van de klanten waarmee je een vertrouwensband opbouwt tijdens de periode waarin wij het haar werk maken. Wij weten wat het is om haarverlies te hebben. Ongeacht de leeftijdscategorie kan dat bij mannen en vrouwen voor komen. Kaal worden veroorzaakt in de meeste gevallen onzekerheden. Juist dan is goede vakkundige begeleiding en oprechte informatieverstrekking erg belangrijk om de juiste keuze te kunnen maken uit de diverse mogelijkheden die we de klant bieden. Samen bespreken we tijdens het eerste vrijblijvend gesprek wat de klant wenst. Daar staat altijd een kwalitatief goede en – minstens zo belangrijk – passende oplossing tegenover. Natuurlijk krijgt de klant in de oriëntatiefase veel informatie die hij of zij eerst thuis moet verwerken. Begrijpelijk.”

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Nico Brons

Montuur

De keuzes tussen de verschillende soorten haarwerken zijn zeer groot. Op de eerste plaats zijn er factoren die meespelen om een juiste keuze te kunnen maken. Wie nog een deel van het haar heeft, wil daar graag aan vasthouden. Uiteraard is het dan verleidelijk om voor gedeeltelijk op maat gemaakt haarwerk te kiezen. De basis voor elk haarwerk is altijd de mal, ofwel de afdruk die van de schedel wordt gemaakt. Tegelijkertijd worden alle specificaties van het oorspronkelijke haar nauwkeurig opgeschreven, zoals de gebieden van dichtheid, haarkleur of high lights. Dat geldt natuurlijk ook voor de plaats van de scheiding, de grijze slagen en de mix van haarkleuren die iedereen in zijn oorspronkelijke haar heeft en heeft gehad. Voorts gaat het montuur, ofwel de basis voor het haarwerk plus alle bescheiden, inclusief de mal en het haar dat is geselecteerd naar het grootatelier waar zo’n 50 mensen werkzaam zijn die het haar op het montuur knopen. “Kijk, we kopen namelijk complete staarten in waarna we het haar uithekelen. Dat wil zeggen dat we de korte van de lange haren scheiden. We gebruiken namelijk uitsluitend de mooie lange haren voor een optimal resultaat.”

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Nico Brons

Schubben

Er is een verschil tussen het haarwerk van een man of vrouw. “Bij het haarwerk van een man, die een natuurlijke haargrens wil zien, maken we gebruik van een natural frontsystem waarbij de aanhechting nauwelijks zichtbaar is”, aldus Sady die net als José werkzaam is in het atelier. Het haarwerk van een vrouw vraagt nog een zekere nabewerkingsfase. “Vergeleken met andere aanbieders gebruiken we louter haar met de natuurlijke schubben. Gezond haar bestaat uit schubben die dakpansgewijs over elkaar horen te liggen: het haar glanst dan mooi. Als de schubben beschadigd en geopend zijn dan is het haar dof, verliest het zijn soepelheid en breekt het dus sneller. De schubben kunnen ook aan elkaar haken zodat het klit. We hebben een special behandeling om het haar in een goede conditie te houden on beschadigingen aan de haarschubben die alle dezelfde kant op liggen te voorkomen. Deze behandeling bestaat uit het open van de schubben, verwijderen het vuil in de onderliggend lagen en tot slot sluiten we de schubben weer. Vanuit het bestaande haar dat op het montuur is aangebracht, brengen we aan de hand van het de specificaties kleurschakelingen, high- of lowlights, coup soleil of andere noodzakelijke details aan. Indien nodig zetten we een extra golving in voor zover het geselecteerde haar net dat accent niet heeft. Kortom, het haarwerk komt nauwgezet overeen met het originele kapsel en de wens van de klant. Ten slotte hekelen we het haar zodat alle haardelen even lang zijn waarna gaan we het haarstuk wassen, föhnen en in model knippen. Uiteraard geven we de klant advies mee hoe hij of zij het beste met het haarwerk kan omgaan om de houdbaarheid ervan zo lang mogelijk te garanderen. Wij kunnen het haarwerk en hoofdhuid periodiek reinigen en, indien gewenst, onderhouden.” Dankzij de naamsbekendheid en de hoge service- en kwaliteitsgraad weten veel cliënten uit Nederland maar ook uit het buitenland het gerenommeerd Hair Consultancy te vinden. Haarwerkspecialisten die elke dag gedreven zijn door vakmanschap.

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Nico Brons

Kwaliteitsprocedures

Hair Consultancy is specialist op het gebied van haarwerken voor mannen en vrouwen. Dankzij het gebruik van de allernieuwste technieken hebben de specialisten passende oplossingen om aan alle haarwensen te voldoen. Daar komt bij dat het dagelijks werk binnen de praktijk berust op onze company values, kwaliteit, professionaliteit, ontzorgen, transparantie en betrouwbaarheid. Om de laatste waarde gelijk te accentueren is Hair Consultancy aangesloten bij de SEMH. Dit is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg. Alleen zorgaanbieders die – na strenge toetsing – hebben aangetoond aan de hoge kwaliteitseisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteitsprocedures, krijgen deze erkenning. Daar komt bij dat de praktijk ook is aangesloten bij de Haarwerk Specialist Brancheorganisatie Nederland (HSBN). Dit is de brancheorganisatie voor de echte haarwerkspecialist. Hier is een grote behoefte aan onder de haarwerkspecialisten die gedreven worden door vakmanschap en zich daarmee willen onderscheiden. Jaarlijks toont de organisatie via audits aan dat zij aan de vastgestelde verwachtingen en strenge eisen voldoet.

Hair Consultancy Bussum
Lindelaan 2, Bussum
T. 035-6930442
www.hairconsultancy.nl

Fotografie: Nico Brons