Match the car… Volvo S60

0
2246
Match the Car - VOLVO S60

Elk kwartaal laat Rex Magazines in samenwerking met Nederlandse auto-importeurs een ondernemer, maatschappelijk betrokkene of politicus kennismaken met een populaire auto. Deze keer nam makelaar Rick van Trigt plaats achter het stuur.

FEELING GOOD

Als de Braziliaanse designer Kleber Silva een stuk klei in zijn handen heeft om een nieuwe auto te kneden, dan is het creatief eindproduct coûte que coûte spetterend met onmiskenbare masculine trekjes. Zo heeft hij ooit het koetswerk van de BMW Z4 gekneed en de Alfa Romeo Stelvio. Niet eens zo lang geleden heeft hij zijn portfolio uitgebreid met de Volvo S60 waarmee Volvo de concurrentie aangaat met de Audi A4, BMW 3-serie en de Mercedes C-Klasse. Allemaal toppers bij de gezinsberlines. Een uitdaging die nochtans helemaal niet utopisch is, temeer daar de nieuwkomer, wiens sportieve lijn de jongeren wil aanspreken, alle nodige ingrediënten heeft om snel een plaats onder de zon te veroveren. Maar als echte stuurlieden behoefte hebben aan superieure rijeigenschappen, dan worden ze bediend met de Volvo S60 T5 Intro Edition. In het volumemodel is onder de welgevormde motorkap een krachtbron gelepeld die na het opheffen van de ophokplicht liefst 250 raspaarden aan de aandrijfas aflevert. Als na het plotseling intrappen van het gaspedaal de trompetten aan de achterzijde het geluid van de naderende apocalypse uitademen, dan versnelt de hartslag van de menner terwijl de blikken van de passanten verschikken. Dit is wat de traktatie van Kleber Silva veroorzaakt tijdens de kennismakingsrit met menner Rick van Trigt achter het stuur. „Het is een sportief ogende auto, wiens uiterlijk evenwicht, beweging en emotie uitstraalt, zonder de opperheilige waarden, die Volvo zo nauw aan het hart liggen, te negeren.”

Match the Car - VOLVO S60

Uitgebalanceerd

Deze poëtische uitspraak rolt over de lippen van de makelaar wanneer hij een rondje maakt om de Volvo S60 T5 Intro Edition die pal voor de ingang van Volvo Buitenweg, nader onder de loep te nemen. Deze vestiging in Naarden is ondergebracht in een stuk fraai industrieel erfgoed: De Tinfabriek. Dit is het paradepaardje van de Buitenweg Groep die uit drie vestigingen bestaat. Zorgen voor een duurzame, inspirerende omgeving waar klanten, relaties en medewerkers graag willen zijn, om samen te werken en elkaar business te laten excelleren. “De strakke lijnen, robuuste schouders en uitgebalanceerde rijeigenschappen maken deze sedan erg sportief”, aldus Van Trigt. “Ook de frontpartij en de achterzijde met zijn markante achterlichtunits zijn fraai vormgegeven. Ik houd daar wel van. En als ik zo naar het interieur kijk is de gelijkenis met de S80 opvallend.” Voorts neemt de makelaar plaats achter het stuurwiel. Wat hem direct opvalt is dat de zit enigszins diep is. “Het is even wennen. Ik rijd dagelijks in een XC90 waarin ik uiteraard een stuk hoger zit. Maar dit is zeker niet verkeerd. Ook de afwerking van de comfortabele stoelen met al dat prachtige leer is top. Als ik zo achter het stuur zit dan draagt de gehele Scandinavische uitstraling van het interieur bij aan een gevoel van veiligheid en robuustheid. Vergeleken met mijn auto is het beeldscherm van het infotainmentsysteem van deze sportieve auto iets kleiner. Ik heb me laten vertellen dat dit systeem door Google is ontwikkeld. Duizenden apps uit de Play Store van Google zijn straks beschikbaar.”

Match the Car - VOLVO S60

Heerlijk strak

Van Trigt vindt het de hoogste tijd om de paardenkrachten in het vooronder rond te laten tollen. Aan het stuur van de S60 T5 Geartronic – vijftraps automaat met mogelijkheid met de hand te schakelen – is het rijplezier bij de makelaar totaal. “Met zijn uiterst gezond rijgedrag, zelfs als je er de zweep oplegt, laat hij zich stukken gemakkelijker rijden dan zijn voorgangers 850 T5 en S70 T5”, aldus Van Trigt die tevreden stuurt op het gladde asfalt van de A1. “Deze sportieveling rijdt heerlijk strak, direct en dynamisch. Opvallend is ook dat het motorgeluid en het windgeruis nauwelijks doorklinkt in het interieur. Oneffenheden worden goed verwerkt, hij is koersvast, je voelt dat je met een sportieve uitvoering van de S60 op pad bent. Voor het makelen is dit natuurlijk een heerlijke auto. Kijk, we zijn een modern NVM-makelaarskantoor in Huizen en Laren met een frisse visie op de makelaardij. Wij nemen voor de klant nog echt de tijd en brengen de kansen helder in kaart om zo de perfecte match te vinden tussen de klantwensen en de mogelijkheden voor de verkoop- en aankoop van de betreffende woning. Of ik nu een huis koop of verkoop , het is en blijft een spannende, emotionele gebeurtenis. Net als de aanschaf van een auto. Deze Volvo S60 T5 Intro Edition staat vanaf ongeveer een halve ton op de prijslijst. Dat is deze sportieve auto meer dan waard.”

Match the Car - VOLVO S60

Waarmaken

Langzamerhand komen we in de laatste fase van de kennismakingsrit. Voor het representatieve pand van Buitenweg Naarden stapt deze autoliefhebber pur sang uit en loopt nog even om de testwagen heen.„Veiligheid en de verantwoordelijkheid hebben om begeerlijke auto’s maken. Een feeling good-gevoel, zoals Nina Simone dat ooit zong. Dat ervaar ik al jaren als autoconsument die jaren geleden de kwaliteiten van dit Zweedse merk heeft ontdekt. Ik heb de indruk dat andere merken op dit gebied vooralsnog veel beloven maar niet veel waarmaken.”

Match the Car - VOLVO S60