Geniet optimaal van ‘onze’ plas

0
2696
WSV Buurman

Zoekt u naar een sportieve activiteit voor uw kinderen? Heeft u een zeilboot en bent u de twee bruggen tussen Waterwijk en de Zevenhuizerplas zat? Zoekt u een ligplaats voor uw elektrische sloep? Of wilt u gewoon uw sociale netwerk uitbreiden? Dan is een lidmaatschap bij Watersportvereniging Buurman zeker het overwegen waard.

Gestart met een provisorische ‘jachthaven’ achter de twee bruggen in Waterwijk, beschikt WSV Buurman sinds 2015 over een prachtige haven met faciliteiten waar vrijwel alle watersportliefhebbers aan hun trekken kunnen komen. “Zo hebben wij ligplaatsen voor zeilboten en sloepen, maar ook walplaatsen voor kleinere boten alsmede surfboxen”, vertelt havenmeester Paul Keegel. Naast een helling voor boten die met trailer/auto te water worden gelaten is er tevens een jollenhelling en een surfstrand aanwezig. “Door een sterke vraag naar ligplaatsen hebben we in 2017 fase 2 gerealiseerd en beschikken we nu over maar liefst 104 ligplaatsen, waarvan er nog enkele vrij zijn. Dus wilt u een veilige ligplaats voor uw sloep of zeilboot, dan bent u van harte welkom. Zelfs bewoners van Waterwijk met een eigen steiger kiezen steeds vaker voor onze jachthaven”, benadrukt Paul. “Enerzijds omdat bruggen vanuit de haven geen belemmering meer zijn voor hun (zeil-)boten en de boot veilig achter een toegangshek ligt en anderzijds om hun sociale netwerk uit te breiden.”

WSV Buurman

Zeillessen

Het doel van de vereniging is volgens secretaris Priska van der Heijden om betaalbare en gezellige watersport op de Zevenhuizerplas voor iedereen aan te bieden. “Niet alleen zeilers maar ook windsurfers en mensen met hun kano of sloep zijn van harte welkom. Daarnaast wil de vereniging de talrijke jeugd in de wijk een kans geven om op een leuke manier in aanraking te komen met de diverse vormen van watersport en zo een ontmoetingsplek te worden.” Elk jaar biedt WSV Buurman daarom kinderen (8 t/m 13 jaar) de unieke kans om te leren zeilen op de Zevenhuizerplas. “De zeillessen worden gegeven in onze eigen Optimisten, en zijn alleen te volgen voor leden, maar het lidmaatschap van slechts € 95 per lid of gezin mag zeker geen belemmering zijn”, aldus Priska. Een aantal ervaren en enthousiaste zeilers van de vereniging verzorgt de lessen. Goed leren zeilen, kennis maken met de watersport en vooral plezier maken staan daarbij voorop. De groepjes worden ingedeeld naar ervaring.

WSV Buurman

Open dag

Op zaterdag 13 juli 2019 organiseert WSV Buurman haar jaarlijkse Open Dag. Tijdens deze dag worden de hekken van het complex aan de Kosboulevard voor het publiek opengesteld en kunt u kennis maken met deze gezellige en sportieve vereniging, een stukje meezeilen met één van de leden of kijken naar de sloepenrace. Daarnaast is er elk jaar tijdens de Open Dag een kids zeilrace. Volgens Paul is deze dag een uitgelezen mogelijkheid om de sfeer te proeven van de gezelligste vereniging van Nesselande. Daarnaast worden er gedurende het jaar tal van andere activiteiten georganiseerd, zoals de CuliSAIL (tijdens CuliNESSE) – een wedstrijd met ‘zestienkwadraatzeilers’ –, een zeilkamp en ledenborrels. “Ook zijn wij bijna tien jaar lang de organisator van de Nieuwjaarsduik geweest. Er is dus altijd genoeg te doen”, aldus Paul.

‘Club van 100’

De ‘Club van 100’ is een groep mensen die samen ervoor zorgt dat er jaarlijks een extra spaarpot ontstaat voor een vooraf bekend specifiek doel of een aantal (kleine) doelen voor de haven. In de hal van het clubhuis hangt een heel mooi bord waarop de namen van de huidige ‘Club van 100’ staan vermeld. Deze lijst wordt ieder jaar vervangen met een nieuw jaartal en daarop de namen van de mensen die in dat jaar lid zijn.

WSV Buurman
Kosboulevard 45, Rotterdam
T. 06-55476632
www.wsvbuurman.nl