Een emotie van goud

0
2863
Juwelier de Vaal

In het karakteristieke dorpje Bergambacht is Juwelier de Vaal echt een begrip, vanwege de prachtige winkel met een royale collectie aan sieraden en horloges. De juweliersfamilie maakt furore met hun gigantische atelier waar ambacht en techniek samensmelten. Opvallend bij Juwelier de Vaal is de moderne en luxe inrichting waardoor de ruime collectie aan sieraden en horloges goed zichtbaar is. De vitrines zijn mooi geëtaleerd en de collectie is zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op een brede doelgroep. De sfeer is erg warm en mensen voelen zich hier snel op hun gemak door de gastvrijheid van deze familie. Het geheim van de succesformule is waarschijnlijk hun ongelofelijke passie voor het juweliersvak en dat merk je aan alles. In het achterste gedeelte van de winkel kan je een kijkje nemen in het atelier waar een team van goudsmeden met hun eigen creatie bezig zijn.

Juweliersfamilie

Het bijzondere team bestaat grotendeels uit de 6e generatie van de juweliersfamilie. Jan, Joke, Sander, Wesley en Jolijn de Vaal en collega’s Martine, Monique, Jantine en hun nieuwe aanwinst Daniël. Zij weten steeds weer te vernieuwen en hun klanten te verrassen. Ze realiseren de mooiste ontwerpen. Dit doen zij met behulp van ambachtelijk vakmanschap, aangevuld met nieuwe technieken zoals 3D-printers en een laser graveermachine. Hierdoor kunnen zij bijna ieder ontwerp maken. Met heel veel liefde en passie gieten onze goudsmeden herinneringen in een oogstrelend ontwerp.

Schitterend ontwerp

Wanneer een klant bijvoorbeeld iets moois wil laten maken van een erfstuk, dan maakt de goudsmid aan de hand van de wensen een ontwerp. Vervolgens wordt hiervan een 3D-print in was gemaakt. Dit wordt ingegipst en daarna giet de goudsmid hierin het oude goud. Zo creëert Juwelier de Vaal een nieuw sieraad met een eigen verhaal, en dat maakt de sieraden van deze juweliersfamilie zo bijzonder! De emotionele waarde van deze manier van goudsmeden is niet in woorden uit te drukken.

Juwelier de Vaal
Hoofdstraat 46, Bergambacht
T. 0182-354161
www.juwelierdevaal.com