Halotherapie: Iedereen heeft recht op adem

0
3265
Salt Clinic - Fotografie Maybelline Koense

Salt Clinic is de eerste zoutkamer in de regio Gouda waar u kunt genieten van de vele gezondheidsvoordelen die aan Halotherapie (zouttherapie) zijn verbonden. Deze vorm van therapie is 100% veilig voor zowel volwassenen als ook kinderen. Stap nu binnen in deze surrealistische zoutkamer en haal na afloop weer opgelucht adem.

Salt Clinic opende een klein jaar geleden haar deuren naast gezondheidscentrum Lekkenburg en is een initiatief van Angela Mennea. “Sinds mijn jeugd heb ik last van astma en werd ik zeer beperkt in mijn doen en laten. Alleen tijdens familievakanties in de Italiaanse streek Puglia, dat bekend staat om de zoutwinning, zorgde de droge lucht in combinatie met de zoute atmosfeer voor een tijdelijke vermindering van mijn klachten.” Om hetzelfde effect ook in ons vochtige kikkerlandje te krijgen, reisde Angela ruim één jaar één tot twee keer per week van Gouda naar een zoutkamer elders in Nederland. “Ik was erg blij met het resultaat, maar de lange reistijd ging mij steeds meer tegenstaan. Toen dacht ik opeens: waarom begin ik zelf geen zoutkamer?”

Geheim van halotherapie

Halotherapie (zouttherapie) is een volledig natuurlijke behandeling waarbij men droog zout inademt dat via de lucht wordt verspreid. Door de hoge concentratie kan het zout veel dieper in de longen doordringen dan bijvoorbeeld zeelucht. Deze vorm van therapie kent haar oorsprong in Midden- en Oost-Europa maar wint de afgelopen jaren snel aan populariteit in de rest van de wereld. Halotherapie is gebaseerd op de blootstelling aan het microklimaat van een natuurlijke zoutmijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Halotherapie een belangrijke rol kan spelen in de verlichting van veel gezondheidsproblemen. U kunt daarbij denken aan chronische aandoeningen van de luchtwegen en huid.

Zoutkamer

In de Salt Clinic in Gouda is getracht het effect van de natuurlijke zoutmijn na te bootsen. Het resultaat is een kamer die volledig uit zout bestaat en een surrealistische uitstraling heeft. De muren, vloer en het plafond zijn bedekt met dikke zoutlagen. De kamer is voorzien van een aantal relaxstoelen en ook aan de kinderen is gedacht. “Het zout dat op de muren, het plafond en de vloer zit is een speciaal soort zeezout. Tijdens een sessie die ongeveer één uur duurt wordt medicinaal zout door onze ultramoderne halogenerators tot kleine microdeeltjes vermalen en vervolgens in de zoutkamer via de lucht verspreid”, legt Angela uit. Het zout zorgt er niet alleen voor dat huidproblemen minder worden, maar ook voor minder stress. Terwijl u zich ontspant, inhaleert u de droge met zout verrijkte lucht diep in uw longen. Het zout verwijdt de luchtwegen, maakt het slijm los en een eventuele ontsteking wordt verminderd, waardoor er meer ruimte in de luchtwegen is om te ademen. De zoutdeeltjes die op de huid terechtkomen, stimuleren daarnaast de herstellende en regeneratieve processen in de huid.

Salt Clinic - Fotografie Maybelline Koense

Ideaal voor huidaandoeningen

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het beschermt ons niet alleen tegen allerlei bacteriën en virussen, maar reguleert ook nog eens onze lichaamstemperatuur. De zoutkamer van Salt Clinic is volgens Angela dan ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van aandoeningen als psoriasis, eczeem en acne. “Het zout helpt tegen huidveroudering en zorgt dat u weer een gezonde, stralende huid krijgt. Ook vermindert het ontstekingen en heeft zout een antibacteriële werking en reinigt het je poriën diep, zodat het beschermt tegen acne.”

Ervaringsdeskundige

“Zelf probeer ik minimaal één of twee keer per week in de zoutkamer te gaan. Dit doe ik voornamelijk voor mijn weerstand en astma. Ook werkt het zout goed tegen bijvoorbeeld hooikoorts. Het is afhankelijk van de ernst van de allergie, maar gemiddeld helpt één tot twee sessies per week erg goed.” Door meerdere malen per week Halotherapie te volgen zal uw stressniveau verlagen. U zal tijdens een sessie echt tot rust komen en u daarna energieker voelen.

Honderd procent natuurlijk

Zouttherapie is honderd procent natuurlijk en medicijnvrij en heeft geen negatieve bijwerkingen. Wel kunt u volgens Angela na een sessie een lichte hoest, lichte beklemming op de borst of loopneus ervaren. “Maar dit is gewoon het zout dat zijn werk doet om slijm en toxines uit de longen en luchtwegen te verwijderen.” Wilt u ook weer opgelucht ademhalen? Maak dan nu een afspraak voor Halotherapiesessie in de sprookjesachtige zoutkamer in Gouda.

Salt Clinic - Fotografie Maybelline Koense


Salt Clinic
Lekkenburg 2, Gouda
T. 085-8769261
www.saltclinic.nl

Fotografie: Maybelline Koense