Nieuwe leeuwen bij Nefkens Naarden

0
3055
Nieuwe leeuwen bij Nefkens Naarden

De Peugeot-harten kloppen bij Nefkens Naarden met de dag sneller. En dat geldt natuurlijk ook voor zakelijke klanten en particulieren. In oktober staat de nieuwe Peugeot 508 in de showroom. Het merk met de leeuw zwaait dus de traditionele berline uit voor een berline-coupé met premium ambities. “Maar we hebben voor de komende maanden nog meer nieuws in petto”, belooft Frank Schuurman.

Frank is verkoopleider en vestigingsverantwoordelijke van Nefkens Naarden dat vlakbij het Gooimeer is gevestigd. Het representatieve pand is herkenbaar dankzij het unieke Blue Box-concept. Een design dat alle Peugeot-dealers wereldwijd herkenbaar maakt. En dat heeft impact op de uitstraling en de inrichting van de bedrijfspanden. Een Blue Box-concept betekent geen glazen paleizen, maar blauwe boxen met glazen vensters die de mensen uitnodigt om binnen te komen. “De aanloop zal de komende maanden alleen maar toenemen dankzij de sterke vernieuwing van het modellengamma”, aldus Frank te midden van de showroom, waar alle Peugeot’s in een oogopslag zichtbaar zijn. “Dat begint met de handzame Peugeot 108. De compacte stadsauto die zijn concurrenten het vuur aan de schenen legt. De Peugeot 208 geniet dankzij z’n gunstige prijsstelling nog altijd grote populariteit. Volgend jaar wordt zijn opvolger verwacht. De Peugeot 308 werd na zijn introductie overladen met prijzen en lofbetuigingen en haalde zelfs de prestigieuze titel Auto van het Jaar binnen. Dankzij lage bijtelling was de praktische SW zelfs een tijdje de bestseller van leaserijdend Nederland. Dit jaar is de Peugeot 308 gefacelift, waardoor het model qua looks en technologie weer helemaal bij de tijd is. De 3008 SUV markeert een nieuw tijdperk voor Peugeot, met premium looks en technologie in een futuristisch jasje. Dit werd vorig jaar wederom bekroond door de Europese vakjury met de Auto van het Jaar titel van 2017. De zevenpersoons Peugeot 5008 SUV was niet meer dan een logische en praktische uitbreiding op een succesvol thema. Een schot in de roos, want overal ter wereld zit de SUV in de lift. Geen wonder dat ook de compacte 2008 is geüpgrade naar SUV, waardoor Peugeot nu in elk gewenst formaat de bijpassende auto heeft.” Het is duidelijk, ook de nieuwe leeuwen veroveren weer de harten van de consument.

VIJFDEURS COUPÉ

Nieuwe leeuwen bij Nefkens Naarden“En ja, dan maken we in oktober plek voor de nieuwe Peugeot 508. Dit is een vijfdeurs coupé”, vervolgt Frank. Het is zelfs een afgetrainde vijfdeurs coupé. Dat betekent niet alleen dat de nieuwe Peugeot 508 tot 70 kilogram minder weegt dan zijn voorganger, maar ook dat de afmetingen wijzigen: met 4,75 meter is hij iets korter dan de vorige 508, terwijl dankzij frameloze zijramen de hoogte eveneens afneemt, naar 1,40 meter. In september gaat Frank zelf rijden tijdens de training over de nieuwe Peugeot 508, hij kan niet wachten. “Volgens de brochure mag de concurrentie zijn borst nat maken. ‘De verticale visuele signatuur van de opaalachtige LED-dagrijverlichting verleent de auto een sterke en exclusieve identiteit. Deze slanke, scherpe getekende verlichting flankeren letterlijk het front, vanaf de koplampen tot aan de luchtinlaten in de bumper. Het zijaanzicht van de nieuwe Peugeot 508 laat perfect uitgebalanceerde verhoudingen zien waar duidelijke keuzes voor zijn gemaakt. Het dynamische profiel wordt nergens onderbroken: niet door de klassieke naad van de motorkap, de overgang naar de A-stijl of de raamstijlen van de zijruiten.’ Naast de visuele impact maakt ook de technologie indruk. Op de motorenlijst staat een in twee versies leverbare 1.6 PureTech-benzinemotor met 180 of 225 pk, die standaard zijn gekoppeld aan de nieuwe achttrapsautomaat. Daarnaast zijn een drietal efficiënte BlueHDi dieselmotoren leverbaar met vermogens van 130 tot 180 pk.”

VEELZIJDIG WERKPAARD

Nieuwe leeuwen bij Nefkens NaardenMaar er is nog meer nieuws op komst. Nefkens Naarden verwacht begin volgend jaar de Peugeot Rifter. Een compromisloos ontwerp voor de ideale gezinsauto. “De nieuwe Peugeot Rifter is een elegante, robuuste, wendbare en krachtige MPV waarbij veelzijdigheid centraal staat”, weet Frank. “Met zijn korte en hoog geplaatste motorkap en grote bodemvrijheid, kenmerken van een SUV, kan hij op elke type weg uit de voeten. De nieuwe Peugeot Partner wordt een directe afgeleide van de Rifter: Een prima werkpaard voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.”

BETROUWBAARHEID

Nieuwe leeuwen bij Nefkens Naarden“Waarom Peugeot-rijders trouw blijven aan Nefkens? We hebben een modern ingerichte werkplaats voor alle onderhoud, reparaties en APK-keuringen. Alle voorkomende reparaties worden verricht met BOVAG-garantie. Daarnaast ondergaat elke auto in de werkplaats een gratis VHC-keuring. Deze Vehicle Health Check laat met duidelijke foto’s en een checklist de staat van onderhoud en geadviseerde aandachtspunten zien. Dit zorgt voor transparantie voor de klant, die grip houdt op de kosten. Alles om de klanten van Nefkens met een gerepareerde en nagekeken auto weer met een tevreden gevoel op pad te sturen.” Dat geldt voor de particulier maar zeker voor de zakelijke rijder. “Nefkens staat voor gemak, service en betrouwbaarheid. Ook als het gaat om bijvoorbeeld schadeherstel. Daarvoor hebben we een partnership met onze dochteronderneming UAS Schadeherstel. En voor alle leasemogelijkheden werken we samen met MKB-lease.” Kortom, de leeuwen van Nefkens Naarden zijn behoorlijk in beweging om Peugeot-rijders op hun wenken te bedienen.

Nefkens Naarden
Gooimeer 15, Naarden
T. 035-6947614
www.nefkens.nl

Fotografie: Nico Brons