Perfectie bij de Vooght Meubelstoffering

0
2837
Perfectie bij de Vooght Meubelstoffering

Een Egg chair voorzien van een leren bekleding, het bekleden van een Chesterfield bankstel, een Biedermeier stoel in oude glorie herstellen, of die oude kloosterstoel die al generaties in de familie is van een nieuwe zitting voorzien. Bij Fred de Vooght Meubel- en Woningstoffering bent u aan het juiste adres om uw meubelen in een nieuw jasje te steken. Vakkundig, ambachtelijk en met liefde voor het vak.

Perfectie bij de Vooght MeubelstofferingFred de Vooght van de gelijknamige Meubel- en Woningstoffeerderij in Amersfoort noemt zijn werk zijn grootste passie. “Al scoort mijn vrouw ook erg hoog”, zegt Fred met een brede glimlach. Hij werkt al vanaf zijn vijftiende in de meubelmakerij en de meubelstoffering en heeft zijn strepen verdiend in loondienst en als eigen baas. De afgelopen 47 jaar heeft hij alle diploma’s die er op zijn vakgebied te behalen zijn met succes afgerond, met als kers op de taart de titel Meester Meubelstoffering. Een titel die tegenwoordig niet meer wordt verleend. Het mag dan ook geen verrassing heten, dat Fred alle technische facetten van het vak tot in finesse beheerst. Hij mag dan ook met recht een vakspecialist worden genoemd. En iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen ‘achter de schermen’.

VAKMANSCHAP

Perfectie bij de Vooght Meubelstoffering“Meubelstoffering is een oud ambacht”, vertelt Fred. “Een ambacht dat in voorbije tijden van meester op leerling werd doorgegeven. Die tijd komt helaas niet meer terug. Tegenwoordig moet alles machinaal en zijn de oude ambachten in veel sectoren naar de achtergrond gedrongen.” Fred heeft zich daar gelukkig niet bij neergelegd. Met een positieve instelling houdt hij de traditionele werkwijze in ere. Dat Fred nog van de oude stempel is zie je direct terug in zijn werkplaats. “Hier vindt de magie plaats. Afgeleefde stoelen en banken worden hier door mij gerestaureerd en omgetoverd naar een meubelstuk dat er als nieuw uitziet.” Meubels verlaten het atelier – dat gevestigd is onder een galerijflat midden in een Amersfoortse woningwijk – uitsluitend in perfecte staat. De ingrediënten voor succes zijn volgens Fred naast het beheersen van het vak, de aandacht die je aan elk project besteedt, secuur werken en tot slot een toefje beetje perfectionisme. “Het meubel mag namelijk niet terugkomen.” Service en garantie zijn dan ook belangrijke pijlers in dit atelier. Dat deze werkwijze wordt gewaardeerd, blijkt uit de vele positieve reacties die Fred krijgt van zijn klanten. “Vooral als ik hoor dat het boven verwachting is, dan slaat mijn hart een slag over. Dat is namelijk zo mooi. Daar doe je het toch voor”, aldus een gepassioneerde Fred.

ELKE DAG IS EEN FEESTJE

Perfectie bij de Vooght Meubelstoffering“Ik heb het leukste vak dat er is. Elke dag is het weer een feestje, want elke dag is weer anders. En elke dag zie ik weer andere stoelen en bankstellen die aan een tweede, derde, vierde of zelfs vijfde leven toe zijn. Laatst kwam er een mevrouw langs met twee antieke stoelen die ze voor een prikkie bij de kringloop had gekocht. Het zitje en de rug moesten opnieuw bekleed worden. Van niets iets unieks maken, dat maakt mijn beroep kunstzinnig.” Volgens Fred geven gestoffeerde meubelen aan uw interieur een individueel tintje. “Hier kunt u namelijk uw persoonlijke voorkeur voor kleur, stijl en dessin tot uitdrukking brengen. Helaas hebben deze meubelen na verloop van tijd weer extra ‘liefde’ nodig.” En deze extra liefde biedt Fred op ambachtelijke wijze.

FIXED PRIJS

Perfectie bij de Vooght MeubelstofferingFred houdt niet van uurtje-factuurtje of van onduidelijkheid. “Ik geef elke klant altijd vooraf een ‘fixed’ prijs, zodat ze achteraf niet met een onplezierige verrassing worden geconfronteerd. Het feit dat ik veel positieve reacties krijg op mijn prijsstelling, bevestigt mijn gevoel dat het met de prijs-/kwaliteitsverhouding wel goed zit.” Omdat niet elk meubelstuk eenvoudig naar het atelier is te vervoeren voor een offerte, doet Fred ook veel huisbezoeken. “Veelal ga ik eerst kijken bij het meubelstuk en neem dan monsters van stoffen mee. Maar foto’s toesturen kan natuurlijk ook.”

MEER WETEN?

Heeft u een meubelstuk dat wel wat ‘Tender, Love & Care’ kan gebruiken, neem dan contact op met Fred voor een vrijblijvend advies op maat.

Meubelstoffering Fred de Vooght
Ganzenstraat 15, Amersfoort
T. 06-51115358
www.freddevooght.nl

Fotografie: Nico Brons