Wooninspiratie bij Van Wiefferen

0
2946
Van Wiefferen - Wooninspiratie bij Van Wiefferen

U bent uniek en u wilt dit ook in uw interieur tot uitdrukking brengen. Binnen het uitgebreide assortiment aan vloer-, raam- en wandkleding van Van Wiefferen in Amersfoort vindt u precies wat u zoekt voor de inrichting die bij u past. Maar de interieuradviseurs van Van Wiefferen gaan veel verder en ondersteunen u ook bij het maken van een realistisch interieurplan. In de showroom of desgewenst bij u thuis.

Het familiebedrijf Van Wiefferen uit Amersfoort bestaat al ruim 60 jaar. Begonnen als de vloerenspecialist voor Amersfoort en omstreken, heeft het bedrijf door de jaren heen een goede naam en reputatie opgebouwd op het gebied van de complete woninginrichting. Met toonaangevende merken als Parade, Bonaparte, Holland Haag, Forbo, Kendix, De Ploeg en Eijffinger in combinatie met ervaring en vakmanschap, bent u bij Van Wiefferen aan het juiste adres.

BREED ASSORTIMENT

Van Wiefferen - Wooninspiratie bij Van Wiefferen“Je kunt bij ons eigenlijk voor alles op het gebied van woning- en interieurinrichting terecht”, aan het woord is interieuradviseur Dominique Determan. Als onderdeel van Binnen hebben we een kerncollectie die door elke winkel wordt gevoerd. Daarnaast heb je natuurlijk ook eigen inbreng. Zo hebben we een breed aanbod op het gebied van vloeren (o.a. tapijt, pvc, laminaat, vinyl en parket) en raambekleding (o.a. gordijnen, plissé, vouwgordijnen).” Maar ook voor horren en overige binnenzonwering kunt u bij Van Wiefferen terecht. Hoewel het bedrijf door de jaren heen de focus heeft verlegd van vloeren naar een totaalpakket op het gebied van interieurinrichting, zijn de ‘roots’ niet vergeten. Zo worden traplopers nog altijd op de ambachtelijke manier gemonteerd en vormen houten vloeren, PVC en marmoleum een belangrijk deel van de collectie.

BINNEN BIJ VAN WIEFFEREN

Van Wiefferen is lid van BINNEN. “Binnen is een groep met winkels die vakmanschap en service hoog in het vaandel hebben staan en werken met gerenommeerde fabrikanten en leveranciers.” Kwaliteit en service staan daarbij voorop. Twee waarden die volgens Edith van Wiefferen uitstekend aansluiten bij de kernwaarden van Van Wiefferen. De combinatie van de twee is dan ook een goede match met veel voordelen voor de klanten.

DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

Van Wiefferen - Wooninspiratie bij Van Wiefferen“Het is leuk om mensen goede adviezen te geven. Daarbij schroom ik niet om eens ‘nee’ te verkopen, als je weet dat iemand echt niet gelukkig gaat worden met een bepaalde keuze, maar uiteindelijk ligt de beslissing uiteraard bij de klant”, aldus Dominique. En dat die aanpak werkt, blijkt wel. Volgens Dominique is het bovendien belangrijk om de tijd te nemen voor de klanten en goed te luisteren, ook al is tijd tegenwoordig een schaars goed. “Soms komen klanten voor een enkele ruimte binnen, maar schakelen ze ons uiteindelijk in voor de complete styling van hun huis. Dat is een blijk van vertrouwen in ons vakmanschap.”

INSPIRATION TOUR 2018

Op zaterdag 29 september organiseert Van Wiefferen de Inspiration Tour 2018. Ontwerp samen met een professionele binnenhuisarchitect of interieurstylist de woonruimte van uw dromen. U ontvangt een sfeertekening van uw kamer en concrete suggesties voor kleuren, materialen en stoffen. Zo kunt u direct aan de slag! “De expertise van topmerken en de beste professionals komt samen in de Inspiration Tour”, aldus Edith.

TRENDS

Van Wiefferen - Wooninspiratie bij Van WiefferenDe interieurwereld is volgens Edith voortdurend in beweging. “Zo zien we in nieuwbouwwoningen steeds vaker (kunststof) kiep-kantelramen waardoor traditionele raambekleding niet altijd tot haar recht komt. Hiervoor zijn er nu speciale montagemogelijkheden waarbij niet geboord of geschroefd hoeft te worden, bijvoorbeeld voor plissegordijnen met bottom up/top down systeem. Maar ook op het gebied van gordijnen zijn er continu innovaties. Wat te denken van zogenaamde waveplooi gordijnen wanneer u op zoek bent naar een mooi strak, maar toch geplooid gordijn. “Deze innovatie is komen overwaaien uit de architectenwereld. Speciale runners in de gordijnrail worden met een koordje aan elkaar verbonden om het waveplooi-effect te bereiken.” Volgens interieuradviseur Ronald van de Wijngaard zien we verder dat duurzame producten in trek zijn. “Van Econyl tapijt (uit afval geregenereerd garen) tot gordijnen van gerecyclede PET-flessen. Ook behang is aan een revival bezig. Van het behangen van een enkel paneel tot een volledige muur. Veel mensen zetten behang in om een contrast te creëren in de woning. Daarnaast is Marmoleum (Forbo) aan een comeback bezig. Dit merk heeft een tijd een oudbollig imago gehad, maar de nieuwe dessins zijn echt zeer modern. Bovendien spreekt het de mensen aan dat dit type ondergrond is gemaakt van natuurlijke materialen en een milieuvriendelijke vloerbedekking (CO2 neutraal). Dit in tegenstelling tot vinyl dat synthetisch is.”

ONTZORGEN

Van Wiefferen - Wooninspiratie bij Van WiefferenWanneer u gaat verhuizen heeft u al meer dan genoeg dingen aan uw hoofd. “Daarom ontzorgen wij u graag een beetje”, vertelt Edith. “Wanneer u ons uw huissleutel geeft, dan zorgen wij ervoor dat al uw aankopen die u bij Van Wiefferen heeft gedaan, bij u gelegd, opgehangen, aangebracht of neergezet worden.” Zonder dat u er omkijken naar heeft en voor u het woonplezier direct bij binnenkomst van uw ‘nieuwe’ thuis kan beginnen. “We bieden dit concept nu al een poosje aan en we zien dat jong en oud hier graag gebruik van maakt. Van een student die voor het eerst op eigen benen gaat staan tot aan oma die gelijkvloers gaat wonen in een zorgflat.”

EIGEN STOFFEERDERS

Van Wiefferen - Wooninspiratie bij Van Wiefferen“Zodra de klant een keuze heeft gemaakt, dan gaan we langs om alles kosteloos nog eens exact op te meten.” Nadat alles is opgemeten worden de materialen besteld en vervolgens door een eigen stoffeerdersteam ingericht. “Ons team is al vele jaren bij ons werkzaam waardoor het voor klanten ook prettig is om de vertrouwde en bekende gezichten weer terug te zien, dat geeft een vertrouwd gevoel. Daarnaast hebben we ook een vast atelier waarmee we samenwerken.” Een huis vol wonen. Dat is volgens Edith de meerwaarde bij Van Wiefferen.

Van Wiefferen
Hogeweg 45, Amersfoort
033-4721605
www.vanwiefferen.com

Fotografie: Nico Brons