Donkere kringen en melasma verleden tijd!

0
4315
David Njoo Skin & Laser Clinics - Donkere kringen en melasma verleden tijd!

Recentelijk heeft dermatoloog dr. David Njoo een interessante uitbreiding van zijn praktijkwerkzaamheden geïnitieerd: de behandeling van pigmentstoornissen. “In mijn praktijk die al jaren in Gezondheidscentrum Vondelplein is ondergebracht, kan ik met trots meedelen dat het arsenaal aan huidlasers is verrijkt met een wereldberoemde huidlaser, de PicoWay. Met deze laser ben ik nu in staat om pigmentstoornissen zoals melasma en donkere kringen bij alle huidtypen, dus ook bij donkere huidtypen te behandelen. Veilig, effectief en nagenoeg pijnloos.”

EXPERT IN PIGMENTSTOORNISSEN

David Njoo Skin & Laser Clinics - Beroemde pigmentlaser komt naar AmersfoortDr. Njoo is gepromoveerd op het onderwerp pigmentstoornissen en heeft jarenlang in een kliniek gewerkt die gespecialiseerd is in de behandeling van mensen met pigmentstoornissen. Hij heeft daardoor een bijzondere belangstelling voor deze groep huidaandoeningen en heeft daarin ook veel ervaring weten op te bouwen. Mensen met allerlei pigmentvlekken zijn welkom. Zowel aangeboren als verworven. Ook is dr. Njoo een expert in de behandeling van mensen met een gekleurd huidtype. De behandeling van de donkere huid is een extra uitdaging voor behandelaars omdat deze vaak anders reageert op behandelingen dan de lichte huid. “Slowly, safely but surely”, luidt zijn aanpak van de donkere huid.

LASER VOOR ALLE HUIDTYPEN

David Njoo Skin & Laser Clinics - Donkere kringen en melasma verleden tijd!Voor de behandeling van pigmentvlekken maakt dr. Njoo niet alleen gebruik van de meest geavanceerde maar ook de snelste pigmentlaser van dit moment, de PicoWay laser. En ú kunt van alle voordelen van deze superlaser profiteren! “De PicoWay laser combineert namelijk een langere golflengte met een ultrakorte pulsduur (picoseconden!) waardoor we nu de pigmenten in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen kunnen bereiken en in kleinere deeltjes kunnen verpulveren. Op deze manier kunnen de deeltjes gemakkelijker en sneller door het lichaam worden opgeruimd. Tegelijkertijd is de behandeling veiliger en minder pijnlijk voor de klant. In vergelijking tot de oudere, zogenoemde ‘Q-switched nanolasers’ zijn er minder behandelingen nodig om pigmentvlekken naar tevredenheid te doen verbleken. De PicoWay is op dit moment ook dé veiligste laser voor mensen met een getinte huid”, benadrukt dr. Njoo. “Aziatische, Hindoestaanse en zelfs negroïde huidtypen kunnen met deze laser worden behandeld met minimale risico’s op verkleuringen en littekenvorming.”

MULTILEVEL BEHANDELING

David Njoo Skin & Laser Clinics - Donkere kringen en melasma verleden tijd!Wat veel mensen niet weten is dat bij veel pigmentproblemen, zoals melasma en donkere kringen, het overmatige pigment op meerdere niveaus in de huid ligt, te weten in de hoornlaag, in de opperhuid en ook in de diepere lederhuid. Een extra moeilijkheidsgraad is het feit dat het dieper gelegen pigment door speciale ontstekingscellen (melanofagen) worden ingekapseld, net als de situatie bij tatoeagepigmenten. Hierdoor is dit dieper gelegen pigment niet bereikbaar voor plaatselijke middelen zoals een bleekcrème. Peelings of lasers alleen zullen uw pigmentprobleem dus niet kunnen oplossen. Dr. David Njoo biedt daarom de multilevel approach’ aan om melasma en donkere kringen te bestrijden. “De PicoWay laser wordt hierbij ingezet in combinatie met een bleekserum bestaande uit pigmentremmers en antioxidanten plus een speciaal pigment-remmend zonnebrandmiddel spf 50+. Het bleekserum wordt vers voor u bereid tijdens het consult en is houdbaar tot maximaal 12 weken.” Als extra optie kan dr. Njoo u ook tabletten voorschrijven die de pigment-aanmaak van binnenuit afremmen. Deze tabletten worden vergoed door uw verzekeraar. “Momenteel ben ik in Nederland de enige die deze unieke combinatie aanbiedt, een combinatie die zich reeds in Azië heeft bewezen”, benadrukt dr. Njoo.

BOTOX, FILLERS EN CO2 LASER

David Njoo Skin & Laser Clinics - Donkere kringen en melasma verleden tijd!Huid is hot. Zo luidt niet alleen het adagium van dr. Njoo. Het is in de dagelijkse praktijk ook vastgesteld. Dr. Njoo heeft in Amersfoort een laagdrempelige praktijk in de esthetische dermatologie. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich bekwaamd in het verbeteren van de gezichtshuid met behulp van injectables – zoals botox en filters – en huidlasers. U kunt daarbij denken aan het wegwerken van rimpels of een verslapte huid. Vrouwen die hun lippen of jukbeenderen van meer volume en structuur willen voorzien vinden in de praktijk van dr. Njoo steeds meer een vast adres. Alle producten voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de beroepsvereniging voor de dermatologie. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hoe vaker u een behandeling ondergaat des te langer het effect aanhoudt. Daarbij is het echter van groot belang om kritisch rond te kijken met wie u in zee gaat. Cosmetiek is immers een serieuze zaak. Dr. Njoo raadt iedereen dan ook aan om altijd te kiezen voor een arts die is aangesloten bij de NVDV, NVPC of NVCG. Naast esthetische problematiek kunt u bij dr. Njoo ook terecht voor het behandelen van medische indicaties zoals tandenknarsen, migraine of overmatig zweten. Daarnaast beschikt dr. Njoo over de sensationele CO2 laser waarmee hij goedaardige huidgezwelletjes zoals moedervlekken, ouderdomswratten, fibromen, xanthelasma en syringomen bijna zonder littekens kan doen verdwijnen. Deze indicaties worden immers niet meer door uw verzekeraar vergoed. Met de CO2-laser kunnen tot slot ook diverse zonneschadeplekjes, waaronder de actinische keratose op een cosmetisch superieure wijze worden verwijderd.

TATOEAGES VERWIJDEREN

David Njoo Skin & Laser Clinics - Donkere kringen en melasma verleden tijd!De voordelen van de PicoWay laser vinden we volgens dr. Njoo ook zeker terug in de behandeling van tatoeages. “Met de oudere nanolasers is gebleken dat we de huid niet compleet vrij kunnen maken van restpigmenten, zelfs niet na 10 tot 15 behandelingen. Er blijft dan een soort donkerblauwe / grijzige verkleuring achter in de behandelde huiddelen. Dankzij de ultrasnelle pulsen is de PicoWay laser nu wel in staat om de tatoeage bijna geheel te verwijderen. Bovendien zijn er minder behandelingen nodig om de tatoeage naar tevredenheid te doen verbleken.” Onderzoek heeft aangetoond, dat bijna een derde van alle mensen met een tatoeage spijt heeft dat ze deze ooit hebben laten zetten. “Sterker nog”, benadrukt dr. Njoo. “Tien procent van deze groep besluit zelfs om de tatoeage binnen het eerste jaar te laten verwijderen.”

GERENOMMEERD DERMATOLOOG

David Njoo Skin & Laser Clinics - Donkere kringen en melasma verleden tijd!Als gerenommeerd allround dermatoloog heeft dr. Njoo een grote kennis van de fysiologie en anatomie van de huid, waardoor hij exact weet of uw huid geschikt is voor een esthetische behandeling en hoe deze zal reageren. “Uw veiligheid staat bovenaan”, stelt hij. Dr. Njoo is lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, in het bijzonder van de subgroep Domein Pigmentstoornissen, the European Academy of Dermatology and Venereology, en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Dermatologie. Met regelmaat houdt hij workshops voor dermatologen over esthetische behandelingen met botox, fillers en lasers.

INTAKE EN 24/7 NAZORG

David Njoo Skin & Laser Clinics - Donkere kringen en melasma verleden tijd!Bij dr. Njoo kunt u eenvoudig en snel een afspraak maken voor een intakegesprek met indien gewenst aansluitend de behandeling. Hij zal ingaan op uw klachten en wensen en een behandelplan op maat voorstellen. Alle (on)mogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Tot slot zal hij met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook na de behandeling is dr Njoo altijd bereikbaar voor advies en begeleiding. Uit reviews van klanten is gebleken dat deze service enorm wordt gewaardeerd. De behandelingen bij dr. Njoo vallen buiten de vergoedingsvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar.

AFSPRAAK MAKEN?

Dr. David Njoo houdt praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein te Amersfoort. Een afspraak maken kan eenvoudig via telefoon/whatsapp 06-44702873, de website www.davidnjoo.nl, of via e-mail info@davidnjoo.nl.

Fotografie: Marc de Jong