Uw ogen, onze zorg

0
3083
Eem Optiek - Uw ogen, onze zorg

Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Goed zicht is immers van levensbelang. Bij Eem Optiek in Eemnes wordt oogzorg daarom benaderd als onmisbaar onderdeel van de optiek. Gediplomeerde en enthousiaste medewerkers nemen de tijd voor u en adviseren u over de beste montuurkeuze inclusief alle aspecten die bijdragen aan het optimaliseren van uw zicht.

Eem Optiek is een unieke plek in ‘t Gooi waar de gezondheid van uw ogen centraal staat. Daarbij ligt de focus niet alleen op de sterkte van uw glazen of lenzen, maar op het eindresultaat: optimaal kijkcomfort. “Er zijn namelijk diverse factoren die uiteindelijk voor comfortabel zicht zorgen. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek bespreken wij eerst de klachten en wensen, vervolgens kijken wij wat voor u het maximaal haalbare is en dan pas naar welke oplossing daar het beste bij past”, legt Elize van den Heever uit. “Een vakkundige oogmeting is daarbij van essentieel belang. Indien er aanvullend onderzoek wenselijk is, dan onderzoekt de optometrist de afwijking en stuurt u zo nodig door naar de oogarts. Middels een volledig en onafhankelijk advies, bieden wij de meest optimale oplossing. Dit kunnen enkelvoudige of multifocale brillenglazen zijn, maar bijvoorbeeld ook multifocale contactlenzen. Of wellicht speciale glazen voor een digitale levensstijl die rekening houden met het intensief werken en lezen voor nabij. Ons huidige digitale leven vereist immers nieuwe optische ondersteuning.”

FULL-SERVICE OOGZORG

Eem Optiek - Uw ogen, onze zorgDe afgelopen jaren heeft Elize ervaring opgedaan bij zowel optiekketens als ook de zelfstandige opticiens. “Ik heb gemerkt dat de focus vooral lag op het verkopen van modieuze brillen en contactlenzen en niet op wat veel belangrijker is: de vertaalslag naar oogzorg. Een adviesgesprek en meting duurde vaak niet langer dan een half uur en het ging dan primair om het montuur en de sterkte van de glazen. Naar de gezondheid van het oog werd zelden tot nooit gekeken.” Met dit in het achterhoofd nam optometriste Elize medio vorig jaar Eem Optiek in Eemnes over en restylede het geheel tot haar eigen optiek met een personal touch. Een optiek winkel met als doel de bevordering van het kijkcomfort van klanten en de vroegtijdige opsporing van ogen met afwijkingen en zieken. Daarbij is leeftijd volgens Elize een belangrijke factor voor slechtziendheid. “De voornaamste oorzaken voor leeftijdsgebonden slechtziende ogen zijn cataract, maculere degeneratie, debetische retinopatie en glaucoom. Een tijdige doorverwijzing naar een oogarts, kan ernstige schade aan de gezichtsvermogen beperken of voorkomen. Door de stijging van het aantal 65-plussers en doordat meer mensen tot op hoge leeftijd een goed gezichtsvermogen willen, is juist de combinatie van optiek en oogzorg zeer belangrijk.”

KOSTBAAR BEZIT

Eem Optiek - Uw ogen, onze zorgHet menselijk oog is eigenlijk een intelligent kijkinstrument dat is opgebouwd uit een aantal optische componenten, zoals onder meer het hoornvlies, het netvlies en de ooglens. Volgens Elize kan ons oog verschillende afwijkingen krijgen waarvan bijziendheid (myopie) en verziendheid (hypermetropie) de meest bekende zijn. In de meeste gevallen zijn deze twee afwijkingen relatief eenvoudig te corrigeren met behulp van een bril of contact lenzen. Vooral bijziendheid is aan een sterke opmars bezig, mede door het toenemende gebruik van tablets en smartphone en het minder buitenspelen waardoor de ogen significant minder zonlicht krijgen. Hierdoor wordt de groei van de oogbal gestimuleerd en neemt de bijziendheid steeds verder toe. Het is op uw 20ste misschien nog geen probleem, maar uw risico om op oudere leeftijd slechtziende te worden, neemt bij een hoge bijziendheid aanzienlijk toe. Het is daarom van cruciale belang dat waar mogelijk de toename van bijziendheid bij kinderen worden geremd. Elize heeft hiervoor een speciale training gevolgd en kan uw kind hierbij helpen.”

Een andere bekende afwijking is ouderdomsverziendheid (presbyopie), dat meestal rond ons 40e levensjaar optreedt wanneer de ooglens niet meer in staat is zijn sterkte aan te passen om voorwerpen op korte afstand te zien. “Vaak wordt als eerste aan een leesbril gedacht. Daarbij is een multifocale bril, voor dichtbij en veraf, zeer geschikt en erg praktisch voor de leesbrildrager. Soms adviseren wij onze klanten om meerdere brillen te gebruiken voor verschillende functies, afhankelijk van het specifiek gebruik en afstand waarop men werkt of leest. Een multifocale bril voor alledag, een leesbril voor langdurig lezen en een computerbril voor mensen die elke dag veel uren voor het beeldscherm zitten. De behoefte van de klant staat altijd voorop”, benadrukt Elize.

SERVICE EN KLANTVRIENDELIJKHEID

Eem Optiek - Uw ogen, onze zorgWie de optiek aan de Laarderweg binnenstapt zal direct de vriendelijkheid van het personeel en de open sfeer ervaren. Een hartelijk groet, een vers kopje koffie en een integer advies. Klanten kunnen dan ook altijd binnenlopen om bijvoorbeeld het montuur bij te stellen, glazen te laten reinigen of voor het vervangen van een verloren schroefje. Het team van Eem Optiek ontmoet u graag in de winkel en zal de tijd voor u nemen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u uw ogen laten meten? Maak dan nu een afspraak voor een zichtadvies op maat.

Eem Optiek
Laarderweg 44, Eemnes
T. 035-6212499
www.eemoptiek.nl

Fotografie: Nico Brons