Full-service mondzorg onder één dak!

0
2755
Tandheelkundig Centrum Amersfoort-Vathorst - Full-service mondzorg onder één dak!

Een stralende lach en een gezond gebit. Dat wil iedereen. Het team van Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst helpt u daar graag aan. In dit multifunctionele mondzorgcentrum vindt u maar liefst zestien tandheelkundige specialismen onder één dak. Met grote zorg, vakkundigheid en gebruik makend van moderne technieken bieden de specialisten u de tandheelkundige kwalitatieve zorg die u verdient. Welkom in het ‘Hart van Vathorst’.

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst (TCA Vathorst) heeft volgens tandarts-eigenaar Remco Scheringa meer in huis dan alleen een tandarts. “Wij dienen graag het gemak van onze cliënten met meerdere specialismen op tandheelkundig én esthetisch gebied in één en hetzelfde centrum. Geen doorverwijzingen naar een andere locatie of andere specialist. Voor jong en oud en ook nog eens met zeer ruime openingstijden. Bovendien kunt u in de regel binnen enkele dagen terecht.”

FULL SERVICE MONDZORG

Tandheelkundig Centrum Amersfoort-Vathorst - Full-service mondzorg onder één dak!In een oogopslag is het duidelijk dat hier alle tandheelkundige disciplines zijn geïntegeerd in tien behandelkamers. “Dit is het resultaat van louter meedenken met de patiënt”, vertelt Remco. “Op dit moment hebben we 16 tandheelkundig gerelateerde disciplines op een werkvloer samengebracht. Disciplines die goed met elkaar geïntegreerd zijn.” Buiten een aantal tandartsen, mondhygiënistes en preventieassistenten heeft TCA Vathorst een orthodontist, een implantoloog en een parodontoloog in huis. Daarnaast beschikt het mondzorgcentrum over een eigen tandtechnisch laboratorium en is de dienstverlening de afgelopen twee jaar nog verder uitgebreid met gerelateerde specialismen als logopedie (spraakproblemen) en orofaciale fysiotherapie (pijnlijke kaakgewrichten). Daarnaast verrichten kaakchirurgen van het MeanderMC klein chirurgisch werk. “Op deze manier kunnen we op het gebied van tandheelkunde zowel horizontale als ook verticale zorg leveren”, legt Remco uit. “Dankzij deze synergie zijn niet alleen de kosten lager dan de som der individuele tandtechnische delen. En het bespaart ook nog tijd. De patiënt hoeft immers niet verwezen te worden naar een specialist buiten onze praktijk.”

MIDDEN IN DE SAMENLEVING

Tandheelkundig Centrum Amersfoort-Vathorst - Full-service mondzorg onder één dak!“In het ‘Hart van Vathorst’ staan mondzorg , persoonlijke contact en laagdrempeligheid centraal”, benadrukt praktijkmanager Jenet Molenaar. “Elke cliënt heeft een vaste tandarts die voor alle behandelingen uw vaste aanspreekpunt blijft en de regie behoudt.” Sinds enige tijd beschikt het monzdorgcentrum ook over een mobiele unit. “Deze wordt momenteel ingezet om op visitatie te gaan bij mensen met een fysieke of geestelijke beperking die boven onze praktijk in een begeleid wonen centrum wonen. Vaak zijn deze patiënten niet in staat om voor een reguliere controle de praktijk te bezoeken. Een preventie-assistentie gaat dan langs voor een controle, het verwijderen van tandsteen en het maken van een diagnose. Voor eventuele vervolgbehandelingen moet de cliënt nog wel naar de praktijk.” Een ander goed voorbeeld van sociale betrokkenheid is de samenwerking met Amfors. Deze organisatie biedt zinvol werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Momenteel wordt onze sterilisatie-afdeling naar volle tevredenheid wordt ‘bemand’ door medewerkers van Amfors. Zij zorgen ervoor dat alle gebruikte gereedschappen vakkundig worden gereinigd”, aldus Remco.

ZORG CENTRAAL

Tandheelkundig Centrum Amersfoort-Vathorst - Full-service mondzorg onder één dak!“Onze visie is duidelijk”, vertelt Remco. “Het gaat ons om een optimale kwaliteit met een persoonlijke benadering, want een mooi en gezond gebit moet een heel leven meegaan.” Wat dit mondzorgcentrum zo bijzonder maakt naast de vele specialismen, is de extra aandacht die wordt besteed aan esthetische oplossingen. In ons tandtechnisch laboratorium maken wij hoogwaardige en perfect zittende kronen, implantaatkronen, facings en bruggen met de modernste Cad/Cam-technieken,” legt Remco enthousiast uit. “Zo is onze praktijk volledig metaalvrij (geen amalgaan) en kijkt ons team, in overleg met uw wensen, met een scherp en esthetisch oog naar het meest fraaie resultaat. Op basis van een digitale mondscan vervaardigen wij een kroon of brug uit lithium disilicaat met duurzame en bewezen klinische eigenschappen. Dat is glaskeramiek dat uitstekend geschikt is voor de vervaardiging van full-contour restauraties. Eenvoudig gezegd zijn we in staat om de kies of tand die we ’s ochtend hebben beslepen in de namiddag te voorzien van een definitieve kroon. En dat geldt ook voor andere elementen, zoals een brug. Happen en een paar dagen rondlopen met een vervelende noodvoorziening is nu echt voorbij.”

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst is doordeweeks open van 7 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. We voorzien duidelijk in de behoefte van patiënten die doordeweeks vanwege hun werk of anderszins niet in staat zijn om bij ons op controle of voor een behandeling te komen. Gezinnen die zaterdags zijn ingepland, zijn zelfs geen uitzondering. Het is een drukke dag in een praktijk waar de patiënt/behandelaar relatie altijd voorop staat.”

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst
Angelinapolder 113 C, Amersfoort
T. 033-4790263
www.tcamersfoortvathorst.nl

Fotografie: Nico Brons, Joke Schut