Voedselintolerantietest

0
2550
Afslankstudio Gracili - Voedselintolerantietest

Heb je regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid, buikkramp, obstipatie of diarree? De oorzaken hiervoor kunnen heel divers zijn; te weinig gedronken waardoor je afvalstoffen niet goed je lichaam verlaten, eten dat verkeerd gevallen is, te weinig vezels in je voeding of hormonaal; je klachten treden bijvoorbeeld voornamelijk op tijdens je menstruatie. Heb je hier regelmatig last van en kan je niet thuisbrengen waar het vandaan komt, overweeg dan eens het doen van een allergie- of intolerantietest. Een allergie wil zeggen dat je zodra je in aanraking komt met de stof er een reactie ontstaat. Wil je deze reactie voorkomen, dan kan je er voor zorgen bepaalde producten achterwege te laten.

Een intolerantie is lastiger; je kan wel wat van de stof/voeding verdragen, maar er komt bij een te grote inname van de voeding een uitgestelde reactie, soms pas dagen later. Hierdoor is het lastig na te gaan welke voeding voor deze reactie heeft gezorgd. In zo’n geval kan een intolerantietest uitkomst bieden. Sinds kort bieden we deze testen aan in de studio. Tijdens de eerst afspraak hebben we een korte intake waarin er ook bloed kan worden afgenomen. Hiervoor is het niet nodig nuchter te zijn. We testen o.a. op gluten, graansoorten, zuivel, noten, vlees, fruit, koffie, groenten en cacao. Na ongeveer twee weken hebben we de uitslag van de test verwerkt in een rapport die we bij de 2e afspraak uitgebreid bepreken en waarbij je het rapport mee naar huis krijgt. Hierin zijn behalve uitleg over de betreffende intoleranties ook adviezen opgenomen hoe hiermee om te gaan.

Na een aantal weken hebben we nog een derde afspraak waarin we doornemen hoe de situatie nu is en of de adviezen hebben geleid tot een afname van de klachten. De intolerantietest zelf wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar maar de consulten wel doordat ik als orthomoleculair therapeut ben aangesloten bij beroepsvereniging MBOG. Afhankelijk van de verzekeraar en het aanvullende pakket worden de kosten door praktisch alle verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Afslankstudio en Welzijnspraktijk Gracili
Zielhorsterweg 83, Amersfoort
T 033-8876699
www.gracili.nl