Beste Traiteur slagerij van Zuid-Holland 2018

0
3113
Slagerij Markus - Beste Traiteur slagerij van Zuid-Holland 2018

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde is Gildeslagerij Markus in Gouderak uitgeroepen tot ‘Beste Traiteur van Zuid-Holland 2018’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

VAKMAN

In de keuken van Gildeslagerij Markus worden elke dag verse producten gemaakt. Er wordt niet alleen veel aandacht besteedt aan de worstmakerij, ook de salades, soepen en bereide vleesproducten staan voor Willem Markus hoog in het vaandel. De slagerij is een echt familiebedrijf. Veel producten kennen een recept dat nog geschreven is door de vorige generatie. Door jarenlange ervaring en vooral veel uitproberen is het bedrijf nu in de prijzen gevallen.

STRENGE KEURING

Bij de slagerijen van het gilde met eigen traiteurkeuken vinden elk jaar regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats. In 2017 zijn de volgende producten gekeurd en met goud bekroond: Erwtensoep, vleessalade en gebraden kiprollade, hutspot, ovenschotel met witlof, Gouderakse kipsalade, filet American, en een Gouderakse gehaktbal. Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid en ambachtelijke kwaliteit van de huisgemaakte producten. Daarnaast worden de producten ook beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit door bureau De Wit. “De uitslagen van de bekroonde producten waren zo goed dat wij de felbegeerde prijs in ontvangst mochten nemen van: Beste traiteur slagerij van Zuid-Holland 2018”, aldus een trotse Willem Markus.

UITSTEKENDE PRODUCTEN

Het team van Gildeslager Markus steekt veel energie in het maken van hun specialiteiten. Voor hen is deze prijs dan ook erg belangrijk. “Wij doen elke dag ons werk met veel plezier. Het is ons doel om onze klanten te voorzien van de beste producten. Deze prijs is een bekroning op ons werk. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om onze bekroonde producten zelf te komen proeven!” Een prijs als deze zet de cateringservice van de slagerij ook extra in de schijnwerpers. “Wij hadden al veel buffetten en barbecue-feesten te verzorgen in de regio, we hopen dat het behaalde succes aan een verdere groei bijdraagt.”

UITSTEKENDE SERVICE

Vanzelfsprekend komt niet iedereen uit Zuid-Holland voor een karbonaadje naar de slager in Gouderak. De slager komt wel bij veel klanten in de wijde regio aan huis om een feest te verzorgen. “Dat doen we met veel passie. Als wij een barbecue mogen verzorgen, betekent het, dat de klant zich geen zorgen meer hoeft te maken. Alle benodigdheden gaan in de gekoelde aanhanger mee, zo staat zelfs de witte wijn koud. Op locatie bakken wij het vlees. Echt culinair wordt het als de slager een rosbief aan een stuk meeneemt. Onder toeziend oog van de gasten wordt deze gebakken en gesneden. Zo creëer je sfeer en smaak!”

Slagerij Markus
Kranepoort 16, Gouderak
T. 0182-372466
www.slagerijmarkus.nl