10 tips om het beste voedsel te kiezen voor je puppy

0
3110
Platinum - 10 tips om het beste voedsel te kiezen voor je puppy

Natuurlijk wil jij je puppy gezonde voeding geven die het dier ook nog eens lekker vindt. Hieronder zijn wat tips die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

1. Puppy’s hebben speciale voeding nodig
Geef je puppy nooit zomaar hetzelfde voedsel als een volwassen hond. In deze fase van hun leven hebben ze namelijk een ander menu nodig, ongeacht de soort voeding die je kiest.

2. Maak de voeding aantrekkelijker voor je puppy
Als een puppy geen zin heeft in zijn eten, kun je proberen het aantrekkelijker voor hem te maken door het voer te verwarmen. Maximaal op lichaamstemperatuur is hiervoor het beste.

3. Maak een voedingsschema
Het is van belang dat je puppy went aan een schema voor zijn maaltijden. Maak daarom een voedingsschema waardoor je huisdier de juiste hoeveelheid binnenkrijgt en ook weet wanneer hij zijn eten kan verwachten.

4. Laat je puppy zelf kiezen
Als je een beetje experimenteert met verschillende soorten voeding, zul je al gauw merken dat een puppy ook bepaalde voorkeuren heeft voor smaken. Let er echter wel goed op dat de voeding alle noodzakelijke bouwstoffen bevat. Op de website van PLATINUM Natuurlijke Diervoeding & Verzorging kun je bijvoorbeeld heel veel verschillende soorten voer voor je kleine viervoeter vinden.

5. Pas op met allergieën
Veel brokken en een deel van het blikvoer wordt aangevuld met graan. Dit is een product dat een hond in de vrije natuur niet zou eten. Het spijsverteringssysteem van uw puppy kan graan dan ook niet verwerken. Sommige dieren zijn zelfs allergisch hiervoor. Kies in dit geval voor een ander merk, dat geen graan gebruikt als vulstof.

6. Geef uw puppy variatie in zijn voeding
Net als een mens heeft ook je puppy behoefte aan afwisseling. Het eten van alleen brokken (voor puppy’s) is wellicht voldoende voor zijn voeding, maar wel erg eentonig. Kies daarom nog enkele soorten blikvoer die de puppy lekker vindt om hem af en toe te verwennen.

7. Zorg voor de juiste hoeveelheden
Natuurlijk wil je niet dat je puppy te zwaar wordt en straks een dieet moet gaan volgen om af te vallen. Zorg er daarom voor dat je pup niet te veel voeding binnenkrijgt, zodat er balans is in zijn voeding en hij lekker gezond blijft.

8. Zorg voor rust en laat je pup pauze nemen
Wanneer je puppy begrijpt dat zijn eten eraan komt, zal hij waarschijnlijk wild enthousiast worden. Dat is natuurlijk heel schattig, maar zorg ervoor dat het enthousiasme binnen de perken blijft. Laat hem aan bepaalde gewoontes wennen, bijvoorbeeld dat hij niet al mag gaan eten wanneer jij zijn brokken nog in het bakje aan het gieten bent. Of bepaal een moment tijdens het eten waarop hij even moet stoppen en alleen op jouw signaal weer verder mag eten.

9. Zorg voor voldoende fris water
Een maaltijd verteert beter als de puppy er ook voldoende vers water bij kan drinken. Maar ook op andere tijden is het van belang om altijd voldoende water beschikbaar te hebben voor uw trouwe viervoeter.

10. Speciale hondenkoekjes voor puppy’s
Op een leeftijd tussen 3 en 6 maanden moet je puppy zijn tanden wisselen. Geef hem in die periode dan ook af en toe extra krokante brokjes of hondenkoekjes om het wisselen te bevorderen.

Fotografie: iStockphoto