Lexus is beter en anders

0
3358

Louwman Retail is een dealergroep met 32 eigen dealerbedrijven welke verspreid zijn over heel Nederland. Zij is onderdeel van één van de grootste en meest gerespecteerde automotive groepen van Nederland, de Louwman Group. Louwman Retail wil de best presterende en meest aanbevolen autodealer zijn van Toyota en Lexus dealer van Nederland blijven. “Lexus heeft als missie om het meest vooruitstrevende premium automerk te zijn, dat van al haar klanten en prospects in Nederland merkambassadeurs maakt.”

Dit zegt Alwin Droog. Hij is vestigingsmanager van Louwman Amersfoort, dat pal naast Van Der ValkHotel Amersfoort A1 is gevestigd. Vanuit zijn werkruimte heeft de Leusdenaar uitzicht op zowel de showroom van Toyota als die van Lexus. Als het luxueuze en innovatieve Japanse merk over zijn lippen rolt, worden we vervolgens vergast op een geurig kopje koffie en een verrukkelijk koekje. Dit alles geserveerd op een origineel Japans dienblad gemaakt van bamboe. Alles tot in detail verzorgd. Zelfs het logo van Lexus is uitgevoerd in cacao en drijft in het kopje op de schuimlaag van de cappuccino. “We vertegenwoordigen een prachtig programma van een merk dat zich de afgelopen jaren op de markt bescheiden presenteerde. Maar de komende jaren zal dat anders zijn. Lexus gaat zich verder profileren. Niet alleen in sportiviteit en finesse maar ook in het verruimen van het modellenprogramma. En dat wordt verrassend. Net als de onderscheidende service die wij bieden: Red Carpet Treatment. Bij de aanschaf van een Lexus wordt de klant op comfortabele wijze volledig ontzorgd. Of hij of zij nu een nieuwe of een gebruikte Lexus rijdt, zolang deze bij ons in onderhoud is, kan de klant rekenen op een aantal privileges, zoals haal- en brengservice, vervangend vervoer en een vaste servicemonteur. Uiteraard zorgen wij er voor dat onze klanten de Lexus na elke onderhoudsbeurt van binnen en buiten gereinigd retour ontvangen.”

Evenknieën

In de showroom staat het hele gamma van Lexus. Dat begint bij de CT 200H die uitblinkt in dynamiek en rijplezier. Bovendien is het in de wereld van automotive de eerste full hybrid in dit compacte segment. Daarna volgt de 300H dat dankzij zijn techniek en performance een geduchte concurrent is van zijn Duitse evenknieën. Het gamma loopt via de LS op naar de SUV’s die op de Amerikaanse markt niet aan te slepen zijn. Het zijn de NX en RX. Het slotakkoord is voor de sportieve RC en de LC die niet zijn voorzien van Lexus Hybrid Drive. Zij bieden voor de verwende sportieve rijder andere kwaliteiten. In deze premium-klasse, waar de concurrentie behoorlijk is, is het uniek dat Lexus zich kan onderscheiden. Nagenoeg elk model is met deze beproefde techniek voorzien. Lexus Hybrid Drive staat synoniem voor een laag brandstofgebruik en aanzienlijk lagere CO2-emissies. Zo is elke hybride Lexus in staat om in de Electric Vehicle-rijmodus volledig elektrisch te rijden. Als pionier van hybride technologie is dit Japanse merk niet alleen trots. Vorig jaar verwelkomde zij de miljoenste hybride ambassadeur. Dit systeem combineert een indrukwekkende benzinemotor met de krachtige elektromotor voor een zeer laag verbruik. “Tijdens het rijden wisselen beide krachtbronnen elkaar soepel af”, legt de vestigingsmanager uit. “Wanneer de veeleisende autoconsument accelereert, levert de elektromotor direct een krachtig koppel. Vervolgens schakelt het systeem soepel de benzinemotor in. En wanneer er wordt afgeremd, wordt de accu automatisch opgeladen. Zo betekent hybride rijden in geen enkel opzicht een compromis; met krachtige acceleraties en opladen zonder stekker. Zonder stekker? Ja. Dit bedoelt Lexus met creating amazing, met als resultaat een soepele en comfortabele rijervaring. De geavanceerde Lexus Hybrid Drive regelt het allemaal automatisch.

Louwman Service Card

De consument kan bij Louwman Amersfoort terecht voor schade herstel, financiële dienstverlening en een betrouwbare occasion. “De gehele occasionvoorraad van alle bij Louwman Dealer Group aangesloten bedrijven staat op onze overzichtelijke website”, aldus Droog. “Desgewenst kunnen we een gekozen auto naar onze vestiging halen zodat de geïnteresseerde kennis kan maken met de betreffende auto. Alle auto’s zijn vooraf geïnspecteerd door onze monteurs die natuurlijk ook verantwoordelijk zijn voor reparatie en onderhoud van Toyota en Lexus. Klanten die op een reparatie of onderhoudsbeurt wachten, kunnen in onze speciale koffiecorner plaatsnemen. Bovendien hoeven onze klanten zich ook niet druk te maken om kleine, alledaagse zaken rond de auto. Bij aankoop van een auto of na een onderhoudsbeurt ontvangt de klant de gratis Louwman Service Card. Hiermee heeft de klant een jaar lang recht op extra privileges en services, zoals een gratis winterinspectie en zomerinspectie, gratis vervanging van defecte verlichting aan de buitenkant van uw auto, gratis reparatie van een lekke band en het gratis bijvullen van olie en vloeistoffen. Op elk gewenst moment van de dag. Er is zelfs een ruimte waar de eigenaar van de Lexus kan wachten op de servicebeurt van zijn Lexus en toch kan vergaderen met zijn of haar klanten. „Het zijn weer van die zaken waarmee Lexus graag zijn ambassadeurs ter wille kan zijn”, aldus Droog. “Kijk, Lexus is in alle opzichten beter èn anders. Dat wil de eigentijdse autoconsument.”

Lexus Amersfoort
Ruimtevaart 4, Amersfoort
T. 033-4220960
www.lexus-amersfoort.nl

Fotografie: Nico Brons