Een eigen modelabel?

0
3337

Deal with it, is het motto van Christa van Noordenburg (41). Zij volgde haar hart en zette een modelabel op met jurkjes voor vrouwen en meiden en stoere shirts voor de boys. Hoe flikt ze dat?

75

“Ik ben geboren in 1975, als jongste van twee meiden. Mijn vader was al heel jong een voorbeeld voor mij. Omdat mijn moeder chronisch ziek was, hield hij thuis de boel overeind. Van hem leerde ik niet alleen om hard te werken en te gaan voor wat je belangrijk vindt, maar ook om te dealen met hoogte- en dieptepunten. Als meisje al was ik met kleding bezig. Eerst poppenkleren en veel later – toen ik op de kunstacademie zat – de trouwjurk voor mijn zus. Dat maakte wat in mij los. Dat mijn ontwerpen ervoor kunnen zorgen dat iemand straalt, zich mooi en vol zelfvertrouwen voelt, vind ik prachtig.”

PASSIE

“Mijn werk als fashion designer is mijn passie. Ik heb voor verschillende nationale en internationale modelabels gewerkt als Gaastra, Marlies Dekkers en Nike. Vorig jaar wilde ik iets anders. Iets nieuws, iets uitdagends. Dat werd Deal-75; een label met mooie jurkjes voor een feestje, voor op je werk en ook casual. Ik vind het belangrijk dat vrouwen en meiden zich in mijn kleding zelfbewust, aantrekkelijk en verzorgd voelen.”

Christa deed het gewoon!

GEZIN

“Ik woon samen met Eelco. Ik heb een dochter, hij twee zoons. Het is een vrolijke bende thuis. Druk, hectisch en ook heel gezellig. Een plek waar je jezelf kunt zijn en je veilig voelt, zou iedereen moeten hebben. Ik ben heel blij dat wij dit onze kinderen kunnen geven. Mijn dochter Floortje is elf en staat geregeld in mijn kast te graaien. De jurkjes die ik heb, wil zij ook. Dat bracht mij op het idee om kleding voor moeders én dochters te ontwerpen. Dat wilden Eelco en zijn zoons natuurlijk ook. Het idee was snel geboren; een family brand. Vanaf september heeft Deal-75 kleding voor het hele gezin.”

VERBINDING

“Ik bied mijn kleding aan via een webshop op Deal-75.com. Winkelen achter je computer is natuurlijk heel praktisch, maar het nadeel is dat je het niet kunt zien, voelen en passen. Daarom lever ik ook aan winkels, sta geregeld op festivals én geef fashionparty’s bij mensen thuis. Ik vind het belangrijk om nauw contact te houden met mijn klanten. Niet alleen om te zien hoe enthousiast zij zijn over de kleding van Deal-75, maar ook om te horen wat hun wensen zijn. Vrouwen en meiden vinden het heel fijn om ongegeneerd, met hun vriendinnen en onder het genot van een hapje en een drankje, lekker jurkjes te passen. Heel anders dan in een winkel. Echt leuk om te zien.”

GELUK

“Geluk ligt vaak veel dichterbij dan je denkt. Ik voel mij happy als ik bij de mensen ben die ik liefheb; mijn vriend, onze kinderen, mijn vrienden en familie. Het is zo cliché, maar je hart volgen is ook heel belangrijk. Ik ben er trots op dat ik dat heb gedaan. Het is me toch maar mooi allemaal gelukt. Dat geeft super veel energie. Deal with it, dat is mijn motto. Het maakt je een krachtig mens.”

Benieuwd naar de kleding van Christa of wil je een fashionparty thuis?
Kijk op www.deal-75.com.

Fotografie: Patrick Siemons