Huren nog steeds een goede keuze

0
4049
Van 't Hof Rijnland - Ambachtsschool

Bent u starter op de woningmarkt? Is uw oude woning net verkocht en bent u op zoek naar een nieuwe koopwoning? Wilt u gaan samenwonen met uw grote liefde of ligt u juist net in een scheiding? Dan is het huren van een woning bij Van ‘t Hof Rijnland een goede keuze. U weet maandelijks wat uw lasten zijn, heeft geen omkijken naar groot onderhoud en u heeft een ruime keuze uit beschikbare (duurzame) huurwoningen in uw directe regio. Woningen die passen bij uw leefsituatie.

Volgens Wilko Vermeulen, Hoofd Verhuur, is huren een goede keuze en heeft u aan Van ‘t Hof Rijnland een betrouwbare en flexibele partner. Met meer dan 19.500 woningen in de verhuur is het bedrijf één van de grootste aanbieders in de regio Zuid-Holland en Utrecht. De woningen worden in opdracht van institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars beheerd en verhuurd. Hierdoor heeft Van ‘t Hof Rijnland in elk segment zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten waarvoor u zich kunt inschrijven.

VOORDELEN VAN HUREN

Het huren van een woning heeft veel voordelen. Met een huurwoning bent u immers flexibel en weet u exact wat uw woonlasten zijn. Wanneer u huurt, verbindt u zich bovendien niet voor een lange termijn aan een woning zoals bij een koopwoning het geval is. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld eerst samenwonen wilt uitproberen of flexibel wilt zijn om op korte termijn elders te gaan werken of studeren. “Wij werken namelijk met een jaarcontract dat na deze eerste periode maandelijks opzegbaar is”, licht Wilko toe. “Bijkomend voordeel is dat u binnen ons aanbod van huurwoningen kunt verhuizen naar een woning die past bij een gewijzigde situatie als een gezinsuitbreiding of een scheiding.” Daarnaast bent u als huurder door de wet natuurlijk goed beschermd en heeft u altijd zekerheid over de woonlasten, want u weet wat u per maand kwijt bent aan huur.

Een ander bijkomend voordeel is volgens Wilko dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten van groot onderhoud. “Hiervoor zijn wij als verhuurder namelijk verantwoordelijk.” De woningen die in beheer zijn van Van ‘t Hof Rijnland verkeren bovendien altijd in goede staat. “Indien er onverhoopt toch een reparatie noodzakelijk is, dan staat onze technische dienst 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar. Wij werken daarbij met speciaal geselecteerde aannemers, waardoor de zorg voor uw woning immer gewaarborgd is.”

AMBACHTSSCHOOL GOUDA

En zoals gezegd, u heeft de keuze uit bestaande bouw en nieuwbouw. Een goed voorbeeld is volgens Wilko ‘De Ambachtsschool’ in Gouda. De Ambachtsschool is gebouwd in 1932 en heeft een uitstraling die karakteristiek is voor de Graaf Florisweg. Niet toevallig is de school nu een Rijksmonument. Nog altijd hangt er de sfeer van de jaren dertig. Met behoud van de charme is de school compleet gerenoveerd en verbouwd. Het resultaat: 64 prachtige appartementen en drie eengezinswoningen. Alle voorzieningen en uitvalswegen bereikt u bovendien in enkele minuten. De verwachte oplevering is het tweede kwartaal van 2017.”

CLUSIUS, LEIDEN

Een ander interessant project, speciaal voor studenten, is Clusius. “Op circa 900 meter afstand van Leiden CS worden aan het Dankmeijerpad namelijk 178 studentenwoningen gerealiseerd. Met het bos van Bosman, de Hogeschool Leiden en de sociale faculteit van de universiteit Leiden op loopafstand, worden er 28 studio’s en 150 kamers in gedeelde units verhuurd. Op fietsafstand bevindt zich het historisch centrum van Leiden met een volledig winkel en horeca aanbod. Een unit bestaat uit vijf studentenkamers met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en balkon. De kamers hebben een oppervlakte van ongeveer 12m2 en hebben een eigen badkamer en toilet. Dit is de perfecte kans om samen te wonen met vrienden of studiegenoten”, benadrukt Wilko.

CASTELLA, ALPHEN AAN DEN RIJN

Een andere trend om tegemoet te komen aan de grote vraag naar woningen is het ombouwen van kantoorgebouwen naar woonruimte. Zo ook bij het project Castella in Alphen aan den Rijn. “Het betreft de transformatie van het oude kantoorgebouw Rijnstaete naar 126 huurappartementen. Grote raampartijen, die zorgen voor een mooie ruimtelijke beleving in de appartementen, worden afgewisseld met metselwerk en zinken beplating. Tevens worden balkons aan de gevel geplaatst, zodat elk appartement over een eigen balkon beschikt. De appartementen beschikken over een woonkamer met keuken en een ruime slaapkamer. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het balkon. De moderne badkamer is te bereiken vanuit de slaapkamer. Verder heeft elk appartement een apart toilet en inpandige berging met eigen CV- en MV installatie.”

Interesse?

Bekijk het huuraanbod op www.hof-rijnland.nl.