Het Salzburger Saalachtal

Actieve avonturen voor jong en oud

0
3802
Almenwelt Lofer - Zomer

Daar, waar glooiende heuvels tegen trotse bergpieken opkijken, waar sprankelende beekjes door weelderige bergweiden hun weg naar het dal zoeken en het wassende water op echte mensen stuit, daar ligt het Salzburger Saalachtal. Een juweel van alpiene levensvreugde omgeven door ongerepte natuur. Waar mensen een plek treffen waar de automatische piloot uitgeschakeld wordt, het dagelijkse leven wordt vergeten en de accu weer opgeladen wordt. Families ervaren onstuimige avonturen op het water en in de bergen, paartjes genieten te samen van een adembenemend alpenpanorama en actieve senioren ontdekken de bergen vanuit het zadel van de comfortabele e-mountainbikes.

EÉN REGIO VOOR DE HELE FAMILIE

In het hart van de Pinzgau en gelegen in de drielandenhoek tussen Salzburg, Tirol en Beieren, vinden we het Salzburger Saalachtal met zijn pittoreske dorpjes Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach. Elk dorpje is uniek en toch met elkaar verbonden door de wildstromende Saalach. Samen vormen zij een ideale uitvalsbasis voor outdoor avonturen voor jong en oud. In het gehele Saalachtal worden oude gebruiken en tradities nog in ere gehouden en door de plaatselijke bevolking samen met de vakantiegangers uit binnen- en buitenland in de praktijk uitgeoefend. Dit alles in de onmiddellijke nabijheid van de cultuurstad Salzburg. De onbetwiste hoofdrolspeler is hier echter zonder enige twijfel de natuur. De bosrijke heuvels en de toppen van de Loferer en Leoganger bergen belonen wandelaars met frisse, schone lucht en een adembenemend uitzicht na een inspannende klim. In de beekjes en de kloven kan men de elementaire oerkrachten van het wassende water met alle zintuigen ervaren. En daar, waar ’s winters skiërs het landschap bevolken, wacht één van de mooiste alpine gebieden erop om door u tijdens de zomer ontdekt en onderzocht te worden. Kortom, een avontuurlijke speeltuin voor het hele gezin.

MET DE E-MOUNTAINBIKE DOOR DE BERGEN TOEREN

In het Salzburger Saalachtal liggen maar liefst 480 kilometers van gemarkeerde fietsroutes op u te wachten. Kris kras door het unieke landschap van midden-Pinzgau. Of u nu een ontspannen fietser of gedreven mountainbiker bent. Alle paden zijn goed onderhouden en voorzien van bewegwijzering. Met fietsvriendelijke accommodaties, een verhuuraanbod van meer dan 100 e-bikes en 24 oplaadpunten verspreid over de gehele regio kunt u met een gerust hart en in eigen tempo de omgeving verkennen. Als u het tijdens uw zomervakantie rustig aan wil doen, kunt u over het Tauernfietspad gemoedelijk van vakantiedorp naar vakantiedorp fietsen. Daarbij maakt u kennis met het dorpsleven zoals het echt is. Natuurlijk kunt u op deze tocht op tal van plaatsen een tussenstop maken in één van onze talrijke lokalen of restaurantjes.

HET WASSENDE WATER

Behalve fietsroutes zijn er vele zwemmogelijkheden, die voor een verfrissende afkoeling zorgen. Het recreatiebad Steinbergbad wacht in Lofer op u met een avonturenbad, wildwaterbaan en een groot kinderbad. En wie zich niet in het water wil ontspannen, grijpt gewoon naar de peddels. Want de Saalach heeft voor kajak- en raftingfans heel veel uitdaging in petto. Het borrelt, klotst, schuimt en spat. En het komt ook van alle kanten. Soms zelfs gewoon langs de kant van de weg uit een rotswand. Het baant zich door machtige kloven een weg naar beneden. Nu eens kabbelt het rustig in een brede stroom, dan weer raast het vlak langs de historische kloofpaden voorbij. Het bijzondere en mooie aan dit alles is, dat er zoveel indrukwekkende plaatsen en wegen in en langs het water zijn. Dankzij haar wilde, natuurlijke schoonheid is de Saalach bovendien één van de beste en mooiste rivieren voor raften, kajakken, wildwaterkanoërs en andere avonturiers. De rivier de Saalach, in het Salzburger Land, is een internationaal erkend wedstrijdparcours, waar jaarlijks, wildwater-kampioenschappen gehouden worden. De wilde stroomversnellingen van de rivier de Saalach zorgen voor een adrenaline-kick van elke avonturier. Als u de ‘funsport’ raften eens wilt proberen, ook in het Salzburger Saalachtal wordt u deze gelegenheid geboden. Naast het raften zijn er nog vele andere outdoor mogelijkheden zoals: kajakken, kanovaren, tubing, canyoning, of tandem-paragliden.

BELEVEN, ONDERZOEKEN, ONTDEKKEN

Of men nu op zoek is naar die ene, zeer speciale beklimming, de bergen liever op de e-bike onderzoekt, het wassende water in al haar facetten wil ontdekken of gewoon tijd en avontuur met familie wil doorbrengen in één van meest natuurlijke alpiene paradijzen. Het Salzburger Saalachtal en haar bewoners maken uw vakantie tot de mooiste dagen van het jaar.

Salzburger Saalachtal Tourismus
Lofer 310, A-5090 Lofer
T. +43 (0) 65 88 83 21
F. +43 (0) 65 88 74 64
info@lofer.com, www.lofer.com