‘Combinatie eGym en BenFit garantie voor succes!’

0
3486

Actioncenter Hoogland biedt een totaalconcept aan waarbij sport, ontspanning en lifestyle met elkaar samengaan. Naast de individuele activiteiten en groepslessen is het mogelijk om een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste of pedicure te bezoeken. Paradepaardje is de revolutionaire eGym-cirkel die in combinatie met het lifestyle voedingsprogramma BenFit garant staat voor succesvol afvallen.

Actioncenter Hoogland is gevestigd in het centrum van Hoogland. Al jaren is Actioncenter één van de meest gewaardeerde sportscholen van Amersfoort en dat komt volgens eigenaar Rene Eleveld door de ruime keuze aan groepslessen en kwaliteit van de begeleiding. Actioncenter was ook de eerste sportschool in de provincie Utrecht die yoga op het lesrooster had staan. “De gedachte dat je met een gezonde geest in een gezond lichaam je leven kunt verrijken is één van onze hoofdgedachten”, aldus René. “Daarom hebben wij in ons aanbod veel ruimte gemaakt voor body&mind lessen zoals yoga, pilates en bodybalance.”

AFVALLEN MET DE REVOLUTIONAIRE EGYM-CIRKEL?

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen gaan sporten is afvallen. Daarom biedt Actioncenter haar klanten de mogelijkheid om succesvol af te vallen door het combineren van de revolutionaire eGym-cirkel met het voedingsprogramma BenFit. De eGym-cirkel is een slimme combinatie van acht volautomatische toestellen. De eGym-coach stelt eenmaal alle toestellen voor u in en uw zitpositie en trainingsgewicht, worden automatisch bewaard op een chipkaart. “Op basis van de krachttest, die op elk toestel uw maximale kracht berekent, worden de trainingsgewichten aan uw persoonlijke trainingsniveau aangepast”, legt René uit. Elke deelnemer traint en wisselt vervolgens op hetzelfde moment, waardoor u binnen 30 minuten een complete workout doet. Zonder wachttijden en zonder dat het saai wordt. Tijdens de training krijg u via uw persoonlijke touchdisplay trainingsinstructies waardoor eventuele blessures of een onjuiste uitvoering van de beweging tot het verleden behoren. U traint dus snel, veilig en bovendien heel eenvoudig. Bovendien kunt u via de eGym-app uw eigen prestaties bijhouden. “Krachttraining is bovendien de beste training om af te vallen, omdat je (vet)verbranding naar een hoger niveau gaat. Niet alleen tijdens je training maar 24 uur per dag / 7 dagen per week. In combinatie met het lifestyleprogramma BenFit een garantie voor succesvol afvallen. En…”, zegt René met een brede glimlach “van krachttraining met eGym word je geen Popeye, maar krijg je wel een gezonder en fitter lichaam.”

BENFIT LIFESTYLE PROGRAMMA

“Het BenFit programma geeft je een wekelijks voedingsadvies, inclusief boodschappenlijst, individueel afgestemd op jouw lichaam en situatie. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar de energiebehoefte van jouw lichaam (op basis van jouw ruststofwisseling), naar de intensiteit van jouw werk én het aantal uren dat je sport. Een uniek gezond voedingsadvies voor jou op maat gemaakt.” BenFit Coach Erie Putman benadrukt dat BenFit geen dieet is. “Het bevat geen supplementen of maaltijdvervangende producten, maar het leert jou hoe je gezond eet. Een eetpatroon dat past bij jouw lichaam en dat je je leven lang vol kunt houden, doordat je lekker en verantwoord eet, maar zeker geen honger lijdt.” Het BenFit advies ondersteunt een verantwoord gewichtsverlies tot 1 kilo per week.

CARDIO VERSUS KRACHTTRAINING

Uit recent Europees onderzoek is gebleken dat een combinatie van cardio- en krachttraining binnen één fitness-sessie een lager rendement geeft. Het is dus beter om per fitness-sessie te kiezen voor of het één of het ander. Een goede en effectieve cardiotraining duurt bijvoorbeeld maar 10-15 minuten middels het High Intensity Interval Traning (HIIT) principe. “Het grootste voordeel hiervan is dat het minder tijd kost, en betere resultaten oplevert dan eindeloos op de loopband, fiets of crosstrainer te staan.” De eGym-cirkel speelt hier op in en onderscheidt zich door zich alleen te richten op krachttraining en niet cardio- en krachttraining af te wisselen.

SOCIALE OMGEVING

“Het is belangrijk dat de club vooral een leuke ontmoetingsplaats is voor de leden. Onze gezellige horeca draagt hier aan bij, maar ook ons aanbod aan extra activiteiten, zoals bootcamp en diverse workshops”, aldus René. “Wij willen passie en beleving in sport en gezondheid overbrengen. We hopen vooral dat men hier naartoe komt voor de ontspanning en niet omdat sporten ‘moet’. Bewegen kan namelijk ook leuk zijn en een sociale functie hebben.”

Heb je na het lezen van dit artikel vragen of wil je graag eens een gratis proefles volgen, stuur dan een mail naar info@actioncenter.nl of bel: 033-4808468

Actioncenter Hoogland
Hamseweg 2H, Hoogland (boven de Formido)
T. 033-2851280
www.actioncenterhoogland.nl

Fotografie: Joke Schut