Zelfs verliezen voelt beter in de mooiste bowling van Nederland

0
4347

“Ja, na de verbouwing in augustus is Dok 99 Rotterdam nu de mooiste bowling van Nederland!”, vertelt directeur Monique Delfgaauw mij trots wanneer ik haar een bezoek breng. De stoere industriële inrichting van de bar en eetcafe gecombineerd met twaalf bowlingbanen, zijn de garantie voor een onbezorgd en gezellige middag of avond uit met je gezin, vrienden, of teamuitje.

DOK99 NIEUWE STIJL

Hoewel ik altijd al gecharmeerd was van de thematische ‘Rotterdamse havenuitstraling’, moet ik eerlijk zeggen dat de nieuwe industriële stijl een schot in de roos is. Stoere bakstenen en blauw staal wisselen elkaar af en in combinatie met de eikenhouten tafels krijgt het geheel een stoere, maar warme sfeer. In combinatie met het nieuwe logo snap ik dan ook waarom Monique zo enthousiast is over de nieuwe inrichting. “Het ontwerp is van Ferry Tabeling en de hele verbouwing heeft slechts negen dagen geduurd”, zegt Monique trots. Dat verklaart een hoop. De Heineken-architect staat namelijk bekend om gewaagde ontwerpen die een restaurant een compleet nieuw look & feel geven. De details zijn talloos en je kijkt je ogen uit. Van metalen ‘New York Ceiling tiles’ tot aan stoere stationslampen. De massief eiken bowlingbanken hebben geweldig zitcomfort en de leren rugleuning maken het geheel compleet. Ook is er gedacht aan een extra klimaatsysteem en verrassende akoestische doeken met fotoprint boven de banen. Ondanks de luxere metamorfose bieden de tarieven echter nog steeds veel waar voor je geld. Goed eten, uitstekende sfeer. Kortom, geen woorden maar … bowlen!

MÉÉR DAN EEN BOWLINGBAAN

Dok 99 is echter zoveel meer dan een bowlingbaan. Waar veel bowlingbanen slechts een simpele eetcorner hebben, is Dok 99 Rotterdam eigenlijk meer een eetcafé met daarbij bowlingbanen. Maar dan wel de mooiste van heel Nederland. Alleen hier kun je heerlijk genieten in een geweldige ambiance van bijvoorbeeld de Bowlershap op maandag, dinsdag en woensdag (inclusief 1 uur gratis bowlen) voor slechts € 14,99. Of met je vrienden buiten op het terras zelf barbecuen of een heerlijk steengrill-arrangement waar Dok 99 in de wijde omgeving al jarenlang bekend om staat. Het eetcafe biedt 90 zitplaatsen, afgescheiden van de bowlingbanen.

BOWLEN IS WEER HOT!

Bowlen is weer hot merkt Monique op. “We zien groepjes jongeren die voordat ze de stad ingaan eerst bij ons een uurtje komen bowlen of gezinnen die in plaats van een avondje bankhangen met elkaar de strijd aangaan. En dan maakt de mogelijkheid om dit te combineren met een snelle hap of twee uur gezellig met elkaar grillen het compleet. De combinatie van een activiteit met aansluitend eten is heel populair in alle doelgroepen die op zoek zijn naar een uitje.”

De Bowlershap heeft uitstekend gesmaakt en tijdens het bowlen ben ik er in geslaagd om de bal niet op mijn voeten te laten vallen. Helaas heb ik wel verloren. Maar het was een leuk bezoek en ik ben, zoals eerder gezegd, aangenaam verrast over de metamorfose die Dok99 Rotterdam heeft ondergaan. Ik durf dan ook te zeggen dat dit de mooiste bowling van Nederland is.

Dok 99 Rotterdam
Straatweg 99, Rotterdam
T. 010-4220748
www.dok99rotterdam.nl