Typisch Tipo

0
3994

De nieuwe sedan van Fiat is er volgens Ralph van Croonenborgh van Preuninger Automotive voor iedereen. “De nieuwe Fiat Tipo heeft niet alleen een degelijk design maar ook een Italiaanse twist. Zo is hij van binnen ruim en comfortabel genoeg om het gezin te vervoeren en heeft hij van buiten een sterke uitstraling die ook voor de zakelijke rijder zeer geschikt is. Zo herinnert de sportieve grille u eraan dat u in een Italiaanse auto rijdt.”

OUDE NAAM, NIEUWE AUTO

Tipo is een bekende typenaam. “Meer dan twintig jaar geleden stopte Fiat met de productie van de Tipo, maar hij is terug. De laatste Fiat die deze naam droeg, was het model waarvan tussen 1988 en 1995 bijna twee miljoen exemplaren zijn verkocht. Dat model werd mede dankzij zijn uitgebreide gebruiksmogelijkheden en de riante interieurruimte bij compacte buitenafmetingen met de titel ‘Auto van het Jaar 1989’ bekroond”, aldus Ralph. Dezelfde kwaliteiten kenmerken de nieuwe Tipo. En de eerste prijs is ook al binnen, want de Tipo is door Autobest uitgeroepen tot ‘Best Buy Car of Europe 2016’.

FUNCTIONEEL DESIGN

De Fiat Tipo is ontworpen door Centro Stile Fiat in Italië waar een team van meer dan tweeduizend mensen bijna drie jaar aan de ontwikkeling heeft gewerkt. Het resultaat is een fraaie, functionele auto die compacte buitenmaten combineert met een grote bagageruimte (520 liter). Een terugkeer naar het C-segment, waar Fiat naar eigen zeggen veel te lang afwezig is geweest. De vierdeurs sedan is 4,54 meter lang, 1,79 meter breed en 1,49 meter hoog. Dankzij de wielbasis van 2,64 meter is het interieur bijzonder ruim. Het Italiaanse design maakt deze auto uniek in zijn segment. Later dit jaar zal Fiat de hatchback op de markt brengen en de station uitvoering volgt begin 2017. De hatchback van 4,37 meter lang heeft 440 liter aan bagageruimte. De station doet hier nog 110 liter bovenop. In beide gevallen kan de achterbank neergeklapt worden (60/40).

PRIVATE LEASE

Bent u op zoek naar een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand waarin alle kosten meegenomen zijn? Dan is private lease voor u de oplossing. Dit is een goed alternatief voor financiering. “Private lease is erg in opkomst”, vertelt Ralph. “Voor een vast bedrag per maand, dat u kunt vastzetten voor bijvoorbeeld vier jaar, heeft u alles. Wegenbelasting, verzekering en onderhoud is bij deze prijs inbegrepen. Alleen de brandstof betaalt u zelf. Private lease is in feite Full operational lease, maar dan voor particulieren. U bepaalt de auto, opties, looptijd en kilometrage, vervolgens kan er direct voor u een berekening gemaakt worden. Zo kunt u de Fiat Tipo al vanaf EUR 399 per maand leasen.”

OVER PREUNINGER

Autobedrijf Preuninger is al meer dan 90 jaar actief in de mobiliteitsbranche. Het bedrijf wenst trots te kunnen zijn op de bijdrage die zij levert aan het in stand houden en het uitbouwen van principes die van belang zijn voor het leven van mensen en hun directe omgeving nu en in de toekomst.

MEER WETEN?

Ga nu snel naar de showroom voor een proefrit met deze ‘typische Tipo’.

Preuninger Automotive
Argonstraat 8, Zoetermeer
T. 079-3181818
www.preuninger.nl