“Onzichtbare hoortoestellen” Eindelijk! Ze bestaan!

0
3522

In Nederland heeft ruim 10% van de bevolking last van gehoorverlies, waarvan maar liefst 50% jonger dan 55. Vaak wordt gehoorverlies door de langzame gewenning niet herkend of is het nemen van een hoortoestel een hoge drempel. Veelal heeft dit te maken met hoe zo’n toestel er uit ziet. Connect Hearing brengt daar met de revolutionaire ‘Lyric’ een einde aan. Een onzichtbare ‘in oor’ oplossing die uw kwaliteit van leven sterk verbetert.

Volgens Gijs Makker van Connect Hearing in Laren dragen mensen pas gemiddeld vanaf hun 70e levensjaar een hoortoestel, terwijl ze al jaren met problemen kampen. “Onverstandig en onnodig. Bij 90% van de mensen met gehoorverlies kan een hoortoestel namelijk de communicatie verbeteren. En juist communicatie is zo belangrijk. Goed horen zorgt immers voor verbetering van persoonlijke relaties, zoals meer intimiteit en een afname van verstoorde, negatieve communicatie. Als je slechthorend bent en een hoortoestel draagt, dan neemt je gehoorverlies en met name de spraakverstaanbaarheid minder snel af dan wanneer je geen hoortoestel draagt.” Gijs adviseert mensen met gehoorproblemen dan ook om niet te lang te wachten, omdat uit onderzoek is gebleken dat dit uw levenskwaliteit aanzienlijk kan beïnvloeden.

SIGNALEREN GEHOORVERLIES

In verreweg de meeste gevallen treedt gehoorverlies niet van de ene op de andere dag op. Gehoorverlies is echter wel een kwaal waar veel mensen last van hebben. “Het begint vaak met de televisie steeds iets harder zetten of op verjaardagen gesprekken minder goed kunnen volgen”, legt Gijs uit. “En juist omdat uw gehoor zo geleidelijk minder wordt, is het moeilijk om dit probleem te onderkennen en de stap te nemen naar een hooroplossing. Uw hersenen passen zich namelijk gewoon aan de nieuwe situatie aan en compenseren de verzwakte signalen die afkomstig zijn van uw oren. Na een tijdje vergeten uw hersenen letterlijk hoe te horen, omdat ze zich het geluid van woorden niet herinneren.” Dat is jammer, want een oplossing om weer echt 100% te kunnen genieten is dichterbij en een stuk makkelijker dan u wellicht denkt.

‘IN OOR’ OPLOSSINGEN

Gijs begrijpt zeer goed dat mensen opzien tegen een hoortoestel. “De meeste mensen willen immers geen hoortoestel zichtbaar achter hun oor. Dan voelen ze zich oud en hulpbehoevend. Begrijpelijk en tevens onbegrijpelijk. In landen als de Verenigde Staten heeft maar liefst 80% van de gebruikers een ‘in oor’ oplossing die nauwelijks zichtbaar is. In Nederland daarentegen is dat percentage minder dan 10%.” Dat komt volgens Gijs voornamelijk omdat we hier een hoortoestel vergoed krijgen vanuit de zorgverzekering en dan is een ‘ouderwetse’ en kwalitatief mindere oplossing nu eenmaal veel goedkoper. “Bij Connect Hearing ligt de focus echter op kwaliteit en excellente hooroplossingen waarmee u 24 uur per dag weer met de volle 100% kunt genieten van de fijne dingen in het leven. Vanaf dit jaar hebben wij daarom besloten om ons te richten op de particuliere markt.”

LYRIC: 100% ONZICHTBAAR

Een goed voorbeeld van de gevanceerde high end hooroplossingen bij Connect Hearing is volgens Gijs de ‘Lyric’. “De Lyric is een revolutionair hoortoestel van Zwitserse makelij dat door een van onze erkende Lyric-specialisten diep in het benige gedeelte van de gehoorgang geplaatst wordt, zodat het hoortoestel zich op ongeveer 4 mm van het trommelvlies bevindt. Bij het plaatsen komt geen chirurgische ingreep of verdoving te pas. Daarnaast is de Lyric niet alleen onzichtbaar, maar blijft deze ook nog eens maandenlang onmerkbaar in de gehoorgang van de drager zitten.” Mensen die op esthetisch vlak naar perfectie streven, ongeacht hun leeftijd en geslacht, vinden in Lyric de oplossing. Bij kale mannen is het volledig onzichtbaar en ook vrouwen kunnen voortaan voor een kort kapsel kiezen, hun haar opsteken of achter de oren stoppen zonder dat iemand ooit ziet dat ze een hoortoestel dragen.

VOORDELEN LYRIC

De Lyric heeft volgens Gijs talloze voordelen ten aanzien van een traditionele ‘buiten oor’ oplossing. Bijvoorbeeld op het gebied van geluidskwaliteit. “Uit recent onderzoek blijkt dat 91% van de gebruikers zeer tevreden is over de geluidskwaliteit van de Lyric. En 86% van de Lyric-gebruikers is het ermee eens dat de geluidskwaliteit van de Lyric-hoortoestellen te vergelijken is met natuurlijk geluid.”Dit komt mede door het feit dat de Lyric door de diepe plaatsing in de gehoorgang gebruik kan maken van de natuurlijke anatomie van de oorschelp.

ELK KWARTAAL DE NIEUWSTE LYRIC

Een ander voordeel is dat u de Lyric niet uit hoeft te doen als u bijvoorbeeld gaat slapen. De Lyric heeft namelijk een batterij die drie maanden mee gaat. Hierdoor hoort u ieder uur van de dag en elke dag van de week weer optimaal. Douchen, slapen en sporten zijn geen probleem meer door de speciale coating die uw toestel beschermt tegen vocht en oorsmeer. “En zodra de batterij leeg is, plaatst een Lyric-specialist een nieuw toestel met de meest recente Lyrictechnologie, dit zonder talloze afstemmingen of de installatie van ingewikkelde programma’s. Geen enkel ander hoortoestel ter wereld heeft deze kenmerken”, vertelt Gijs met gepaste trots. “We hebben overigens ook andere hightech oplossingen. Er zijn zelfs hoortoestellen die een draadloze verbinding met uw smartphone mogelijk maken, waardoor u handsfree kunt bellen via uw ‘in oor’ hoortoestel.”

ADVIES OP MAAT

Als extra service biedt Connect Hearing de mogelijkheid om gedurende een paar weken proef te draaien. “Na het eerste gesprek kunt u het gekozen hoortoestel, wat wij eerst op maat maken zelf uitproberen. We stellen het toestel dan samen met u in op basis van de metingen uit het hoorconsult. En indien gewenst koppelen we het zelfs aan uw smartphone. Vervolgens sturen we uw toestel bij aan de hand van uw eigen ervaringen, Zo kunt u zelf ervaren wat het prettigst is. Deze proefperiode is kosteloos en vrijblijvend.”

INTERESSE?

Connect Hearing biedt op maat gemaakte kwaliteitsoplossingen al vanaf EUR 25 per maand, inclusief de professionele en persoonlijke begeleiding van gecertificeerde gehoorspecialisten. Wilt u meer weten over de gehooroplossingen van Connect Hearing, bezoek dan de website voor een audicien bij u in de buurt.

www.onlinehoortoestel.nl
www.onzichtbaarhoren.nl
www.lyrictesten.nl

Fotografie: Nico Brons