Dé ruimte voor cultuur!

0
4029

De Garenspinnerij aan de Turfsingel is een monumentaal gebouw, speciaal ingericht voor alle cultuurliefhebbers in Gouda. Het Cultuurhuis is de vaste locatie voor Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Kunstpuntgouda, StudioGonz en het Netwerk Amateurkunst. Hier vind je alle muziekgenres: van pop tot klassiek, hier kun je kiezen uit klassikale of individuele lessen, hier kun je kijken en luisteren of meedoen!

CURSUSSEN EN LESSEN

Zowel Kunstpuntgouda als het Jeugdtheaterhuis geven cursussen en lessen in het Cultuurhuis. Je kunt kiezen uit de disciplines: Beeldend (2D of 3D), Dans, Media, Muziek en Theater (jeugd en volwassenen). Er is kort aanbod maar er zijn ook jaarcursussen voor de liefhebbers.

Cursusaanbod 2016-2017

 • www.jeugdtheaterhuis.nl
 • www.kunstpuntgouda.nl

WORKSHOPS

Scholen volgen hier regelmatig workshops. Professionele kunstenaars en musici geven les aan leerlingen van zowel primair als voortgezet onderwijs. Ook particulieren bezoeken regelmatig het Cultuurhuis om samen iets te leren. Dit kan gaan om een groep volwassenen (vrijgezelle, jubileum), kinderen (verjaardag) of gemengde groepen (familieweekend). Bedrijven combineren graag een training, vergadering of presentatie met een workshop en een borrel. Net dat beetje extra!

Contactpersoon
Chantal Klerkx (chantal@kunstpuntgouda.nl)

EXPOSITIES

Cultuurhuis Garenspinnerij heeft een expositiewand. Deze wordt permanent gebruikt om werk te tonen van cursisten en professionele kunstenaars. Neem een keer een kijkje! De toegang is gratis.

WINKEL

In de foyer vind je een winkel met kunstenaarsbenodigdheden. De winkel is natuurlijk toegankelijk voor cursisten maar ook bezoekers van buitenaf.

Contactpersoon
Karen Zwaan (winkel@kunstpuntgouda.nl)

Openingstijden

 • Maandag / Dinsdag: 09.00 – 13.00 uur / 16.00 – 21.00 uur
 • Woensdag / Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
 • Vrijdag: 09.00 – 13.00 uur / 20.00 – 21.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 13.00 uur

STUDIOGONZ

StudioGonz is een sociëteit en een opstappodium voor beginnende bands. Verder zijn er vaak creatieve activiteiten zoals jamsessies, thema avonden, spellenmiddagen en uiteraard optredens van (regionale) bands, singer-songwriters en DJ’s. Bekijk het complete programma op www.studiogonz.nl.

VERHUUR

Bedrijven en particulieren kunnen een zaal, studio of lokaal te huren. Indien gewenst met technische ondersteuning, de mogelijkheid om een borrel te drinken en te dineren. Het Cultuurhuis biedt ruimte voor: concerten, presentaties, voorstellingen, workshops, vergaderingen, lezingen & debatten, feesten, seminars, repetities, trainingen en andere activiteiten. Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden en specificaties met de afdeling verhuurzaken.

Contactpersoon
Remco Beeskow (verhuur@cultuurhuisgarenspinnerij.nl)

PODIUMAGENDA

 • 16 september – Zing vanuit je Hart (Lambert Mutsaers)
 • 22 september – Gouda Singels
 • 25 september – ’Een Groene Harts Droom’ (voorstelling)
 • 1 oktober – ATP Festival 2016 (Amateur Theater Producties)
 • 8 oktober – Gouda Oost-West (workshops)
 • 8 oktober – Open Atelier Gouda
 • 22 oktober – Pianokwartet (concert Kunstpuntgouda)

GOUDSE POPRONDE

NIEUW! De Popronde komt naar Gouda! Toegang voor dit evenement is gratis. Op 2 oktober treden op in het Cultuurhuis: The Bagger and the Bass, The Rising Sun, Orange Mapelhood, The Overslept (StudioGonz). David Benjamin, Belle of Louisville (foyer). Radio Eliza, Jo Goes Hunting (theaterzaal).

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34, Gouda
T. 0182-527238
www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/agenda