Een einde aan rug- en nekklachten

1
4269

Meer dan 80% van de bevolking krijgt tijdens het leven te maken met rug- en of nekklachten. Vaak worden deze klachten ‘behandeld’ met symptoombestrijdende medicijnen als paracetamol en ontstekingsremmers waarbij aan de onderliggende oorzaak voorbij wordt gegaan. Wanneer andere behandelingen geen blijvend resultaat hebben geboekt, dan kan de Krullaards Perfect Reset methode uitkomst bieden.

Rug- en nekpijn ontstaat volgens Marlon Borkulo van Fosteo Rotterdam op allerlei manieren. “Soms is het aanwijsbaar, bijvoorbeeld door overbelasting van de spieren bij tillen, een val of struikelen. Ook kan er pijn ontstaan in rug, nek en schouders door verkramping veroorzaakt door stress. In bepaalde beroepsgroepen en bij topsporters die veel van hun lichaam vragen kunnen ook klachten ontstaan”, legt Marlon uit. “In veel gevallen ligt de diepere oorzaak echter in een scheefstand van het bekken.” Een scheefstand van het bekken leidt tot fricties (verwringingen) in de wervelkolom waardoor wervels een andere stand aannemen en zenuwen bekneld kunnen raken. Nek- en lage rugklachten kunnen daarvan het gevolg zijn.

PIJNKLACHTEN

Volgens osteopaat Hélène Fokker belemmert rug- en nekpijn veel mensen in het dagelijks functioneren. En dat ondanks de aandacht voor een gezonde leefstijl, goede arbeidsomstandigheden en voldoende ontspanning. “Door deze pijnklachten is het bewegen moeilijker of bewegen mensen zo weinig mogelijk. Dit heeft veel gevolgen voor allerlei aspecten van het leven, zoals het vermijden van activiteiten, stoppen met sporten of het opgeven van een hobby”, aldus Hélène. “En dat is helemaal niet nodig met de Krullaards Perfect Reset methode (KPR)!”

KPR-METHODE

De KPR-behandeling is na 12 jaar onderzoek door een gerenommeerde Nederlandse fysiotherapeut in samenwerking met specialisten van de afdeling Neuroscience van het Erasmus Medisch Centrum ontwikkeld. Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde en gepatenteerde trilplaat, zorgt deze methode ervoor, dat de scheefstand van het bekken wordt opgeheven.

BASISFUNCTIEONDERZOEK

“Om te bepalen of de KPR-therapie geschikt is voor u, is een basisfunctieonderzoek nodig”, legt Marlon uit. “Zo kunnen we bepalen of de behandeling ook voor u effectief kan zijn, want scheefstand van het bekken als gevolg van een anatomisch beenlengteverschil kan bijvoorbeeld niet behandeld worden.” Volgens Hélène zijn doorgaans slechts drie behandelingen nodig om de rug- en nekklachten significant te verminderen. “We hebben inmiddels een succesratio van meer dan 90%”, zegt Hélène trots. “Dat betekent dat het rechtzetten van het bekken bij minimaal 9 van de 10 patiënten succesvol is gebleken. Zij kunnen nu veelal zonder pijnklachten weer volop genieten van het leven.”

ERVARINGSDESKUNDIGE

Als ervaringsdeskundige kan Marlon hier volop over meepraten. “Ik liep al jaren met ernstige rug- en nekklachten rond en ik had al van alles geprobeerd. Van pijnstillers en ontstekingsremmers tot aan allerlei soorten massage, fysiotherapie en zelf chiropractie. Alles hielp een beetje, maar was helaas ook steeds van tijdelijke aard. Toen ik met de KPR-methode werd geconfronteerd was ik erg sceptisch, want zeg nu zelf, drie behandelingen klinkt wel erg als een ‘wonder’. Maar ik moet toegeven dat het mijn leven positief heeft veranderd. Zo erg zelfs, dat ik daarna besloot om ook anderen kennis te laten maken met de KPR-methode.” In november 2014 voegden hij daad bij het woord en openden Hélène en Marlon Fosteo Rotterdam.

WAT IS OSTEOPATHIE

Hoofdpijn, maag-/darmklachten, chronische rug-, nek- en schouderklachten, uitstralende pijn in armen of benen, huilbaby’s, pijnklachten na operaties. Dit is nog maar een deel van de klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kan. Een osteopaat onderzoekt en behandelt het hele lichaam met als doel bewegingsbeperkingen van zowel gewrichten als organen op te lossen. Een osteopaat gebruikt hiervoor uitsluitend zijn handen. Waar een fysiotherapeut zich meestal lokaal richt op de plek waar iemand last heeft, kijkt een osteopaat breder. Gewrichten moeten soepel zijn anders kunt u (pijn)klachten krijgen, maar wist u dat een goede beweeglijkheid ook geldt voor organen en de schedel? De darm en de maag moeten bijvoorbeeld goed kunnen bewegen om het voedsel te verteren en te verplaatsen.

OSTEOPATHIE EN BABY’S

Osteopathie wordt vaak toegepast bij baby’s en kinderen. Als een geboorte te snel of te langzaam is verlopen kan bijvoorbeeld de nek of een ander deel van het lichaam een kwetsuur oplopen. Aangezien baby’s niet kunnen praten gaan zij huilen. Vaak zie je ook een voorkeurshouding, onrustig gedrag of spugen zij meer dan gemiddeld. Mocht uw prins(esje) zich ‘apart’ gedragen kunnen wij vrij snel de bewegingsbeperking in het lichaam vinden en oplossen.

OVER FOSTEO

Fosteo heeft zich gespecialiseerd in Osteopathie, Fysiotherapie en de Krullaards Perfect Reset behandeling. Osteopathie en KPR sluiten volgens Marlon perfect op elkaar aan. “Wij zijn overigens de enigen in Nederland die deze unieke combinatie aanbieden. Met de KPR-methode zetten we iemands rug recht en met de aanvullende osteopathie-behandeling zetten we de puntjes op de ‘i’.”

Fosteo Rotterdam
Burgemeester Hoffmanplein 30 A, Rotterdam
010-7371869 | 06-15901333
www.fosteo.nl

Fotografie: iStockphoto

1 REACTIE