Windsurfen weer 100% familiesport!

0
4144

Eind jaren tachtig was het windsurfen dé sport voor het hele gezin! Maar door alle technische ontwikkelingen werd het een sport welke steeds moeilijker te beoefenen werd en alleen voor de happy few, die met veel wind konden windsurfen. Het familie surfgevoel verdween… Maar deze vorm van windsurfen is helemaal terug in een nieuwe en gemakkelijke variant!

INFLATABLE WINDSURFBOARDS

Euro Funcenter geeft sinds vorig seizoen windsurfles op inflatable SUP’s, de zogenaamde windsups. Op deze boards kun je naast windsurfen ook Stand Up Paddelen. Is er even geen wind, kun je met een peddel toch het water op. Door de laatste technieken zijn deze boards superstabiel, licht én alles past in een rugzak! Dus een geschikte sport waar het hele gezin profijt van kan hebben. De boards zijn zacht en kunnen tegen een stootje. Het mooie is natuurlijk dat ze opblaasbaar zijn en zodanig gemakkelijk op te bergen zijn.

INFLATABLE TUIGAGES

Een andere revolutionaire ontwikkeling is de zogenaamde iRig. Het tuigage wat bestond uit een mast, een giek en een zeil is nu vervangen door een inflatable tuig! Door de verschillende maten is er voor de kleinste kids vanaf 6 jaar tot de grootste volwassene een iRig! De ontwikkeling van de iRig komt uit het populaire kitesurfen. Deze fabricage technieken zijn heel slim toegepast zodat het nieuwe tuigje ook ultrastijf blijft bij meer wind, zodat het gebruikt kan worden om te windsurfen.

ALLE NADELEN WEG!

Geen zware grote lompe boards meer. Geen imperiaal op dak, geen gesjouw met tuigages plus een volwaardige SUP erbij! Ook mooi is dat de prijs aantrekkelijk is! Een windsup inclusief peddel koop je al voor € 799 en een iRig vanaf € 349.

KIDS WINDSURFLESSEN OP DE ZEVENHUIZERPLAS

Vanaf juni zijn ze er weer! Ben je tussen de 9 en 16 jaar? Schrijf je dan in voor de 4 daagse cursussen voor slechts €99. Je leert met leeftijdsgenoten in groepsverband windsurfen op de snelste wijze! Succes verzekerd! Lees meer op www.eurofun-academy.com, bel 088-2733311 of schrijf je direct in via romana@eurofun.nl.

Foto’s: Euro Funcenter