Wees zuinig op uw wervelkolom

0
3644

Meer dan 80% van de bevolking krijgt tijdens het leven te maken met rug- en of nekklachten. Vaak worden deze klachten ‘behandeld’ met symptoombestrijdende medicijnen als paracetamol en ontstekingsremmers waarbij aan de onderliggende oorzaak voorbij wordt gegaan. Wanneer andere behandelingen geen blijvend resultaat hebben geboekt, dan kan een elektrische massagestoel uitkomst bieden. Haal nu uw persoonlijke masseur in huis en laat u masseren wanneer het u uitkomt.

Rugklachten behoren volgens Bart ten Oever van TotalSeat in Amersfoort tot de meest gehoorde medische klachten. “Dagelijks ondervindt 1 op 3 mensen in meer of mindere mate langdurig pijn in de rug. Door ons leefpatroon (zitten voor de computer, in de auto, voor de televisie maar ook door toedoen van stress) verkeren we namelijk vele uren in een slechte lichaamshouding”, legt Bart uit. “Ons bewegingsapparaat is echter niet gebouwd op langdurig zitten. Door deze slechte houding treedt een corrigerende spierspanning op in het gebied van de nek en de onderrug en verslappen de spieren die noodzakelijk zijn voor een goede houding. Hierdoor kunnen rug en lichaam niet meer ontspannen. Een bezoek aan de fysiotherapeut of masseur is dan een vaak gekozen oplossing.” U kunt volgens Bart echter ook kiezen voor een elektrische massagestoel. Iets wat in Azië al vele jaren gemeengoed is en zelfs tot statussymbool is verheven.

VITALITEIT

U heeft ongetwijfeld al eens op een vliegveld, een wellnesscenter of een hotel in een massagestoel gezeten. En met een eigen stoel thuis kunt u er gebruik van maken wanneer het u uitkomt. Ontspanning in een massagestoel levert volgens Bart een positieve bijdrage om u gezond, productief en vitaal te houden. En dat is dan weer een mooie link naar de oorsprong van massage: het brengen van een lichamelijke en geestelijke ontspanning, nog voordat lichamelijke klachten zich voor gaan doen. “De huidige generatie massagestoelen geven een dermate goede massage dat gebruikers ervan keer op keer echt verrast zijn.” De dagelijkse aandacht in de vorm van een massage voor de rugspieren en stimulering van de doorbloeding van het ruggebied zorgt voor verlichting van rugpijn. De kwaliteit is bovendien vergelijkbaar met een stoelmasseur”, aldus Bart. “Nog opmerkelijker is hoe snel gebruikers van hun klachten af zijn of dat de pijn aanzienlijk minder is geworden.” Een massagestoel is overigens verrassend betaalbaar. Voor circa € 2.000 heeft u al een complete massagestoel thuis staan.

WERKING MASSAGESTOEL

Voorafgaand aan een massage scant de stoel u op lengte, zodat de massage altijd op de juiste hoogte begint. De massagestoel past vervolgens een combinatie toe van diverse massagetechnieken waaronder de bekende Shiatsu. “De handmatige modus geeft de gebruiker de mogelijkheid bovendien de mogelijkheid om zelf de plaats en vorm van de massage te kiezen. Luchtdrukkussens (airbags) zorgen daarbij voor een aangename massage van rug, billen, benen en eventueel voeten”, legt Bart uit.

MASSAGESTOEL OP DE WERKPLEK

Steeds meer bedrijven gaan over tot de aanschaf van een massagestoel. Hiermee bieden zij hun personeel een gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde, namelijk een masseur die altijd beschikbaar is zonder afspraak. Daarnaast werkt het gebruik van de massagestoelen preventief gunstig op het ziekteverzuim. Gezonde werknemers zijn bovendien enthousiaster en productiever.

DE VELE VOORDELEN VAN EEN ELEKTRISCHE MASSAGESTOEL

  • verbetert & stimuleert bloedsomloop
  • ontspant spieren
  • stress reductie
  • activeert stofwisseling
  • positief effect op psyche
  • bevordert afvoer afvalstoffen
  • positief effect op schouder- & rugklachten
  • vermindert de druk op de wervels en tussenwervelschijven

MEER WETEN?

In Amersfoort heeft TotalSeat een testcentrum waar een elektrische massagestoel in alle rust kan worden uitgeprobeerd. Laat u verrassen door de positieve effecten van een elektrische massagestoel en doorbreek de vicieuze cirkel van ontregelde spieren en door spanning veroorzaakte klachten. Bel voor een afspraak 033 30 200 10 of kijk op www.totalseat.nl.

TotalSeat
Spaceshuttle 6-G, Amersfoort
T. 033-3020010
www.totalseat.nl

Fotografie: Nico Brons