Luister naar je innerlijke kompas!

0
4027

Veel mensen hebben geleerd om zich (onbewust) aan te passen aan wat de omgeving van hen verlangt. We willen graag aardig zijn en erbij horen en we zijn soms ver verwijderd geraakt van onze innerlijke leiding, onze wensen en verlangens. Durf samen met Sandra Valk van Sensibel kennis te maken met je innerlijke kompas en geef weer kleur aan je leven.

Je kunt volgens Sandra je leven positief veranderen als je beter naar jezelf zou leren luisteren. Luister naar de signalen van je lichaam en gevoel. En zeg eens wat vaker NEE als iets niet goed voelt. We willen graag aardig zijn tegen anderen maar zijn ondertussen heel onaardig tegenover onszelf. Als je dit maar lang genoeg doet, dan ontstaan er vanzelf allerlei emotionele en fysieke klachten. Steeds meer mensen lopen vast in hun werk en relaties. Sandra Valk van Sensibel daagt je uit om je aannames nog eens onder de loep te nemen. ‘Van wie moet dat?’ ‘Wil je dat nog?’ Dit zijn vragen die zij regelmatig aan haar klanten stelt. Zij legt de regie weer terug bij jou. Wat kun JIJ doen om je NU beter te voelen? Hierbij legt zij de nadruk op zelfliefde.

JE KUNT JEZELF HELEN

Fysieke en emotionele klachten zijn volgens Sandra tekenen dat je iets blijft volhouden wat je eigenlijk niet meer wilt. Of dat je juist iets niet doet wat je wél zou willen. In ieder geval is het een teken dat we teveel stress en spanning ervaren en te weinig rust, vertrouwen, liefde en levensvreugde. Hoe start je met aardig zijn voor jezelf? Volgens Sandra doen we er goed aan om onze aandacht te leren richten op ons innerlijk en op ons gevoel. “En je kunt je manier van denken veranderen. Vaak denk je onbewust negatieve dingen over jezelf. Als je tegen een kind alleen maar zegt wat het niet goed doet, dan wordt het vanzelf gespannen en angstig. We zijn vaak heel goed geworden in zelfondermijning. Ik spoor mensen aan om zichzelf juist meer te waarderen en te kijken naar positieve aspecten. En geloof mij, dat voelt vele malen beter!”

ERVARINGSDESKUNDIGE

Sandra’s leven is de afgelopen 10 jaar in positieve zin drastisch veranderd. “Ik kom uit een situatie van chronisch ziek zijn (ernstige huidziekte, allergieën en astma) en ik heb hierdoor een groot deel van mijn leven in ziekenhuizen doorgebracht. Via allerlei opleidingen en therapieën heb ik mijn bewustzijn over mijzelf en de mensheid vergroot. Ik heb geleerd om van mijzelf te houden en om naar mijzelf te luisteren en sindsdien is alles beter. Nu is mijn leven één groot en mooi avontuur geworden en is mijn gezondheid met sprongen vooruit gegaan. Achteraf gezien hebben mijn uitdagingen mij de mooiste lessen geleerd en kan ik mijn ervaringen nu gebruiken om anderen verder te helpen.”

BEGELEIDING OP WEG NAAR MEER LEVENSGELUK EN GEZONDHEID

Sandra is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die op de een of andere manier vastlopen in hun leven of op zoek zijn naar meer zingeving en levensgeluk. Vaak zijn het hoogsensitieve vrouwen in de leeftijd van 30 tot 55 jaar, maar ook mannen en jonge mensen weten hun weg naar Sensibel steeds vaker te vinden. Sandra werkt sinds 2009 als counselor en coach in haar eigen praktijk. “Daarnaast ben ik sinds enkele jaren actief als healer en therapeutisch medium. Sinds twee jaar geef ik trainingen en workshops op het gebied van bewustzijn en spiritualiteit. Je kunt onder andere terecht voor intuïtieve ontwikkeling en een opleiding in healing, trance en mediumschap.” In haar sessies en lessen werkt Sandra graag met ontspanningsoefeningen en geleide meditatie, waardoor je makkelijk tot rust komt. “Ik heb gemerkt dat het effectief is om via (een lichte) trance het bewuste direct in verbinding te brengen met het onderbewuste. Je komt dan sneller tot inzichten dan door er alleen over te praten. Het stelt je in staat om bewust nieuwe keuzes te maken”, aldus Sandra. “Je leert om te leven vanuit je hart en gevoel en hierop te vertrouwen. Tip: Zet jezelf eens helemaal voorop! Geniet, lach! Ga dingen doen waar jij blij van wordt. Je gevoel is je kompas om voluit te gaan leven, in het hier en nu.”

Op zondag 21 augustus kun je langskomen op de kennismakingsdag van Sensibel. Kijk voor meer informatie op de website.

Sensibel Praktijk voor Counseling
en Coaching
Bonnefanten 63, Capelle aan den IJssel
T. 010-2280212
www.praktijksensibel.nl

Foto’s: Joke Schut