Typisch COMENIUS

0
4246

In onze snel veranderende wereld blijft het Comenius niet achter. Met de komst van onze nieuwe rector, mevrouw Joany Krijt, gaat het Comenius verder op de door Hans Neven ingezette weg.

“Toen ik voor het eerst bij het Comenius binnen kwam was ik onder de indruk van de vele mogelijkheden die deze school biedt. Hiervoor was ik voorzitter van CNV Onderwijs, een vakbond voor werknemers in het onderwijs. In die tijd streefde ik naar vertrouwen, internationalisering van het onderwijs en maximale ontwikkeling. Deze doelen vind ik terug in het Comenius College. Het Comenius heeft veel oog voor de internationale wereld waarin we leven en waar de kinderen van nu een grote rol in krijgen. Door onze tweetalige opleiding, onze International Business College en door de module versterkt Engels op de MAVO bereiden we onze leerlingen voor op deze toekomst”, aldus Joany Krijt. “Wat mij als nieuwe rector vooral opvalt is dat het Comenius onderwijs geeft dat aansluit op de talenten van de leerlingen. Houdt je van sport? Dan kies je voor de Sportfocus op het Comenius in Rotterdam. Heb je een technisch talent? Dan is M-Tech+ zeker iets voor jou! Ga je naar het VMBO, maar weet je nog niet welke richting bij jou past? Dan ga je naar Veelzijdig Vakkundig en weet je na 4 jaar precies welke vervolgopleiding bij jou past. En weet je al dat je de technische of de kant van mens en dienstverlenen op wilt, dan kun je direct terecht op onze vakscholen. Zo wordt school niet alleen belangrijk, maar ook gewoon leuk. Bij het Comenius College wordt je gezien en krijg je vertrouwen. Daar gaan we voor. Daar geloven wij in.”

PRE-HAVO

“Vorige week heb ik nog, voordat ik echt in dienst trad, het open huis bezocht. Ik was erg onder de indruk van het enthousiasme en de mooie praktijkvoorbeelden. Op iedere vestiging en opleiding kwam ik hetzelfde gevoel van betrokkenheid en trots tegen. B.v. pre-havo, een succesvol concept voor leerlingen met een mavo+ advies die graag een havo diploma willen halen. Leerling, ouders en school werken 3 jaar intensief samen om die havo-ambitie waar te maken en naar havo 4 door te stromen. “Geweldig om te zien hoe deze leerlingen samen met de docenten en ouders hun doel, een havo diploma, toch kunnen bereiken”

JUNIOR LYCEUM

Dit schooljaar starten wij met de bouw van ons Junior lyceum zodat komend jaar onze nieuwe brugklassers in Capelle een streepje voor hebben! Voor hen is er een aparte vleugel in het gebouw met een eigen ingang en een apart gedeelte waar de kluisjes zich bevinden. Hier kunnen de nieuwe brugklasleerlingen hun teamleider vinden en is er zelfs een eigen schoolplein. Zo is de overgang van de vertrouwde basisschool naar die nieuwe school niet zo’n grote verandering. “Ik heb zelf een dochter van 12 jaar. Zij zit nu in groep 8 en samen met haar bezoek ik op dit moment als ouder open dagen van scholen in de omgeving van Utrecht. Het junior college sprak mij als ouder dan ook enorm aan”

PLEZIER IN LEREN EN GROEIEN

Het Comenius heeft vestigingen in Rotterdam, Capelle-, Nieuwerkerk- en Krimpen aan den IJssel met opleidingen van vmbo kader tot en met tweetalig vwo. U kunt de folders vinden en downloaden op vanaf de website. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op één van de vestigingen om ze persoonlijk te ontvangen.Inschrijven kan op afspraak en digitaal via onze website: www.comenius.nl/Groep_8.

Comenius College
www.comenius.nl

Fotografie: Joke Schut